Midtukens cupkamper er unnagjort, og La Liga er tilbake på menyen denne helgen på Viaplay. Fotballsonen tar en titt på hva den 21. runden har å by på.

Fredag 26.01

  • Athletic Bilbao – Eibar, 21.00

Runde 21 åpner med en liten godbit. José Luis Medilibar tar med seg sine utvalgte for å gjøre opp om tre poeng og baskisk heder og ære på San Mames Barria. Det er kjente trakter for Medilibar personlig, som mellom 1979 og 1982 noterte seg for 105 kamper og 14 mål for hjemmelagets reservelag, og som siden holdt ulike trenerverv hos den ærverdige baskerklubben.

Men det blir ikke lett for Medilibar og Eibar fredag kveld. Athletic Bilbao har lenge vært en vrien motstander. Kun én seier har det blitt på de ni innbyrdes oppgjørene til gjestene.

Vertene trengte rikelig med tid til å justere seg til livet uten Ernesto Valverde, men den verste krisen ser ut til å være bak dem når sesongen er drøyt halvspilt. Athletic er ubeseiret på ni kamper, og står med to seire og tre uavgjort på de siste fem kampene. Og hjemme er de en seig nøtt å knekke. I tur og orden har Real Madrid, Real Sociedad og Alaves måtte reise hjem uten nettkjenning.

28 poeng på 20 kamper holder til en foreløpig åttendeplass for gjestene. På tross av å være et av ligaens formlag den seneste tiden har utfordringen stadig vært formen på bortebane. For mens de jevnt og trutt sanker poeng hjemme på lille Estadio Municipal de Ipurua har de levert ujevnt på reisefot.

Det er avspark på San Mames Barria klokken ni norsk tid. Slaget om Baskerland sendes direkte på Viaplay og Viasport 1, og er et ypperlig dessertvalg etter fredagstacoen…

Lørdag 27.01 

  • Deportivo La Coruña – Levante, 13:00

Den første av fire kamper på lørdag spilles mellom to nedrykkskandidater, med vertene under streken og to poeng opp til trygg grunn og dagens motstander. Det lukter et realt sekspoengs-oppgjør mellom lagene fra Galicia og Valencia.

Og det er to lag og to trener uten særlig form og flyt å vise til i det siste. Cristobal Parralo har ikke hatt særlig med suksess siden han tok sjefsstolen hos vertene tilbake i oktober, og Deportivo La Coruña står med 0-1-4 og 4-17 på de siste fem. Avgjørelsen av å erstatte Pepe Mel med nevnte Parralo virker mer uforklarlig nå enn da, og det brenner godt under beina hans i det de tar i mot Levante. Gjestene kan ikke skryte av stort bedre, all den tid de står med tre strake tap og kun to poeng på de siste fem. Kun én seier har det blitt på de siste femten ligakampene.

Vi snakker altså om to lag med markante problemer i begge ender av banen, og der det stormer rundt begge lags trenere. Hvem går seirende ut av duellen mellom Cristobal Parralo og Juan Muniz? Lørdag ettermiddag får du svaret på Viaplay!

Fotballsonens tips: H til 1.95 hos 10bet.com

  • Valencia – Real Madrid, 16:15

Å si at Zinedine Zidane og Real Madrid er ute på dypt vann er en underdrivelse. Skipet er akterutseilt, og stormen ser ikke ut til å avta. Ved halvspilt sesong er hovedstadslaget allerede forbausende 19(!) poeng bak Barcelona i kampen om ligagullet, med en hengekamp tilgode, og de sliter med uttelling og form i andre turneringer. Det hele toppet seg tidligere i uken da de ikke klarte å gjøre jobben mot lille Leganes foran egne fans i cupens kvartfinale. Presset på Zidane er enormt, og lørdag ettermiddag venter nok en tøff oppgave mot hjemmesterke Valencia.

Etter en strålende start på sesongen har det svingt litt mer i prestasjonene for vertene som nå befinner seg 14 poeng bak ledende Barcelona. Valencia-trener Marcelino er nok revansjesugen etter at han så sine utvalgte slite mot Las Palmas forrige runde der de tapte overraskende 2-1. Og et sviende nederlag var det på mange måter ettersom både forsvarsspillerne Ruben Vezo og Gabriel Paulista dro på seg røde kort og utestengelser. Nå venter Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, som begge ble hvilt i midtuken, på andre banehalvdel.

Kaster Valencia bensin på det allerede voksende Real Madrid-bålet, eller klarer Zinedine Zidane å snu den negative trenden og hente seg igjen fra midtukens ydmykelse? Svaret får du kvart over fire lørdag ettermiddag på Viaplay og Viasport 1. Vel møtt!

Fotballsonens tips: En spennende U er satt til 4.30 hos 10bet.com. Vi slår til! 

  • Malaga – Girona, 18:30

Bunnplasserte Malaga virker fortapte. 0-1-4 på de siste fem, og kun seks poenggivende kamper så langt gjør dem til en klar dumpekandidat halvveis i sesongen. Tidlig lørdag kveld møter de ligaens åttende beste bortelag, som så langt har gjort forhåndstips til skamme i deres debutsesong på øverste nivå i Spania.

Det som taler i favør vertene er at majoriteten av deres poeng er vunnet på hjemmebane, og sist helg tok de et viktig poeng borte mot Eibar. Girona, på sin side, kommer rett fra to solide kamper der Las Palmas ble blåst av banen med 6-0, før de fikk med seg et råsterkt poeng mot Atletico Madrid på deres nye storstue.

Det motsatte oppgjøret vant Girona knepent 1-0. Kampen ser du på Viaplay!

Fotballsonens tips: Girona tar en ny borteseier (B) til 3.10 hos 10bet.com

  • Villarreal – Real Sociedad, 20:45

Lørdagens kamper rundes av med et spennende oppgjør mellom Villarreal og Real Sociedad. Og utgangspunktet for lagene kunne knapt vært større. Med tanke på vertenes formkurve, der de står med 4-1-0 på de siste fem, er de store favoritter.

Real Sociedad, på sin side, sliter tungt. Manglende scoringer og mange baklengsmål er sjeldent en god kombinasjon i fotball. 23 poeng, 15. plass og kun syv poeng over nedrykksstreken er status så langt. Med fire poeng på de siste fem er det et lag uten ryggmarg og selvtillit som skal prøve å reise skuta mot et hjemmelag som kommer rett fra seier mot både Real Madrid og Levante.

Å forvente et lignende resultat som i høst, der gjestene vant 3-0 på hjemmebane, er i overkant optimistisk. Da, som nå, ser du uansett kampen på Viaplay.no!

Fotballsonens tips: Villarreal-seier til 2.10 hos 10bet.com

Søndag 28.01:

  • Leganes – Espanyol, 12:00

Spent på om Real Madrid-dødaren tar med seg selvtillit inn i helgens seriekamp? Direktesendt på Viasport + og på Viaplay klokken 12:00 norsk tid tar Leganes i mot Espanyol på Estadio Municipal de Butarque.

En råsterk kollektiv prestasjon og null respekt overfor motstanderen over to kamper sørget for at Leganes er klare for en semifinale i Copa del Rey. 1-2 borte på Santiago Bernabeu står det respekt av, uavhengig av hjemmelagets miserable form. I ligaen, derimot, har det vært på det jevne så langt for dagens verter. 7-4-8 og 17-19, med 1-2-1 på siste fem kamper, vitner om et gjerrig, men ujevnt lag. At Asier Garitanos mannskap er fulle av selvtillit etter midtukens prestasjon er det nok få som betviler. Spørsmålet mange har stilt seg siden Real Madrid-kampen er om de klarer å gjenskape den samme kollektive prestasjonen denne helgen. Vel, de har sluppet inn fjerde færrest baklengs i ligaen i år…

Espanyol befinner seg ett poeng bak dagens motstander, og det ligger an til å bli en jevn affære mellom de to lagene på nedre halvdel. En god prestasjon mot byrival Barcelona torsdag kveld til tross, 1-0 fra første oppgjør holdt ikke til avansement i Copa del Rey for Espanyol.

Fotballsonens tips: H til 2.45, et kombinasjonsspill med hjemmeseier og under 2.5 mål ligger til småpene 3.45 hos 10bet.com

  • Atletico Madrid – Las Palmas, 16:15

Årets utgave av Atletico Madrid er et vintage Simeone-lag. Sett bort i fra to strake tap mot Sevilla i kvartfinalen i Copa del Rey har Simeones menn vært råsolide bakover (ni baklengs) og effektive fremover. Svake resultater til tross, problemene er ingenting i sammenligning med dagens gjester. Søndag ettermiddag tar Atletico i mot Las Palmas som har vært alt annet enn tette bakover, og med ligaens dårligste borteform.

47 baklengsmål på 20 kamper er desidert flest av samtlige lag, og 2.5 mål i mot i snitt på bortebane er ikke betryggende tall før helgens oppgjør. Og kampen mot nedrykk har ikke vært lettere med manglende uttelling foran mål. Kun 16 ganger har det vært nettsusen for laget fra Gran Canaria så langt denne sesongen. Sist de var på reise ble de sendt hjem som slakt av nyopprykkede Girona (6-0). Men etter tre strake tap fikk de endelig en opptur mot høytflyvende Valencia forrige uke, og dro i land en overraskende 2-1-seier på eget gress, deres tredje seier så langt.

Oppgjøret mellom Atletico Madrid og Las Palmas kan du se på Viaplay klokken 16:15 søndag ettermiddag.

Fotballsonens tips: Atletico-seier (H) og Atletico scorer første mål kombinert til 1.35 hos 10bet.com

  • Sevilla – Getafe, 18:30

Vincenzo Montella har på imponerende vis klart å snu en særs negativ trend for Los Rojiblancos den siste uken, med dobbeltseier mot Atletico Madrid i Copa del Rey og en overbevisende trepoenger borte mot Espanyol (0-3). Med en seier mot Getafe på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan søndag kan Sevilla avslutte en perfekt uke. Men sett i et større bilde så lugger det fortsett i ligaen (1-1-3 på siste fem). Ener Banega, Pablo Sarabia og Sergio Escudero har vært sentrale spillere i den senere tids snuoperasjon, og de blir også viktige mot Getafe.

Getafe har vært et jo-jo-lag dette året. Mens de har syv hjemmekamper på rad uten tap i ligaen på hjemmebane for første gang på fem år, har det blitt kun én seier og fire uavgjort på bortebane. Den trenden må snus skal det bli poeng mot et Sevilla som, tross ujevne prestasjoner, har vært solide på hjemmebane.

Viaplay – 18:30!

Fotballsonens tips: H til 1.52 hos 10bet.com

  • Barcelona – Alaves, 20:45

Barcelona-maskineriet ruller videre med uforminsket styrke under Ernesto Valverdes ledelse. Lionel Messi, Luiz Suarez, Jordi Alba og resten av laget virker mer solide enn noen gang, og søndag tar de i mot et Alaves-lag i trøbbel, som tapte på straffer i Copa del Rey-kvartfinalen i midtuken.

Mye har blitt sagt og mye kommer til å bli sagt om Barcelona. Et lite øyekast på tabellen, og noen påfølgende tall, sier det meste. 57 mål, 9 baklengs, 11 poeng foran nummer to, 19 poeng foran erkerivalen fra hovedstaden…

Søndag stiller de uten Paco Alcacer, Andres Iniesta, Ousmane Dembele og Thomas Vermaelen, som alle er skadet. Yerry Mina og Phillipe Coutinho er nye inn stadionporten, og er ventet i kamptroppen.

Syv poeng på de siste fire er en oppløftende formutvikling for Alaves, men de skjuler ikke det faktum at de sliter like mye på hjemme- som på bortebane der de vaker rett over nedrykksstreken. En særlig vanskeligere oppgave enn Barcelona på Camp Nou får man ikke som fotballspiller, særlig med tanke på serieledernes form, og det er ventet at gjestene får det for tøft søndag kveld mot katalanerne.

Fotballsonens tips: H og over 2.5 mål til 1.25 hos 10bet.com

29.01:

  • Celta Vigo – Real Betis

Runde 21 rundes av med et oppgjør mellom to formlag, syvendeplasserte Celta Vigo og Real Betis på 10. Plass. Og jevnt kommer det til å bli, særlig hvis innbyrdes oppgjør er noe å gå etter. Fem seire til hvert lag, samt tre poengdelinger på de siste tretten er fast.

Gjestene står med to strake seiere på bortebane, etter at Quique Setiens lag først slo Malaga før de beseiret byrival Sevilla i en episk 4-5-kamp. Celta Vigo har tatt ti poeng (3-1-1) på de siste fem og er ubeseiret på de fire siste. Samtidig har Celta Vigo, selv med fronttrioen Iago Aspas, Maxi Gomez og Pione Sisto, slitt stort foran egne fans.

Det ligger altså an til å bli en tett og spennende avslutning på denne rundens kamper i den spanske toppdivisjonen. Viaplay er din venn, og tiden er 21:00.

Fotballsonens tips: Et lite langskudd – U til 3.95 hos 10bet.com

 

Få 100% bonus opp til 2000kr ved ditt første innskudd! Du kan spille hos 10bet ved å klikke her!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar