Vi ser tilbake på Double Gameweek 22, der Tottenham og West Ham hadde to kamper. Mange hadde nok store forventninger til Harry Kane denne runden til tross sykdommen han slet med i romjulen. Frykten for rotasjon på Kane var berettiget. Kane startet på benken i den ene, Arnautovic og Cresswell fikk kun en kamp hver, mens Son faktisk spilte 180 minutter.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Viktig å følge med på cupkampene, veldig stor forskjell i kampbelastning på lagene i denne perioden. Man United med lang pause, spilte cupkamp den 05.01 og pause helt til lørdag. I motsatt ende har Chelsea under tre døgn pause før de møter Leicester hjemme på lørdag. Arsenal og Man City har også stor kampbelastning.

 

Flest poeng:

 1. Mahrez (Leiceser) – 14
 2. Albrighton (Leicester) – 13
 3. A. Carroll (West Ham) – 12
  De Bruyne (Man City) – 12
  Pogba (Man Utd) – 12
  Son (Tottenham) – 12

 

SJANSEBONANZA: Morata skulle nok senket Arsenal ene og alene forrige runde, men sliter foran mål for tiden. (Foto: Richard Heathcote/Getty Images)

 

Rundens overraskelse:

Resultatmessig ingen store overraskelser, kanskje sett bort i fra West Hams noe heldige poeng borte mot Tottenham. Den største overraskelsen etter å ha sett kampen Chelsea – Arsenal, er vel at Morata ikke endte opp med scoring. Morata med tre store sjanser, ingen resulterte i mål. Har kommet til totalt seks store sjanser på de siste fire kampene, kun endt opp med ett mål. Til sammenligning må Kane nevnes, han har kommet til sju sjanser, og omsatt seks av de i scoring.

 

Rundens skuffelse:

Mange hadde store forventinger til denne dobbeltrunden, og spesielt kaptein Kane ble en gigantisk skuffelse. I tillegg hadde vel flere kanskje forventet en clean sheet til West Ham. Son, Eriksen og Alli leverte brukbart med poeng over denne double gameweeken. Mens Kane startet på benken i første kamp, og kom bare til en stor sjanse, og den misset han på. Første store sjansen han misser på fire runder. Må nevnes at Tottenham skulle hatt tre straffer mot West Ham. Ogbonna, Adrian, Cresswell og Masuaku var populære valg denne dobbeltrunden. Cresswell fikk med seg en assist fra første match før han ble skadet og måtte stå over mot Tottenham. Mens de andre defensive på West Ham ikke fikk med seg noe, selv med 180 minutter. Arnautovic var også et populært valg, fikk en assist mot WBA, før også han ble skadet og måtte stå over den andre kampen. Kane er rundens skuffelse.

 

Prisøkning (Utvalgte):

Jesse Lingard – 6.1 → 6.3 (har økt)

Marcos Alonso – 7.2 → 7.3 (har økt)

Nicolas Otamendi –  6.4 → 6.5 (har økt)

Adrian – 4.3 → 4.3

Heung-Min Son – 8.0 → 8.1

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Philippe Coutinho – 9.2 → 9.1 (har falt)

Mohamed Salah – 10.1 → 10.0

Rob Elliot – 4.1 → 4.0

Ben Foster – 4.4 → 4.3

Pascal Gross – 5.9 → 5.8

 

Underliggende stats (Utvalgte):

 • De offensive spillerne til Tottenham dominerer naturlig nok skuddstatistikkene. Eriksen med hele 18 skudd, derav åtte på mål. Selv med to kamper er dette høye tall, hele ti skudd mot WBA.
 • De Bruyne fortsetter å skape sjanser. Skapte seks sjanser mot Watford. Endte opp med to såkalte fantasyassist. Oppe i hele elleve assist på 22 kamper. Fabregas skapte også seks sjanser denne runden, uten at noen av de endte i assist.
 • Ibe bør nevnes, fem sjanser skapt og sju skudd sist runde. Har vist bra form og spilt hele kampen i de fem siste kampene for Bournemouth.
 • Morata som nevnt med tre store sjanser sist runde, møter nå et Leicester-forsvar, som har sluppet inn mål seks av de siste sju kampene. Det vil løsne.
 • Daniels med tre sjanser skapt og tre skudd denne runden, kan han finne tilbake til den gode gamle offensive formen?

Storform: Jesse Lingard har virkelig blomstret denne sesongen. (Foto: Greig Cowie, BPI/Digitalsport)

 

Lærdom fra helga:

 • Vi ble alle lurt av West Hams defensive potensial, etter at de holdt nullen mot Arsenal, Chelsea og Stoke har de sluppet inn mot Newcastle, Bournemouth og WBA. Det holdt nesten mot Tottenham, men Tottenham skulle nok hatt to eller tre straffer i den kampen.
 • Nok en dobbelrunde som skuffer, det har vært mange av de, de siste sesongene. Vi jakter alltid den monsterrunden på over 100 poeng. Mange hadde nok både fire og fem med en ekstra kamp, det ble ikke som vi hadde håpet på. Kane-målene uteble og West Ham-nullen uteble, mens Son var eneste spilleren på rundens lag som spilte 180 minutter. Så hva er lærdommen? Ikke ha for store forventinger til DGW.
 • Med Jesus ute, er Agüero the main man. Du er rimelig tøff hvis du kjører uten han de neste rundene. Så fremt Alexis Sanchez ikke blir klar i løpet av januar, så vil jeg tro at Agüero er fast på topp. Kommet til mange sjanser, forventer en skikkelig kalasrunde om ikke lenge. Møter Newcastle og WBA hjemme før januar er over.
 • Cenk Tosun er kommet inn dørene på Goodison Park, Calvert-Lewin-eiere er herved advart.
 • Liverpool såg tannløse ut uten Coutinho og Salah borte mot Burnley. Greit å følge litt ekstra med på Liverpool framover. Hvor mye vil salget Coutinho prege Liverpool?
 • Veldig forskjellig kampbelastning for lagene før denne runden, ikke lett å spå, men spesielt Chelsea og Arsenal forventer jeg noe rotasjon.
 • Jesse Lingard har hatt en fantastisk desember, over 350.000 har allerede byttet han inn før gw23, som er hjemme mot Stoke. Et billig alternativ til Pogba som fortsatt ikke får spille i den offensive midtbaneposisjonen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar