Vi ser tilbake på gameweek 24 for å stille best mulig rustet til den kommende midtukerunden. 

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv.

Flest poeng:

 1. Agüero, Moses – 17
 2. Hazard, Monreal  – 16
 3. Mawson – 15

Rundens overraskelse:

Nacho Monreal og Arsenal valset over Crystal Palace på Emirates. Før halvtimen var spilt hadde spanjolen vartet opp med ett mål og to målgivende. På denne tiden rakk over 3000 FPL-managere å kjøpe forsvarsspilleren, før en liten skade førte til at Wenger tok av banens bestemann. Den franske manageren hadde nok ligacupoppgjøret med Chelsea i tankene, da Monreal var tilbake i startoppstillingen noen dager senere. Skal dog Monreal bli interessant i Fantasy må Arsenal tette igjen bakover. Vi må syv kamper tilbake for å finne sist «The Gunners» ikke måtte hente ballen ut ifra eget nett. Offensive poeng fra Monreal er derimot ikke noe man kan regne med.

Rundens skuffelse:

«Typisk Liverpool» var det mange som sa etter 1-0 tapet for Swansea i Wales. Først et fyrverkeri av en kamp i seieren over Manchester City, før de ryker mot tabelljumboen. Mange peker på mangelen av kreativiteten til Coutinho i en kamp hvor motstanderen ligger lavt. Liverpool trives best mot lag som ønsker å spille offensiv fotball, slik som City ønsket på Anfield. Uansett blir det for tidlig å skylde på salget av Coutinho. Det kan ha vært enn dårlig dag på jobben for Klopps mannskap, og Salah, Firmino, Mane samt Chamberlain kan slå fort tilbake.

SVIKTET: Agüero og Kane hadde levert tidligere i runden, men Mohamed Salah klarte ikke å følge opp. (Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

Prisøkning (Utvalgte):

Ederson – 5.5 → 5.6 

Maguire – 5.4 → 5.5 

Willian – 6.7 → 6.8 

Milivojevic – 4.6 → 4.7 

Mahrez – 8.6 → 8.7 

Agüero – 11.7 → 11.8

Prisnedgang (Utvalgte):

Christensen – 5.6 → 5.5

Kenny – 4.6 → 4.5

Loftus-Cheek – 4.6 → 4.5 

Lingard – 6.4 → 6.3 

Eriksen – 9.3 → 9.2

Calvert-Lewin – 5.4 → 5.3

Underliggende stats:

 • Ingen har vært like stabile som Mohamed Salah denne sesongen, men mot Swansea sa det stopp. Egypteren fikk løst av fem skudd med kun ett på mål.
 • Mot Burnley fikk Jesse Lingard kun avfyrt ett skudd. Dette skuddet ble i tillegg blokkert.
 • I kamper hvor Manchester United har holdt nullen og selv scoret to mål eller mindre har Phil Jones fått 15 av 18 mulige bonuspoeng (Ben Crellin).
 • Eden Hazard vartet opp med tre skudd mot Brighton. To av de på mål og ett ble blokkert, noe som førte til to mål. Belgieren hadde også nest flest nøkkelpasninger i kampen med tre.

DIFFERENTIAL? Eden Hazard har mistet tillit hos mange, men kan sanke godt med poeng over de neste rundene. (Foto: Richard Heathcote/Getty Images)

Lærdom fra runden:

 • Eden Hazard fortsetter å levere i bolker. Dog er formkurven på vei oppover igjen etter en frustrerende periode. 10-1-16 på siste tre og Bournemouth (h), Watford (b), West Brom (h) neste tre gjør belgieren til et fristende alternativ. 
 • Arsenal fant veien forbi Chelsea-forsvaret i ligacupen, men i ligaen står blåtrøyene med seks clean sheets på de siste syv kampene. Courtois skal bli klar til helgen og Alonso kan fortsette sin gode trend i tre grønne kamper.
 • Xerdan Shaqiri (6.0m) er et alternativ som erstatter for skadde Marko Arnautovic. Mot Huddersfield noterte midtbanespilleren seg for tre skudd, alle på mål. Kampprogrammet fremover er også fint. Watford, Bournemouth, Brighton, Leicester og Southampton på neste fem.
 • Hvorfor det ikke har vært mer snakk rundt Riyad Mahrez er et lite under. Likevel er det hele 13,7 % som eier 26-åringen. Har levert mål eller assist i ni av de siste elleve seriekampene. Så sant spilleren blir i Leicester, er Mahrez et valg man fint kan sitte med resten av sesongen. Av de fjorten siste kampene for sesongen, er det kun tre kamper som gjenstår mot topp seks-lagene.
 • Flere leker med tanken på Kane-exit volum 2.Kane mot topp seks: 1-16-1-1 (Skadet i 1-0 tapet for Man Utd)
  Tottenham mot topp seks:
  – Mål mot Liverpool – 4
  – Mål mot United, City, Chelsea og Arsenal – 2
  – Én seier, fire tap.
  – United, Liverpool, Arsenal i neste tre.

  Har man Agüero er det få erstattere som kan forsvare et salg av engelskmannen, men så langt denne sesongen har ikke storoppgjørene fått det beste ut av hverken Tottenham eller Kane. Firmino er en kandidat som vil frigjøre mye til resten av troppen, men da må man mest sannsynlig ta hits. I tillegg husker vi alle hva som skjedde under Kane-exit volum 1, men da var også motstanden enklere enn denne gangen.

 • Mange avfeide Jesse Lingard som et reelt Fantasy-alternativ i starten av 25-åringens oppadgående formkurve. Likevel har et stort antall FPL-managere kastet seg på trenden de siste rundene, men optimismen har også dempet seg til en viss grad. Alexis Sanchez har tatt turen fra London og Lingard har kun levert ett målpoeng på fire kamper. Dog er det dette nivået vi kanskje bør forvente av Lingard, samt at rotasjonsfaren er vesentlig større med Uniteds nye nummer sju i troppen. Sitter man med Lingard og Arnautovic bør førstnevnte absolutt få fornyet tillit.

Send gjerne inn ditt lag eller dine FPL-tanker til @FantasyPLNorge på Twitter.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar