På overgangsvinduets siste dag ble det klart at Alexander Sørloth (22) signerte for Crystal Palace. Og det for et rekordbeløp.

Rett før overgangsvinduet ble stengt natt til torsdag bekreftet London-klubben at den norske landslagsspilleren har signert på en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2022.

Overgangen til engelsk fotball kom på plass kun et halvår etter at Sørloth signerte for danske Midtjylland i en overgang verdt omkring fem millioner kroner. Siden gang har spissen notert seg for 15 mål og 9 målgivende på 26 kamper.

Nå sitter danskene igjen med et solid overskudd. Det rapporteres om at overgangen har en totalramme på omkring 180 millioner kroner med en rekke ulike bonuser, hvorav 96 millioner utbetales umiddelbart.

– Det er en stor klubb med ambisjoner, og en god klubb som tar vare på sine spillere. Det føles utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse å spille i Premier League. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel, sa Sørloth selv til Crystal Palace sin TV-kanal.

Med det blir den høyreiste spissen, med fortid i Rosenborg, Bodø-Glimt, Groningen og nå sist FC Midtjylland, den 64. nordmannen i Premier League, når han nå skal aksle draktnummer 9 i Crystal Palace.

Fotballsonen henvendte seg til Tor Øystein Vaaland, Palace-supporter siden 1971 og stifter av den norske supporterklubben i 1992, for å høre hva han hadde å si om overgangen. 

Fotballsonen: Hva slags umiddelbare tanker gjør du deg om signeringen

Tor Øystein Vaaland: Jeg har bestemt meg for å være positiv. Han er en ung, rask og sterk spiller som i beste fall tar stegene opp, og gjør det bra også i Premier League. Dessuten kan Palace med en ny norsk spiller få mer norsk oppmerksomhet, og det liker vi.

FS: Og prisen? Med en totalpakke som kan komme opp mot 180 millioner kroner vitner det om en klubb som virkelig har troen på nordmannen. Med en slik prislapp følger det forventninger… Eller er det symptomatisk med dagens overgangsmarked?
TØV: Jeg synes prisen forteller mye om et sykt marked som ikke lenger opererer i den verden vi andre hører hjemme i, og som bidrar til økt distanse mellom denne fotballigaen og de menneskene den til syvende og sist er helt avhengig av. Noe kan sprekke i den relasjonen, en vakker dag. Men på denne ligaens premisser er prisen ikke uforståelig. Om Sørloth viser seg å være et dyrt bomkjøp eller økonomisk varp vil jo avhenge av hans prestasjoner. Prisen kan være god dersom han blir en hit.

FOTBALLTUR: Tor Øystein Vaaland på Selhurst Park med to av sine sønner, Lauritz og Cristian. Foto: Tor Øystein Vaaland/Privat.

FS: Hvordan mener du han vil passe inn i London-klubben med tanke på spillestil, nåværende spillerstall og eventuell spilletid?
TØV: Stallen er som skapt for Sørloth. Vi har bare Christian Benteke som ren spiss, og han har hatt en variabel sesong og vært en del skadet. Sørloth kan både utfordre ham, og være et supert supplement der framme. Dessuten kjenner Hodgson Skandinavia godt…
FS: Ny nordmann i Premier League. Hvor gøy og hvor viktig er det for norske fotballsupportere og norsk fotball?
TØV: Det er alltid moro. Det skaper engasjement hos langt flere enn oss Palace-nerder.
FS: Siden ansettelsen av Roy Hodgson har Crystal Palace bitt godt fra seg og man klatrer igjen på tabellen. Hva gjøres riktig?
TØV: Roy er en stabukk som tror på sin organisering av spillet. Han jobber beinhardt på feltet, og ingen spillere slipper unna sitt ansvar. Han har autoritet etter lang fartstid i gamet, og autoriteten er blitt styrket av resultatene. Han er gull verdt for Palace, men ikke noen ungkalv. Spørsmålet er også om vi i løpet av noen år kan finne en ny manager som kan videreføre disse sunne, arbeidende og litt «nedpå» prinsippene.

NORSK UNDERHOLDNING: Ikke bare The Crystals som skal underholde de fremmøtte på Selhurst Park fremover. Den jobben har også en nordmann fått. Foto: Tor Øystein Vaaland/Privat.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar