Tretten Premier League-lag spilte FA-cup i helgen, fire røk ut, så nå står vi igjen med ni lag. Liverpool er ute, mens Huddersfield, Tottenham og Swansea må ut i omkamp allerede om en uke. Legg merke til at Tottenham har fire kamper på en uke, der de møter Man Utd, Liverpool og Arsenal i ligaen i tillegg til omkampen. Kun tre dager etter Arsenal skal de spille borte mot Juventus i Champions League. Tottenham har det desidert tøffeste programmet fremover. Men fokuset vårt er midtukerunden, her kommer rundens utvalgte.

Keeper:

McCarthy – 4.4 – Southampton (Brighton, H)
Southampton har skuffet defensivt denne sesongen. Går nå inn i en meget viktig periode, der de møter mange av lagene rundt de på tabellen. Brighton scorer lite, Southampton historisk gode hjemme. Hovedargumentet er uansett at Brighton ikke har scoret på seks bortekamper.

 

Forsvar:

Marcos Alonso – 7.3 – Chelsea (Bournemouth, H)
Han er så i flytsonen, har du råd så er det bare å få han inn. Ikke noen grunn til å frykte rotasjon, som er noe av faren ved å velge høyre wingback fra Chelsea. Hvis Emerson skulle komme inn, så er han uansett ikke i nærheten av kvaliteten til Alonso om dagen. Stort sett slitt benken i Roma etter skadeavbrekket. Backup i tilfelle Alonso skulle bli skadet. Ingen reel utfordrer per dags dato. Seks clean sheet siste sju, tre mål og en assist i samme periode. Tar frispark. Tre fine kamper, før det blir noe tøffere, leverer uansett mot all motstand om dagen.

Kan Alonso fortsette denne fine poengfangsten? (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Virgil van Dijk – 5.5 – Liverpool (Huddersfield, b)
De fleste hadde nok forventet en bedre defensiv prestasjon av Liverpool mot Swansea. En noe rusten van Dijk, men syns han såg vass ut fremover, det gjorde forsåvidt også stopperkollega Matip. Skapte to store sjanser, i tillegg hadde han tre skuddforsøk. Forventer mer av det samme mot et Huddersfield som har sluppet inn ni på de siste tre kampene. Ser selvfølgelig også på clean sheet-potensialet som stort, det er strengt tatt det vi ser etter når vi velger forsvarere, alt annet er bare bonus. Huddersfield har kun scoret 19 mål denne sesongen. Ett mål siste fire, og ligger nederst når vi ser på antall målforsøk. I tillegg har de ikke en eneste stor målsjanse i samme periode. Noen kilder hevder at van Dijk blir kvilt. Jeg har uansett troen på at Liverpool holder nullen i kveld.

Nicolas Otamendi – 6.5 – Man City (WBA, H)
Faktisk sluppet inn seks mål de tre siste kampen, og det inkludere to hjemmekamper mot Newcastle og Watford, selvfølgelig Liverpool-kampen der de slapp inn fire som ødelegger mest. Det betyr at 1/3 av målene Man City har sluppet inn i ligaen, slapp de inn i januar. West Brom scoret tre mål i en og samme kamp for første siden 22.08.17 (3-1 mot Accrington i Ligacupen) mot Liverpool forrige helg. Litt skummelt hvis Pardew skulle finne på å starte med nysigneringen Sturridge og en Rodriguez i fin form. Tror uansett at potensialet for clean sheet her er tilstede. Guardiola har tatt grep og signert ny midtstopper, uansett om han (Laporte) starter eller ikke så er nok Man City ute å stabilisere forsvaret. Otamendi har også vært en trussel på offensiv dødball, og vil nok fortsette å være aktiv på dødballer.

 

Midtbane:

Pedro – 7.7 – Chelsea (Bournemouth, H)
Var god mot Newcastle, og siden Willian er ute starter han. Bournemouth har sluppet inn i elleve på rad. Med den lave eierandelen kan han være en fin diff denne runden.

Raheem Sterling – 8.9 – Man City (WBA, H)
Glitrende form. Fjorten mål og åtte målgivende, tallene sier sitt.

Mohamed Salah – 10.3 – Liverpool (Huddersfield, b)
Skuffet mot Swansea, men slo tilbake med assist og mål mot WBA. Møter et Huddersfield som har sluppet inn tre mål siste tre. Liverpool og Salah vil slå tilbake mot Huddersfield, etter to strake tap.

Kan han finne tilbake til formen fra tiden i Borussia Dortmund? (Foto: Michael Zemanek/BPI)

Henrikh Mkhitaryan – 7.6 – Arsenal (Swansea, a)
Kanskje litt tidlig, men har hatt en uke med sitt nye lag, og Arsenal kan ikke gå på flere feilskjær hvis de skal ha muligheten til CL-plass. Potensialet er skyhøyt, 23 mål og 32 assist i hans siste sesong for Borussia Dortmund. Verdt et punt.

Xherdan Shaqiri – 6.0 – Stoke (Watford, H)
Solid sesong, for et svakt Stoke. Nå møter han Watford som har sluppet inn i elleve kamper på rad i Premier League. Fem skudd på mål forrige runde og en målgivende.

 

Angrep:

Sergio Aguero – 11.8 – Man City (WBA, H)
Rundens kaptein. Ikke mye å si, hattrick sist, main man i det beste angrepet i ligaen. Hjemme mot et WBA som ikke greide å holde nullen under Pulis. Så hvordan skal de greie det med Pardew ved roret, som ikke akkurat er kjent for defensiv trygghet.

Roberto Firmino – 9.2 – Liverpool (Huddersfield, b)
Traff stanga på overtid sist. De underliggende statsene har vært litt dårligere siste tiden. Men som nevnt sliter Huddersfield defensivt, og hvis det skulle løsne for Liverpool i kveld, vil det bli stygt, og da er Firmino der med målpoeng. Tar nok fortsatt straffene, selv om han bommet mot WBA.

 

Rundens kaptein:
Sergio Aguero

Rundens billigspiller:
Xherdan Shaqiri

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Pedro

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Jesse Lingard

 

Lykke til! Send gjerne inn dine tanker rundt runden til @FantasyPLNorge på Twitter.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar