Etter det hektiske juleprogrammet har vi nå hatt en liten pause fra Premier League, men endelig skal ballen rulle på balløya igjen. Her er Fotballsonens tips foran den kommende runden:

Keeper:
Adrián – 4,3 – Burnley (Huddersfield, B)
Har kapret plassen i West Ham-buret, og holdt buret rent i tre av de syv kampene han har stått. Nå venter et svakt Huddersfield, som scorer lite mål. Vi har tro på at det kan bli en clean sheet her, selv om West Ham ikke er ligaens beste forsvarslag. Med en pris på bare 4,3 åpner det også for å kunne ha større navn andre steder på banen.

 

Forsvar:
Marcos Alonso – 7,3 – Chelsea (Leicester, H)
Fjorårets store poengplukker er i storform og er på mange måter en man bør gjøre plass til i laget sitt. Tre mål, én assit og fire clean sheets på de siste seks gir et snitt på hele 8,8 i disse kampene. Leicester er ingen enkel motstander, men slipper til en del sjanser i mot og da er ofte Alonso involvert, og man vet at Chelsea holder nullen rett som det er.

Luke Shaw – 4,9 – Manchester United (Stoke, H)
Med Young ute har Shaw spilt strålende på venstrebacken. Mot Stoke bør det være svært gode muligheter for å holde nullen, og med de offensive statistikkene Shaw har levert den siste tiden har vi også tro på at han kan bidra til enda mer poeng på fantasy.

Angelo Ogbonna – 4,4 – West Ham (Huddersfield, B)
Et budsjettvennlig og godt alternativ hos et West Ham-lag som har levert langt bedre utover i sesongen. Ikke noen poenggarantist her, men frigjør midler til andre spillere.

 

Midtbane:
Manuel Lanzini – 6,8 – West Ham (Huddersfield, B)
All den tid vi er litt usikre på om Arnautovic er klar til helgens kamp ser vi på Lanzini som det beste valget hos West Ham offensivt. De er det laget som har scoret flest borte av alle lag på nedre halvdel, og Lanzini har levert fire assist på sine fire siste.

(Foto: Charlie Crowhurst/Getty Images)

Heung-Min Son – 8,1 – Spurs (Everton, H)
Son har fått bra med tillit den siste tiden, og har svart med fire mål og fire assist på de siste syv. Spiller nesten fulle kamper hver runde nå og Tottenham er blant de lagene som skaper flest store sjanser per kamp. Everton er ikke nødvendigvis noe walkover, men til 8,1 anser vi Son som et godt valg denne runden.

Raheem Sterling – 8,9 – Manchester City (Liverpool, B)
Fem mål på de siste fire, og virker omtrent å være garantert 90 minutter i hver kamp. Liverpool slipper ikke inn mye hjemme, men er det et lag som kan gjøre noe med det er det City. Da vil sannsynligvis Sterling være involvert og han blir stående i laget vårt, slik han har vært i lang tid nå.

Jesse Lingard – 6,3 – Manchester United (Stoke, H)
Har levert voldsomme tall etter at han fikk regelmessig med tillit, selv om underliggende statistikker ikke er like imponerende. Har fire kamper med mer enn ti poeng på de siste ni, og scoret også sist. Virker klink i laget og skal opp mot et svakt Stoke-lag, som dog har skiftet trener og kan forsøke å tette igjen mer enn hva de har gjort hittil i sesongen.

 

Angrep:
Harry Kane – 12,9 – Tottenham (Everton, H)
Selvskreven på laget, selv om det har blitt to runder uten poeng nå. 18 mål hittil i sesongen og det er ikke usannsynlig at han runder 30 også denne sesongen. Da blir han stående trygt i laget hjemme mot Everton.

Alexandre Lacazette – 10,3 – Arsenal (Bournemouth, B)
Mange av toppspissene har litt tøffe kamper denne runden, og det gir Lacazette muligheten hos oss. Bournemouth forsøker uansett motstander og vi tror dette vil tale til fordel for Lacazette. Franskmannen er god når han får litt rom å bevege seg i, og her bør det kunne bli målpoeng.

Romelu Lukaku – 11,3 – Manchester United (Stoke, H)
Ikke hatt helt den sesongen man hadde forventet, og har ikke vært i storform den siste tiden. Har dog fått hvilt litt de siste kampene nå etter en smell i hodet. Det kan ha vært nødvendig for en spiller som har spilt mer enn noen andre spisser denne sesongen, og med litt overskudd bør Lukaku kunne levere godt mot et Stoke som står med 47 baklengs på 22 kamper.

Får Lukaku noe å klappe for denne gang? (Foto: Dan Istitene/Getty Images)

Rundens kaptein:
Harry Kane –
Vi går med Kane denne runden. De vanlige alternativene har forholdsvis tøffe kamper, og vi ser ingen grunn til å ta sjansen på noen andre til denne runden.

Rundens billigspiller:
Jesse Lingard (6,3) –
Vi har han inne på laget, og ser ingen bedre alternativer i det laveste prissjiktet akkurat nå. Har tatt 80 poeng på de siste ni rundene og spiller fast for et topplag, som nå skal møte antatt svakere motstand.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Alexis Sanchez (3,1%) –
Prislappen skremmer bort de fleste, men Sanchez er prissatt høyt av en grunn. Han ligger i toppsjiktet på så godt som samtlige offensive statistikker, men har ikke fått uttellingen man kan forvente hittil. På de siste fire har han dog tatt 29 poeng, og til tross for spekulasjonene om en overgang til City har han spilt alt i ligaen. Ble benket i cupen sist og det er en viss risiko for det også her, men vi tror Sanchez spiller og velger han som rundens diff.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Wayne Rooney (16,1%) –
Har overrasket mange denne sesongen med å score tosifret før sesongen var halvspilt, men siden det har det vært skadeproblemer og lite spilletid. To poeng på de siste fire, og Everton har nå fått inn Tosun som forventes å overta spissplassen. Er du blant de drøyt 16% som sitter på Rooney er det på høy tid å vinke adjø.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar