Ny hobby?

Stoke-manager Mark Hughes er i hardt vær for tiden. Pottemakerne har hatt elendige resultater denne sesongen, forsvaret lekker som ei sil og laget er på stø kurs mot nedrykk hvis det ikke snart gjøres drastiske grep på Britannia Stadium. Etter kampene i nyttårshelgen ligger laget på nedrykksplass, og det ulmer blant frustrerte supportere.

Flertallet av Stokes tilhengere er i hvert fall tydelige på at Hughes har gjort sitt i jobben, og det var antydning til mytteri når laget gikk på et pinlig tremålstap hjemme mot West Ham. Seieren mot West Bromwich den påfølgende helgen reddet sannsynligvis jobben til Hughes over nyttår, men innsatsen i årets siste seriekamp mot Chelsea var direkte pinlig og ikke et PL-lag verdig.

Klassiker: Målet til Charlie Adam ifjor mot Chelsea vil bli husket som en klassiker i all tid fremover. (Foto: Digitalsport)

 

Hughes karriere henger i en tynn tråd

Oddsen er på 13,25 for at de skal vinne neste seriekamp mot Manchester United den 15. januar. Samtidig tilbyr de fleste bettingnettsider en odds på rundt 1,33 for at for at Hughes snart står uten jobb. 1,33 i odds sier seg selv at Hughes henger i en ganske tynn tråd så det er kanskje ikke så lønnsomt å satse på akkurat dette spillemarkedet. Mange hevder allikevel at Stokes formann Peter Coates er lite lysten på et skifte, noe som mest skyldes mangelen på gode kandidater der ute som kan dra klubben ut av nedrykksstriden.

Bør egentlig Stoke skifte manager?

Spørsmålet er allikevel om de skrikende massene har rett, og om Stokes resultater kommer til å forbedre seg hvis de kvitter seg med Hughes. Klubben har stabilisert seg i Premier League siden opprykket i 2008, men nå virker det som de ti årene i ingenmannsland på tabellen har satt sitt preg på klubben. Chelsea-kampen avslørte at stallen er veldig tynn og at reservene rett og slett ikke holder mål. Hughes valgte derfor å satse alt på ett kort inn mot Newcastle-kampen 1. nyttårsdag. Gamblingen slo allikevel ikke til, ettersom det endte i nok et tap, noe som betyr at Hughes allerede kan være sparket når du leser disse linjene.

2-0: Mame Biram Diouf stanger inn kampens andre mål (Foto: Matt Bunn/BPI/Digitalsport)

Det kommende kampprogrammet

Den tidligere Manchester United-helten sitter således med kniven på strupen, og laget kan fort gå på en cupbombe borte mot League 2-laget Coventry i tredje runde av FA-cupen. Paradoksalt nok tror vi klubbledelsen er så desperat på å holde plassen i Premier League at de kommer til å se gjennom fingrene hvis laget skulle gå på et tap her.

Derimot er det de resterende januar-kampene i serien som gjelder, og den første kampen er ingen enkel oppgave på Old Trafford mot Manchester United. Deretter følger to hjemmekamper som Stoke blir nødt til å vinne hvis laget skal ha noen forhåpninger om å berge plassen i Premier League. 20. januar står Huddersfield på motsatt banehalvdel, og til tross for at det nyopprykkede laget har overrasket denne sesongen, blir Stoke knappe favoritter i dette oppgjøret. Det samme gjelder i midtukeoppgjøret mot formsvake Watford på månedens siste dag. Marco Silva har gått fra helt til ubrukelig i Hertfordshire i løpet av to måneder, og det kan derfor være to managere under press som møtes til dyst denne kvelden.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar