Vi ser tilbake på gameweek 20 for å se hvilken lærdom vi kan hente fra Boxing Day-runden. 

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv.

Flest poeng:

 1. Kane – 17
 2. Alli, Arnautovic, A. Sanchez  – 15
 3. Alonso, Alexander-Arnold, Son – 14

Rundens overraskelse:

Mulig man ikke skal bli overrasket lenger, men å se Burnley lede 0-2 på Old Trafford er ikke hverdagskost. Et kollektiv som arbeider steinhardt, toppet med en utsøkt prestasjon av Steven Defour. Det holdt ikke helt inn og Sean Dyche sine menn måtte ta til takke med ett poeng til slutt. Dette mye på grunn av en annen overraskelse i form av Jesse Lingard. Midtbanespilleren kom inn og reddet til dels æren til Manchester United med to mål. I tillegg hadde engelskmannen en gigantsjanse før de to målene som ga 13 poeng. På de siste syv rundene har Lingard fire runder med tosifret poengsummer. Til 6.1m, og et overkommelig program fremover, må vel dette være verdt å ta sjansen på?

Rundens skuffelse:

Til tross for at Jesse Lingard var en positiv overraskelse, var de defensive spillerne hos Manchester United nok en gang en skuffelse. Skal man endelig innse at man kanskje bør se til andre lag enn United når det gjelder defensive fibre? På de tolv siste rundene har David de Gea & co. holdt nullen kun tre ganger. Spanjolen er kanskje unntaket, da de røde djevlene i noen kamper slipper til såpass med skudd at keeperen plukker opp poeng på redninger. Men i forsvarsleddet kan det være tid for å tenke annerledes om man fortsatt sitter på noen fra United.

 

Prisøkning (Utvalgte):

Phil Jones – 5.5 → 5.6 

Jesse Lingard – 6.0 → 6.1 

Marko Arnautovic – 6.8 → 6.9 

Roberto Firmino – 8.8 → 8.9 

Sergio Agüero – 11.5 → 11.6 

Raheem Sterling – 8.7 → 8.8 

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Chris Smalling – 5.5 → 5.4 

Nacho Monreal – 5.8 → 5.7 

Eden Hazard – 10.9 → 10.8 

Alexandre Lacazette – 10.4 → 10.3 

Wayne Rooney – 7.6 → 7.5 

Antonio Valencia – 6.9 → 6.8 

FESTFOTBALL: Liverpool og Roberto Firmino flyr høyt om dagen (Foto: Jan Kruger/Getty Images)

Underliggende stats:

 • Eden Hazard fikk, ifølge WhoScored, fyrt av fire skudd mot Brighton. Ett på mål, ett blokkert og to utenfor. Til sammenligning hadde Marcos Alonso tre skudd hvor alle traff på mål. 
 • Marko Arnautovic er i storform på topp hos West Ham. Tre skudd (to på mål, ett utenfor) resulterte i to mål mot Bournemouth. 
 • Siden Liverpool fikk en leksjon av Spurs på Wembley, har Klopps mannskap scoret 32 ganger på elleve kamper.
  • Den meget interessante Liverpool-trippelen Coutinho, Salah, Firmino leverte til sammen åtte skudd og ti nøkkelpasninger mot Swansea. Det resulterte i 13, 9 og 13 FPL-poeng.
  • Swansea derimot har tapt sine syv siste bortekamper.
 • Hattrickhelten Harry Kane klarte å løsne av åtte skudd. Angriperen virker å ha prikket inn toppformen til dobbel gameweek i runde 22.
 • Mange ble nok skuffet av to usle poeng på Agüero. Dog kunne argentineren hatt en meget god runde på St. James´ park. Fem skudd hvor ett var på mål og to traff treverket. Agüero hadde nettkjenning, men ble dessverre for 18.1% FPL-managere avblåst for offside.

MÅLFARLIG: Marko Arnautovic (nede til høyre) feirer det han trodde skulle bli vinnermålet mot Bournemouth (Foto: Dan Mullan/Getty Images)

Lærdom fra runden:

 • West Ham virker ikke like solide bakover lenger (seks baklengs på to kamper), men Arnautovic er en spiller å ha på radaren.
 • Harry Kane virker som en mann som absolutt bør inn til DGW. Et mulig vinn eller forsvinn-scenario ved eventuelle triple captain-chips.
 • Klopp har tidligere uttalt at Salah har en fysikk som takler å spille mange kamper på rad, samt at han helst ser egypteren starter hver kamp for heller å ta ham av så fort kampsituasjonen tillater det. Swansea-kampen et godt eksempel på dette.
 • West Brom-Everton sår tvil om man bør stole på offensive poeng på bortebane for Everton. Sam Allardyce har aldri vært kjent for sprudlende offensiv fotball.
 • Med laguttaket og taktikken til Newcastle mot Manchester City kunne det virke som «The Magpies» hvilte spillere for å øke sjansene til å ta poeng i de neste kampene. 0-1 lyver litt til tross for en god defensiv kamp fra Rafas mannskap. Vil vi se dette videre med lag som kjemper for tilværelsen i PL? Man kunne også se tendenser til det samme på Stamford Bridge, hvor Brighton hvilte flere av førstevalgene.
 • Januarvinduet nærmer seg. Tiden for billige alternativer, først og fremst, som spiller kan fort være over hvert øyeblikk. Dominic Calvert-Lewin kanskje det fremste eksempelet, da Big Sam trolig er lysten på å få inn et soleklart førstevalg på topp.
 • Alexis Sanchez var på jobb på Selhurst Park. I fjor var chileneren nesten en must-have, mens i år har midtbanespilleren blitt en meget dyr differensial. Uviss fremtid i klubben taler heller ikke til fordel for spilleren med en prislapp på 11.8m.
 • Til tross for tap mot Arsenal, virker Crystal Palace å virkelig ha kommet tilbake på skinnene. De ga «The Gunners» kamp til døra, og før torsdagens oppgjør sto Palace med åtte kamper uten tap.
 • Ser man oppsummering fra Chelsea-Brighton er det nesten ikke til å forstå at Eden Hazard ikke fikk uttelling. Ofte inne i sekstenmeteren, fikk et skudd reddet på streken samt lagkamerater som svikter på gigantsjanser etter pasning fra Belgieren. I skrivende stund har 70 000 solgt den forholdsvis dyre midtbanespilleren. Stoke, som har vært katastrofale mot topplagene denne sesongen, venter i den neste runden. Hazard ble også byttet ut etter 72 minutter som taler til fordel for nok en startplass. Kan fort bli en ny runde med tosifret.

Send gjerne inn ditt lag eller dine FPL-tanker til @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar