Etter et hektisk overgangsvindu med mange spennende overganger og mange spillere som har levd litt i usikkerhet er vi nå på vei mot sluttspillet i årets FPL-sesong. Fotballsonen anbefaler å sitte stille i båten og spille sikre kort til spillere viser at de presterer på sine nye lag, og dette er noen spillere som kan hjelpe deg gjennom kaoset vi våkner opp i etter en innholdsrik deadline day.


Keeper:

David de Gea– 5,9 – Manchester United (Huddersfield, H)
Kynikeren Jose Mourinho ble nok veldig skuffet over hva sitt lag presterte defensivt på et skarpt Spurs i uka, og hjemme på Drømmenes Teater skal han vise at de har kontroll igjen. Her blir det fullt fokus, og de Gea vil gjøre sitt for å hindre mål imot. Man Utd slipper til mye skudd for tiden, så mot antatt dårligere lag på hjemmebane pleier spanjolen å dra med seg flere redninger og bonuspoeng.

Forsvar:

Luke Shaw – 4,9 – Manchester United (Huddersfield, H)
Alltid et usikkerhetsmoment når Young tydeligvis er favoritten til Mourinho. Har nylig blitt omtalt som en av de som kan bli en bærebjelke på backen for Manchester United, og etter Young sin kamp mot Spurs kan nok Shaw få en ny mulighet til å vise dette. Den unge backen passer godt til United sin spillestil som har offensive spillere i alle ledd som søker innover i banen, og det kan gi mange muligheter for offensive bidrag fra venstresiden mot Huddersfield.

Shane Duffy – 4,6 – Brighton (West Ham, H)
Dette er en typisk kamp hvor Brighton kan ha et stort ønske om å dra igjen en 1-0 seier. Laget kan fint stenge igjen mot et West Ham som mangler flere av de offensive spillerne sine som skal stå for det offensive. Vil tro West Ham også kan være opptatt av å holde nullen, og da er Duffy en mann som kan komme frem på dødball for å stange inn et mål.

Marcos Alonso – 7,4 – Chelsea (Watford, B)
Luksusspilleren i forsvaret er en mann som bør være aktuell for mange lag. Chelsea surrer litt for tiden, men er fortsatt et av de sterkeste defensive lagene, og Alonso spiller fast og svært offensiv. Det er skuffende når man ender opp med en blank på en så dyr spiller, men det er så store muligheter for å få høye poengsummer med denne mannen at det bør gjøre det verdt det. Som vi nevnte i oppsummeringsartikkelen vår fra sist runde er han mer involvert enn mange angrepsspillere om man ser på statistikk, både på pasningsfosøk og farlige skudd.  At han i tillegg viser seg som en svært habil frisparkspiller som faktisk skårer mange mål på dødball skader ikke hans sak, og dette gjør at han trekker det lengste strået i konkurranse med Azpilicueta.

Statistikk på linje med spisser (Foto: Clive Rose/Getty Images)

Midtbane:

Mesut Ozil – 9,3 – Arsenal (Everton, H)
Omtalt som Arsenals beste signering dette vinduet når han endelig ble enige om en kontraktsforlengelse. 29 åringen kan være så veldig irriterende, men dog så fantastisk når ting stemmer. Nå kan han bare roe ned og fokusere på fotballen og med kanskje en helt ny angrepsrekke i Arsenal til denne kampen er det kanskje det som skal til for å vekke tyskeren slik han kan innta hovmesterrollen igjen. Til tross for svakt resultat mot Swansea var Ozil god og veldig involvert, så formen er kanskje bra også, og da kan det bli spennende.

Ryan Fraser – 5,1 – Bournemouth (Stoke, H)
En spiller det er vanskelig å egentlig forstå seg på, men har en egenskap til å ofte være en person man legger merke til på fotballbanen med sin energiske stil. Bytter på å være den sentrale spilleren med blant annet Ibe og Stanislas, og etter å ha vært den anonyme poengmessig mot Chelsea kan det være hans tid nå. Bournemouth er i slaget, og når det sprudler fra Eddie Howes mannskap skåres det som regel mange mål.

Raheem Sterling – 8,9 – Manchester City (Burnley, B)
Under Guardiola sin ledelse fortsetter Sterling å levere varene, og han leverer jo på bestilling! Ser ikke ut til å ville stoppe, og når han også virker å være helt bankers på laget er det spennende å sitte med Sterling på laget. Er ofte mannen som er involvert helt til slutt for City, og ligger med en veldig offensiv utgangsposisjon ifølge heat maps. Er så å si spiss, og er fortsatt en mann som har en billig pris med tanke på hva han faktisk leverer. Er den eneste fra City på ukens lag mot vanskelige Burnley, så vi får krysse fingrene for at han fortsetter.

Mohamed Salah – 10,3 – Liverpool (Tottenham, H)
Mohamed Salah har ikke vært like sikker foran mål de siste kampene, men ender som regel opp med å dra med seg nok poeng til å gjøre eierne hans fornøyd. Har bommet på store sjanser i det siste, men vi håper og tror det vil løsne snart. Tottenham var veldig imponerende mot Manchester United, men toppkamper på Anfield blir som regel svært åpne og målrike, og da bør det være gode muligheter for at egypteren er involvert. Har også fått straffeansvar nå, noe som ikke akkurat skader hans poengsjanser på FPL.

 

Angrep:

Romelu Lukaku – 11,3 – Manchester United (Huddersfield, H)
Big Rom hjemme mot svakere lag har vanligvis vært en oppskrift for mål, og med den angrepsrekka Manchester United nå kan stille bør det i hvert fall være mulig å komme til nok sjanser. Når han er i slaget er han et angrep alene, og han har sett piggere ut med touchene sine også i det siste. Begynner å bli en stund siden Lukaku ender på mer enn et mål også, og dette kan være kampen!

Roberto Firmino– 9,2 – Liverpool (Tottenham, H)
Bobby Firmino er i slaget for tiden! All praten om at Liverpool trenger en skikkelig spydspiss ser ut til å være glemt. Firmino presterer stabilt og leverer både mål og målgivende for tiden, og selv mot Tottenham vil han nok få sjanser slikt Liverpool legger opp til åpne kamper. Ligger bak Salah og Mane på heat maps, men dette er også det som gjør Bobby så spesiell i FPL sammenheng, han kan like gjerne assistere og være med i oppbygningspillet, samt være den som avslutter.

Jamie Vardy– 8,6 – Leicester (Swansea, H)
Jamie Vardy leverer stadig, og er en spiss som ligger litt under radaren til folk til tross for veldig habile 11 seriemål denne sesongen. Leicester har sett farligere ut i det siste, og mot Swansea kan de skape flere sjanser. Mahrez er viktig for Swansea, og om han ikke spiller er det vanskelig å si hva det gjør med laget, men det skal være nok kvaliteter hos dem til å kunne skape sjanser til gullsesongens store spisshelt.

 

Benk:
Speroni(4,1, Crystal Palace), Hunemeier (3,9, Brighton), Woodburn (4,2, Liverpool), Long (4,0, Burnley)

 

Rundens kaptein:
Romely Lukaku – 
Lukaku har visst at han kan skåre mange mål mot dårligere lag tidligere, og det er vanligvis der han får seriemålene sine. Ønsker garantert å motbevise kritikk i det siste, og er nok ekstra sugen i tillegg etter en kamp mot Tottenham hvor han fikk lite å jobbe med. Huddersfield er et lag som liker å spille sitt eget spill og stå ganske høyt, og om de kjappe gutta på midten hos United får ballen til å rulle kan det bli mye rom for Fotballsonens utvalgte spydspiss på lørdag.

Rundens billigspiller:
Ryan Fraser (5,1) –
  Bournemouth er et humørlag det virkelig sprudler av når de er i slaget. De spiller sin stil uansett motstand, og når det løsner kommer det ofte mange mål. Fraser er veldig sentral for mye av spillet, både som servitør og avslutter. Dødballsansvar har han også til tider, og han har en meget habil fot. Fraser ble nevnt som en joker av mange før sesongen starte, og til tross for bra spill har de skikkelig høye poengsummene ikke kommet så ofte. 15 poeng er det meste han har i en kamp denne sesongen, og slike poengsummer er han også i stand til å levere hjemme denne runden.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Mesut Ozil (2,4%) –
Tyskeren er en veldig vanskelig spiller på FPL. Han leverer til de grader på underliggende stats, men når man ser kamper er mange ganger ikke dette en spiller som frister meget. Han har også perioder han leverer svake poengsummer på FPL, og med en prislapp som er kanskje litt stiv er det oftest andre som frister flere. Skal man ha han er det derimot hjemme mot svakere lag han kan få mest rom å boltre seg i, spesielt med så mye fart for motstanderen å konsentrere seg om når begge toppspissene potensielt spiller sammen.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Riyad Mahrez (14,2%) –
  Til denne runden var det vanskelig å finne den store donken, og vi må derfor havne på like under 15% grensen vår. FPL i år består av noen få spillere med veldig stor eierskap og mange som ligger rundt 10-20%. Mahrez er en spiller som har levert helt fantastisk i det siste, og hadde fint forsvart en av de høyeste eierskapsprosentene på spillet. MEN til denne runden er det nokså stor sjanse for at han ikke spiller, og om han spiller er det vanskelig å si hvor hodet hans er. Var svært nært Manchester City, og skal ha streiket dagen etter deadline day. Så mye usikkerhetsmomenter gjør at han ikke er en person man kan stole på at skal forsvare en plass på laget sitt med den prisen han har.

PS: Har du fått med deg dette nydelige tilbudet her?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar