Barcelonas andre signering i januarvinduet er et faktum. Kolombianske Yerry Mina er Barcelonas nye forsvarsgeneral.

I lengre tid har Javier Mascherano ryktes å være på vei ut stadionportene på Camp Nou. Særlig har en overgang til Kina vært aktuell. Ettersom den kinesiske sesongen starter opp denne våren, og at Mascherano derfor kan være tapt allerede i januarvinduet, har Barcelonas direktører ønsket å få på plass en erstatter fortest mulig.

Resultatet av jakten på en ny høvding i de bakre rekker er et fyrtårn av en stopperkjempe.

Etter et par fremgangsrike år i Palmeiras grønne drakter har 23-årige Yerry Mina signert en femårskontrakt med katalanerne. Overgangssummen hevdes å være rundt 12 millioner euro. Ytterligere klausuler kan føre totalsummen opp mot 16 millioner.

– At Barcelona henter Mascheranos erstatter fra den brasilianske ligaen er for den gjennomsnittlige skandinaver kanskje uventet. Nivået i Brasil, og Sør Amerika mer generelt, er uhyggelig mye høyere enn hva folk i Europa forstår. I Yerry Mina får Barcelona en riktig god, fysisk midtstopper med skyhøyt potensial, sier Oscar Lindgren Ortiz, Fotbollskanalens Sør Amerika-reporter, til Fotballsonen.com.

Og det er mer enn fysikk og ballvinnende egenskaper Barcelona får i Mina. I løpet av tiden i Palmeiras har han også vist seg å være god med ball, samt svært målfarlig. Fem mål og to målgivende har det blitt på 26 kamper i brasiliansk Serie A siden overgangen til den brasilianske klubben i 2015.  Totalt står han bokført med 16 mål på 119 profesjonelle kamper over fem år, syv av disse i Copa Libertadores.

Minas målteft såvel som hans påfølgende feiringer har gjort oppsikt i Brasil, og dette har gitt kolombianeren kallenavnet ‘O Dançarino’ (danseren).

Så gjenstår det å se om danseløven, som forøvrig er ventet å ha en sentral rolle i det kolombianske VM-mannskapet sammen med Tottenhams Davinson Sánchez til sommeren, slår til i Barcelona med det første.

Barcelonas kamper, og Yerry Minas debut, ser du på Viasport1/Viaplay.no.

O Dançerino: Barcelonas nysignering Yerry Mina feirer scoring for Palmeiras. Foto av: Friedemann Vogel/Getty Images.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar