Åttendelsfinalene i Mesterligaen nærmer seg med stormskritt, og de fleste fotballinteresserte gleder seg veldig til det som utvilsomt er blant årets høydepunkter i klubbfotballkalenderen.

Real Madrid har vunnet tre av de fire siste finalene, og de fleste nøytrale håper således på at vi får en ny mester denne sesongen. Mange har nok Paris St. Germains velfylte lommebok i tankene, men kanskje blir det en outsider som går helt til topps i år?

Tottenham har den beste spissen
Mål er, som de fleste av oss vet, en ganske viktig faktor i fotball, og det hersker liten tvil om at det er Tottenham som har turneringens klart beste spiss. Harry Kane har imponert voldsomt denne sesongen, og et dristig champions league tips er at han skyter Spurs helt til topps i årets turnering. Dette ryktes å være Kanes siste sesong i Tottenham-drakten på en stund, alt den tid han er knyttet til en overgang til Real Madrid. London-laget har derfor en god mulighet til å gå helt til topps denne sesongen, og akkurat nå får du 22 i odds på at Spurs løfter pokalen i mai.

Tottenham’s superspiss: Harry Kane kan skyte Tottenham til suksess i Europa. (Foto: Alex Morton/Getty Images for Premier League)

Spillere kan hviles i Premier League
Tottenham er nemlig hektet av i gullkampen i den hjemlige ligaen, noe som betyr at Mauricio Pochettino fort kan komme til å nedprioritere enkelte kamper i Premier League. Tottenham er riktig nok på etterskudd også med tanke på en plass i topp 4, og det ville vært surt å gå glipp av mesterligadeltakelse neste sesong. Det ligger an til å bli en durabelig kamp mot Liverpool og Chelsea om de to siste mesterligaplassene, og det blir spennende å se om Tottenham har kapasitet til å kjempe på to fronter utover vinteren og våren.

Juventus blir et tøft hinder
Før vi kommer så langt må Tottenham lykkes med å slå ut Juventus i åttedelsfinalen. Dette blir ingen enkel oppgave, ettersom italienerne oser av rutine på dette nivået. Det som allikevel kan felle Torino-laget er at de denne sesongen endelig ser ut til å få kamp om gullet i Serie A. Juve ligger i skrivende stund ett poeng bak Napoli i kampen om gullet, og den regjerende mesteren må derfor stille med sitt beste mannskap i hver seriekamp framover.

Ny Champions League-aften på Wembley: Juventus er første hinder dersom Tottenham skal ta seg hele veien til finalen. (Foto: Clive Rose/Getty Images)

Havner Kane i Madrid?
Når det gjelder Harry Kanes framtid, så er den høyst usikker. Engelskmannen er åpenbart smigret over interessen fra Real, men det spørs hvor godt han passer inn i den langt mer ballbesittende og omstendelige spillestilen i den spanske ligaen. Real blir uansett nødt til å forynge stallen sin, siden Cristiano Ronaldo ikke kan holde det gående i årevis. Det kan være nærliggende å tro at Real kommer til å tilby Gareth Bale som del av handelen, noe som kan få Tottenham til å selge Kane. Bale hadde stor suksess i Tottenham tidligere, og kanskje får den skadeforfulgte waliseren en ny vår på nye White Hart Lane allerede neste sesong?

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar