Året går mot slutten, og det nye starter med et brak. Sesongens første double gameweek venter. Vi har tatt oss friheten til å hive innpå maks antall spillere med DGW, og håper det kan hjelpe til valgene som må tas før som runden setter igang første nyttårsdag. 

OBS! Denne artikkelen er skrevet før Palace-Manchester City og West Brom-Arsenal er spilt.

Keeper:
Adrián – 4,3 – West Ham (West Brom, H – Spurs, B)
David Moyes så ut til å ha fått orden på det defensive hos West Ham, men på de siste to har det rent inn hele seks mål i feil ende. I skrivende stund, før oppgjøret mot Arsenal, står West Brom med to mål på seks kamper. Her er det muligheter for rent bur for West Hams sisteskanse. Det forventes ikke stort mot Spurs, men legger man til poeng for redninger på toppen, kan det likevel bli en god runde for keeperen.

 

Forsvar:
Angelo Ogbonna – 4,4 – West Ham (West Brom, H – Spurs, B)
Dette alternativet er mest for de som trenger å frigjøre midler til resten av FPL-laget. Spesielt med en hit, vil det kreves litt ekstra fra West Ham-forsvaret om det skal gi noe gevinst. Nullen kan fort sprekke også mot West Brom. Virker som et trygt valg i de bakre rekker hos «Hammers» som er garantert spilletid.

Nicolas Otamendi – 6,4 – Manchester City (Watford, H)
Har den siste tiden vist seg å være et av de beste alternativene bakover på Fantasy. Vært giftig foran motstanderens mål og City varter jevnt og trutt opp med clean sheets. Watford er langt nede i en formdal. Vanskelig å se at det skal snu på Etihad.

Shane Duffy – 4,6 – Brighton (Bournemouth, B)
Gutta hos Brighton fortsetter å levere clean sheet-poeng. På de fire siste rundene har Duffy & co. holdt nullen tre ganger. Kun Chelsea på bortebane maktet å finne veien forbi Brighton-forsvaret. Med andre ord en billig vei til poeng. Seks av de neste syv kampene er kategorisert som såkalte grønne kamper.

MÅLFARLIG: Nicolas Otamendi har hatt mye å juble for denne sesongen. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Midtbane:
Christian Eriksen – 9,2 – Spurs (Swansea, B – West Ham, H)
Det spekuleres mye i hvilke spillere som er de tryggeste valgene på midtbanen til Spurs nå før DGW. Konklusjonen er nok at Eriksen er den spilleren som er minst utsatt for rotasjon sett under ett, men det skal sies at samtlige av midtbanespillerne til Tottenham kan hviles når mellomrommet mellom kampene er såpass kort. Dansken har prikket inn formen og virker klar til å levere om han får startsignalet fra Mauricio Pochettino.

Heung-Min Son – 8.0 – Spurs (Swansea, B – West Ham, H)
Son utgjør et billigere midtbanealternativ til Eriksen og Alli. Lamela kan fort stjele minutter fra sørkoreaneren, men Son kan likevel være verdt å ta sjansen på. 7 – 16 – 8 – 2 – 3 – 14 er levert på siste seks. Formen er inntakt og vi krysser fingrene for to startplasser.

Raheem Sterling – 8,8 – Manchester City (Watford, H)
For en sesong Sterling har. Når Pep til og med har lært gutten å avslutte til en viss grad, da er det ikke rart det blir poeng på Fantasy. 9-12-13-11 på siste fire får en til å lure på hvorfor Sterling ikke er hyppigere høyt oppe på kapteinsstatistikken. Faren for en hvil ligger som en mørk sky over oss alle, og det er en liten risiko å sette kapteinsbindet på engelskmannen. Men igjen, etter Watford er det et godt opphold før neste Premier League-kamp.

Kevin De Bruyne – 10,3 – Manchester City (Watford, H)
Sesongens beste spiller ved siden av Salah? Uansett, dette må gjøre vondt for Chelsea-fansen å se på. Belgieren spiller nesten alt som er av minutter og er kanskje den viktigste brikken på laget som cruiser mot serietittelen. Lysluggen er en dyr spiller på Fantasy, men man vet at varene blir levert. Siden GW 4, hvor De Bruyne begynte å trykke inn gassen, har han kun gått av banen fem av atten ganger uten å levere poeng.

Marko Arnautovic – 6,9 – West Ham (West Brom, H – Spurs, B)
Symbolet på et West Ham-lag som har imponert etter David Moyes sin overtakelse. Østerrikeren er dyttet helt frem i banen, noe som gjør han meget aktuell på Fantasy – spesielt i en double gameweek. Også Arnautovic har funnet formen til denne spesielle anledningen. Fire mål på siste tre er mer enn godkjent fra en spiller som koster en god del mindre enn Spurs-gutta.

I FORM: Marko Arnautovic (nede til høyre) har storspilt på topp i det siste. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Angrep:
Harry Kane – 12,8 – Spurs (Swansea, B – West Ham, H)
Dette er mannen man må ha denne runden. Til tross for at 10 000 FPL-managere (i skrivende stund), av uforståelige grunner, har solgt toppscoreren. Det rapporteres om sykdom hos engelskmannen, men det aller meste tyder på at angriperen skal bli klar til dyst. Kapteinsbindet er nesten ikke til å diskutere. Spørsmålet blir heller om dette er runden til å svi av triple captain. Ved en 100% Harry Kane er det flest argumenter som taler for dette. Toppscoreren mot to lag langt ned på tabellen. Ulempen er hvor tett kampene kommer, men vil det komme en lignende sjanse senere i sesongen? Uansett, vent på nærmere oppdateringer rundt helsa til den dyrebare angriperen.

Roberto Firmino – 9.0 – Liverpool  (Burnley, B)
Liverpool durer videre. Senest med en sterk seier mot Leicester. Firmino har gjennom sesongen gradvis stilnet ropene etter en toppspiss til Merseyside. 12-11-13 FPL-poeng før Leicester. Burnley overrasker stadig, men i Fantasy-sammenheng har de sluppet inn fem mål mot to andre topplag i de tre seneste rundene. Liverpool har kun gått målløse av banen tre ganger denne sesongen. Vil Burnley klare å stå i mot et Liverpool-lag som har scoret fjorten på de siste fire.

Rundens kaptein:
Harry Kane –
To hattrick på to runder, toppscorer og double gameweek.

 

Send gjerne inn ditt lag eller dine FPL-tanker til @FantasyPLNorge på Twitter.

Godt nytt år!

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar