Runde 23 ble runden Manchester City måtte avgi poeng, runden Chamberlain fremsto som Coutinho sin erstatter, runden hvor Arnautovic fortsetter å prestere uten å bli utvist og runden hvor selveste Lionel Lingard ikke fikk tosifra poeng. OG runden der legenden Stephen Ireland endelig var tilbake fra start i Premier League, mannen som presterte hele 160 FPL poeng for Manchester City i 2008/2009 før alt gikk så veldig galt.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Viktig å henge med nå, og følge med på hvordan det går i ulike cup kamper, og plassere seg strategisk inn mot runder med både lag som spiller ingen kamper eller to kamper.

Flest poeng:
1.
Marko Arnautovic (West Ham) – 16
2. James Ward-Prowse (Chelsea) – 15
3. Antonio Valencia (Manchester United) – 15
4.
Jonny Evans (WBA) – 15
5. Manuel Lanzini (West Ham) – 14

En billig midtbane å vurdere fremover? (Foto: Ian Walton/Getty Images)

Rundens overraskelse:
Liverpool sin mesterlige opptreden mot Manchester City må nevnes her. Ingen overraskelse at de kan spille feiende flott offensiv fotball, men at de får det til mot akkurat «uslåelige» Manchester City er oppsiktsvekkende. Høyt press og mye tempo var oppskriften, og de offensive spillerne leverte gode poengsummer alle sammen. Dette var runden mange tenkte de kunne droppe å ha Salah, men jammen meg ender han med både bål og målgivende og solid poengsum denne gangen også. Også selveste The Ox da. På forhånd var det flere som spekulerte i at han faktisk kan være en slags erstatter for Coutinho, og med denne prestasjonen viser han at han kan ha det som trengs, og at det kan være verdi i han på FPL også.

Rundens skuffelse:
Eden Hazard og Alvaro Morata skuffer utallige managere nok en gang, og nå er vel folk leie av at de underpresterer så til de grader for de som har satt av plass til dem i lagene sine. Hazard har levert banens beste opptredener i de fleste kampene i det siste, men uten å levere poeng på vårt kjære fantasispill, men denne kampen var han bare svak og ble også byttet ut før 60 min. Det er krise for de som velger å ha han på laget for den prislappen. Morata har vært veldig opp og ned, men i det siste virker det som om denne gutten ikke kan skåre mål. Fortsetter å levere bra i oppspillsfasen og komme til avslutninger, men hva skjer med å sette ballen i nettet da? Han har en høy verdi, og det er tungt å sette av en spissplass til han med den verdien. Chelsea har overkommelige kamper fortsatt, men hva gjør man egentlig med disse spillerne?

Prisøkning (utvalgte): 
Salah– 10.1→10.2(kan fort øke mer)
Son – 8.1→8.2
Wilson – 5.7→5.8
Firminol – 8.4→8.5
Lanzini– 6.8→6.9

Prisnedgang (utvalgte):
D. Silva – 8.1→8.0
Richarlison – 6.4→6.3
Calvert-Lewin – 5.5→5.4
Rooney– 7.5→7.4

Underliggende stats (utvalgte):
– Son kommer til mange sjanser når Tottenham dominerer. Seks skudd denne kampen, og slik har det ofte vært med han. I tette kamper fyrer han ofte løs.

–Alli skapte fire store sjanse, og til tross for at han virker å være litt mindre dominerende i år er han den spilleren som skaper syvende mest sjanser med nøkkelpasninger for laget sitt. 37 totalt.

– Aguero fortsetter å se giftig ut, og selv om det ikke ble noen mål denne kampen viser han at han kommer til sjanser. Har 58 skudd på innsiden av sekstenmeteren denne sesongen, Lacazette som har spilt fem kamper mer har til sammenligning 43 skudd. .

– Matt Phillips begynte å vise seg frem igjen for WBA. Hadde flere gode kamper for FPL managere i fjor, og denne kampen hadde han hele tre nøkkelpasninger. Midtstopperne ser igjen farlige ut, og med foten til Phillips kan han være en å se opp for.

– Sako fra Crystal Palace hadde fem skudd i boks og så veldig frisk ut. Er fysisk overlegen i mange dueller, og om han fortsetter å få spille og komme til mange sjanser kan han kanskje være et billig alternativ?

Lærdom fra helga:
– Heat map viser mye spennende. Ser man på disse viser det seg at folk spiller på helt andre plasser enn posisjonen skulle tilsi, og noen utvalgte spennende er:

  • Chamberlain har høyere gjennomsnittsposisjon enn Firmino og Mane, og mange berøringer på ball offensivt. Kun Salah som er lengre oppe i banen.
  • Sane hadde mye mer bevegelse inne i banen. For en mann som har vært veldig bred de siste kampene kan det være spennende om han får flere involveringer i nærheten av mål. Visst tidligere denne sesongen at han kan skape mye.
  • Gundogan hadde veldig lav gjennomsnittsposisjon sammenlignet med David Silva i tilsvarende rolle, men stikker allikevel av med ganske god poengsum.
  • Fraser ligger som spiss, mens både Wilson og Ibe ofte opererer dypere.
  • Eriksen spilte høyere i banen enn Alli, til tross for at Alli er den man tenker mest på som «hengende spiss».
  • Tosun debuterte for Everton med en veldig høy gjennomsnittsposisjon. Mannen er her for å skåre mål!
  • Burnleys kjære islending Gudmundsson lå nesten som en andre spiss for Burnley, og posisjonen ligner på den Salah har i Liverpool.

Ligger lavere enn Chamberlain, men for en kamp av Firmino! Et must? (Foto: Jan Kruger/Getty Images)

– Luke Shaw for 4.9 fortsetter å levere varene for United, og til tross for noe rot defensivt sammen med resten av laget er han så offensiv at det fort kan ende med målpoeng og bonuser om han fortsetter å få spille.

– Arsenal er så usikre at det gjør det vanskelig å velge spillere derfra. Bellerin med høy posisjon og fint mål, men blir veldig dyr når Arsenal fortsetter å slippe mål. Han kan ikke skåre hver kamp.

– Pogba er Uniteds talismann. Lingard fortsetter å sprudle i spillet, men litt mindre sluttprodukt denne kampen. Så nesten ut som om Lingard hadde fått instruksjoner om å holde litt igjen for å gi Pogba rom offensivt. De blir begge mye brukt, og kan virke som om de blir foretrukket av Mourinho fremover med den formen de viser.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar