Vi ser tilbake på gameweek 25 og prøver å se nærmere på det som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv.

Flest poeng:
1. Theo Walcott (Everton)
2. Sam Clucas (Swansea) – 15
3. Emre Can (Liverpool)/Kevin De Bruyne (Man City)/ Nathan Aké (Bournemouth) – 14

Rundens overraskelse:
Etter Arsenals strålende start sist var det snakk om en ny start uten Sanchez i laget, og et helt annet tenningsnivå. Mot Swansea så det ut til å fortsette når Wengers menn tok ledelsen etter en drøy halvtime, men så kom sjokket. Swansea snudde, og har dermed tatt seks poeng på de to siste kampene etter å ha plukket bare 17 på de første 23. Motstanderne har i tillegg vært Liverpool og Arsenal, og manager Carvalhal har fått en svært god start i Wales.
Rundens skuffelse:
Chelsea har for vane å være solide på eget gress, men mot Bournemouth ble det totalkollaps. Tre baklengs, få store sjanser skapt og en fryktelig prestasjon defensivt er ikke det man forventer av Antonio Contes mannskap, og med litt skadeproblemer i Chelsea-forsvaret virker det nå som om de sliter litt i begge ender av banen.

 

Prisøkning (Utvalgte):
Walcott – 7.1→7.2 (Har økt)
Wilson – 5.8→5.9
Sanchez – 11.7→11.8
Ayew – 5.2→5,3

 

Prisnedgang(Utvalgte):
Sané – 8.4→8.3 (Har falt)
Richarlison – 6.3→6.2
Lanzini – 6.8→6.7
Christensen – 5.5→5.4
Otamendi – 6.5→6.4

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Det var overraskende mange jevne kamper denne runden, men Newcastle og Leicester peker seg ut som lag som fikk dårlig betalt i henhold til expected goals denne runden.
– Manchester United hadde tredje lavest sannsynlighet for å score denne runden (0,40 xG). Kun West Brom (0,12) og Huddersfield (0,29) skapte mindre sjanser for å score.
– Kevin De Bruyne ligger i toppsjiktet på det meste av statistikker for tiden. Belgieren er i storform og har hentet syv bonuspoeng på de tre siste rundene. Totalt for sesongen er han den som har skapt flest store sjanser (13), foran Özil og Sané (12).
– Selv i en kamp Chelsea tapte 3-0 har Marcos Alonso underliggende stats på høyde med flere av de fremste angrepsspillerne. Tre nøkkelpasninger, fire avslutninger og tredje flest touch i motstanders boks av Chelsea-spillerne.
– Harry Kane hadde som vanlig flest avslutninger med sine 8. De Bruyne (6) og Walcott (5) fulgte nærmest, mens Aguerö kun kom til to skudd. Det holdt dog til scoring!

Lærdom fra runden:
– Topp mot bunn er ikke trygge tre poeng, og heller ingen garanti for poeng på fantasy. Bunnlagene kan levere, og denne runden satt nok mange med Wilson eller Ayew på benken. Det kan virke som om også tredjespissene bør få tillit, selv mot antatt bedre lag.

– Manchester City er på vinnersporet og leverer igjen den mest overbevisende seieren av samtlige. Det kunne fort blitt mer, og West Brom skapte så å si ingenting. Tottenham virker også å finne formen, med fem seiere og to uavgjorte på de siste syv.

– Harry Kane kan score mot alle, og det er kun tilfeldigheter som gjør at han ikke scorer minst ett mot Manchester United. Et rødt kampprogram betyr på ingen måte at man bør kvitte seg med Kane, som skyter to skudd mer enn alle andre per kamp. Slikt blir det til slutt mål av.

– Bournemouth og West Ham fortsetter rekkene sine uten tap, og begge lag har overkommelige kamper fremover. Det kan være på tide å hente inn noen fra Bournemouth, mens det er noe vanskeligere i et skadeherjet West Ham.

– Huddersfield ser ut til å styre mot nedrykk. 12 baklengsmål på de siste fire er brutalt, og nå venter United borte!

– Nå kommer kampene tett igjen. Følg med, og husk å ta en ekstra sjekk på prisendringer! (NB: Nysigneringer som f.eks. Aubameyang er låst i pris frem til neste runde)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar