Vi ser tilbake på den 26. runden av årets FPL-sesong og prøver å se nærmere på det som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek.

Flest poeng:
1. Aaron Ramsey (Arsenal) – 20
2. Mohamed Salah (Liverpool) – 15
3. Henrikh Mkhitaryan (Arsenal), Pascal Gross (Brighton), Gerard Deulofeu (Watford) – 13

 

Rundens overraskelse:
Chelsea har ikke vært i kjempeform den siste tiden, men at Watford skulle vinne 4-1 kom som en kjempeoverraskelse. De gulkledde hadde én seier på de siste tolv, og det skilte mer enn 20 poeng mellom lagene. Når Chelsea fikk 1-1 med mindre enn ti minutter igjen forventet man at de skulle klare å ta ett poeng, selv om de var én mann mindre. Da slo Watfords offensiv til og scoret hele tre på åtte minutter!

 

Rundens skuffelse:
Det har stort sett bare vært en lang opptur for West Ham etter at David Moyes ble ansatt, med kun ett tap på ti siste kampene før denne. Skadeproblemene har bygd seg opp og denne runden kom smellen, når formsvake Brighton vant hele 3-1.

 

Prisøkning (Utvalgte):
Ramsey – 7.0→7.1 (Har økt)
Wilson – 5.9→6.0
Salah – 10.3→10.4
Ayew – 5.3→5.4
Mkhitaryan – 7.8→7.9
(Aubameyang og Deulofeu ville økt om de ikke var låst i pris. De kan fort øke i det ny runde starter)

 

Prisnedgang(Utvalgte):
Lingard – 6.3→6.2 (Har falt)
Mahrez – 8.6→8.5
Lanzini – 6.8→6.7
Christensen – 5.4→5.3
Morata – 10.4→10.3

 

Underliggende stats (Utvalgte):
– Huddersfield hadde en av sesongens svakeste kamper i form av sannsynlighet med 0,13 expected goals i oppgjøret mot Manchester United. Selv med to baklengs forsøkte ikke Wagners menn å angripe
– Jordon Ibe har målpoeng i fire av de fem siste, og hadde effektiviteten vært som den burde skulle han hatt betydelig flere. Ibe er i form, og det venter fortsatt noen fine kamper for Bournemouth.
– Arsenal har de to spillerne med høyest antall forventede assist per 90 minutt (over 1000 minutter) i Özil(0,43) og Mkhitaryan(0,42). Aubameyang vil få mange baller å løpe på! Bak de to Arsenal-gutta følger forøvrig tre City-spiller.
– Henrikh Mkhitaryan er den første som leverer tre assist i noen kamp denne sesongen. Han skapte forøvrig også flest store sjanser denne helgen. De siste fem rundene er det Xherdan Shaqiri som har skapt flest store sjanser totalt!
– Alexis Sanchez (6) kom til flest avslutninger denne runden. Kane, Sterling, Knockaert og Gross(5) fulgte nærmest, men kun sistnevnte leverte en god poengsum på fantasy. To av de fem brant for øvrig en straffe i sin kamp.

Lærdom fra helga:
– Chelsea er virkelig ikke i form, og den interne uroen er i ferd med å nå grensen for hva ledelsen kan tåle. Nå nærmer det seg også et tøffere kampprogram, og spørsmålet er om Chelsea-spillerne bør sendes på dør. Man bør dog vente en runde, for West Brom hjemme bør være tre greie poeng.

– Arsenals offensive spill så helt fantastisk ut i perioder mot Everton. Mkhitaryan leverte intet mindre enn tre assist, mens Ramsey var tilbake med tre mål. Aubameyang fant også nettmaskene og når kampprogrammet snur etter to tøffe kamper kan det være verdt å vurdere mange av Wengers menn.

– Mohamed Salah er en poenggarantist. Selv mot topplagene har han levert et skyhøyt poengsnitt og i helgen leverte han artisteri få andre spillere i verden er kapabel til. Han er eid av snart 57%, hvilket er soleklart høyest på spillet, og det er ikke uten grunn.

– Bournemouth og West Ham fortsetter rekkene sine uten tap, og begge lag har overkommelige kamper fremover. Det kan være på tide å hente inn noen fra Bournemouth, mens det er noe vanskeligere i et skadeherjet West Ham.

– Huddersfield fortsetter å styre mot nedrykk og nå venter et formsterkt Bournemouth. Er det nå Joshua King skal inn?

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar