Runde 23 av LaLiga sparkes i gang fredag kveld med oppgjøret mellom Athletic Bilbao og Las Palmas. Hvorfor ikke starte helgen med kombinasjonen 10bet.com sine tippetips og Viaplays livebilder? Det skal vi! 

Athletic Bilbao v Las Palmas
Helgens LaLiga-runde starter som vanlig fredag kveld. Og stedet er Viaplay, med mindre du er så heldig at du befinner deg i Baskerland. Kun Levante med sine elleve har flere uavgjort enn vertenes ni. Tre uavgjortresultat, samt sist helgs 2-0-tap borte mot Girona, har dratt Athletic ned på nedre halvdel av tabellen. På motsatt banehalvdel finner vi ligaens dårligste forsvar. 50 baller har blitt plukket ut av nettmaskene så langt. Til tross for Las Palmas’ 1-0-seier mot Malaga sist, lagets andre trepoenger på kort tid, er deres borteform (1-1-9) såpass svak at vi har tro på hjemmeseier her. Oddsen hos 10bet.com er satt til 1.43.

Villareal v Alaves
Et Villarreal i god form tar i mot Alaves tidlig lørdag ettermiddag. Kun ett tap på de siste syv er status for de gulkledde. Tapet mot Real Betis sist runde hindret dem i ta seg forbi Real Madrid og til fjerdeplass på tabellen, to poeng bak nevnte Real Madrid og tre poeng bak Valencia.  Alaves på sin side kommer rett fra seier sist mot Celta Vigo, kun deres syvende i årets sesong. Formutviklingen i senere tid har dog vært ujevn, borteformen er blant ligaens dårligste og de lider under mangelen på målscorere. Hjemmeseier støttes og 1.68 på et av ligaens formlag begeistrer. Det bør også Viaplays sending gjøre.

Malaga v Atletico Madrid
Det går trått for hjemmelaget. 0-2-3 på de fem siste imponerer lite, ei heller deres éne scoring. Nå er det fire poeng opp til nedrykksrival Las Palmas og det er hele åtte poeng opp til trygg grunn. Nå brenner det godt under beina på dem, og nedrykksspøkelset har fått fast plass på La Rosaleda. Fortapte Malaga tapte igjen forrige helg, og står uten seier på syv kamper. På lørdag møter de vass motstand. Det er ventet at gjestenes midtforsvar blir bestående av Lucas Hernandez og Jose Gimenez ettersom både Diego Godin (tann) og Stefan Savic (hamstring) er ute. Det burde ikke by på alt for store problemer, all den tid Atletico er ligaens neste beste på tur. Som seg hør og bør i et Simeone-mannskap slippes det inn få mål. Kun fem baklengsmål på bortebane har det blitt. Atletico står med åtte trepoengere på de siste ti. Vi slår til med borteseier til 1.58 i odds. Heia heia! 

Leganes v Eibar
Leganes er ubeseiret på de siste tre kampene, og står med tre poeng i fire av fem siste oppgjørene på hjemmebane. Det har gitt dem et lite byks på tabellen. Eibar kommer på besøk fulle av selvtillit etter en råsterkt seier og fem mål mot Sevilla forrige helg. Nå snuser de også på en europacupplass. Kun Atletico Madrid og Barcelona har flere poeng over de ti siste kampene. Gjestene har også vunnet tre av de siste seks innbyrdes oppgjørene. Det er to jevne lag som skal gjøre opp om poengene lørdag ettermiddag. Leganes er gjerrige, men scorer lite mål. Eibar scorer mer, men slipper inn mye. Vi drister oss til en snasen poengdeling til 3.05 hos 10bet.com. 

Real Madrid v Real Sociedad
Real Madrid hadde hamret inn elleve mål mot Deportivo La Coruna og Valencia før de møtte Levante sist. Der ble det 2-2 og poengdeling. Avstanden opp til Barcelona er stadig 19 poeng, og presset på Real-trener Zinedine Zidane er stort. Santiago Bernabeu har ikke vært det samme fortet som tidligere år og de slipper ofte inn sent i kampene. Men vi tror at de er tilbake med en trepoenger lørdag. Vi slår til med et kombinasjonsspill, med Real Madrid-ledelse til pause og seier til fulltid. 1,92 er tallet fra 10bet.com. Slå til! 

Sevilla v Girona
Om man skal oppsummere Sevillas kamp mot Eibar sist kommer man ikke unna ord som pinlig. 5-1 i sekken og 1-1-3 på de siste fem er ikke oppløftende lesing for Montella og hans mannskap. Men hjemme er de sterke og har tapt kun én gang. Girona har, sammen med Eibar, vært årets solskinnshistorie i årets LaLiga. Uruguayanske Cristhian Stuani skal ha mye av æren for det med sine 12 fulltreffere. Girona er ubeseiret på de siste fire (2-2-0), og har virkelig skrudd igjen kranen bakover. Hjemmelagets form i egen stue bikker vektskålen i deres favør, og 1.71 er fristende. Samtidig skal man ikke undervurdere småpene 3.85 på poengdeling. Hva tror du?

Barcelona v Getafe
Barcelona tapte poeng i forrige runde mot byrival Espanyol, men de har ni poeng ned til Atletico Madrid og 18 til Valencia. Getafe, på sin side, er ubeseiret på siste fire (1-3-0). Men de scorer stadig for lite mål for at de skal virkelig kunne utfordre lagene over dem på tabellen om en plass i Europe League, til tross for at det holdes stort sett tett bakover. Søndag ettermiddag venter en knalltøff oppgave. Barcelona over 2.5 skal man ikke se bort i fra, med tanke på at de står med 15 mål på de siste fem kampene. Vurdér et kombinasjonsspill – 10bet.com serverer mange! 

Celta Vigo v Espanyol
Maximiliano Gomez og Iago Aspas fortsetter å banke inn mål for vertene. Så langt står Celtas målfarlige angrepsspillere med henholdsvis 11 og 15 mål. Forrige runde ble det kun med det ene overtidsmålet til sistnevnte i det skuffende bortetapet mot svakere plasserte Alaves. Denne uken venter Espanyol hjemme på Balaidos. Gjestene tok et råsterkt poeng i byderbyet mot Barcelona sist runde, et poeng som kan bli meget viktig i nedrykksstriden. H er vårt bud, og 1.86 er absolutt ingen dum odds.

Valencia v Levante
Tredjeplass til tross, Valencia er ute på dypt vann. Hvordan man skal snu tre tap på rad er en test for den ambisiøse klubben. Kanskje er det da passende å ta i mot Levante, som med sine 0-2-3 og 5-10, som sliter enda mer. Nedrykksstreken kiler dem i ryggen. 2-2 sist mot Real Madrid er dog imponerende og oppløftende. La Valencia lener seg på en god hjemmeform. Vi trykker på 1.48 hos 10bet.com og gleder oss til å avslutte helgen med beina på bordet og oppgjøret på Viaplay.

Deportivo La Coruna v Real Betis
Vertene befinner seg tre poeng under streken og det er ryggen mot veggen ut sesongen. Kun én seier på de siste ti gir dog lite håp før mandagens oppgjør mot Real Betis som er i brukbar form (3-0-2). Borteseier til folket, og 3.10 til deg fra 10bet.com. 

Alle kamper sendes direkte på Viaplay!

Få 100% bonus opp til 2000kr ved ditt første innskudd hos 10bet.com! Du kan spille hos 10bet ved å klikke her!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar