«Always Captain Aguero” var det ekspertene sa for noen år siden, og de som fortsatt lever etter det må ha vært meget fornøyd med valget sitt denne helgen. Undertegnede satt på fly under andre omgangen uten Aguero, og satt i sjokktilstand når mobilnettet var tilbake. Slike poengsummer man oppnår når man treffer så til de grader på kapteinsvalget kan snu en hel FPL sesong, og flere er nok svært så lettet. Ellers så leverer Salah som vanlig, Hazard sprudler igjen etter å ha levert dårlige FPL summer de siste kampene, og når også De Bruyne fortsetter å servere gjør det at plutselig at man må begynne å se etter budsjettløsninger om man vil ha de dyre spillerne på fremover.

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv. Viktig å henge med nå, og følge med på hvordan det går i ulike cup kamper, og plassere seg strategisk inn mot runder med både lag som spiller ingen kamper eller to kamper.

Flest poeng:
1.
Sergio Aguero (Manchester City) – 21
2. Eden Hazard (Chelsea) – 16
3.
Steve Mounie (Huddersfield Town) – 15
4. Mohamed Salah (Liverpool) – 13
5. Kevin de Bruyne (Manchester City) – 13

Rundens overraskelse:
Huddersfield Town sprudlet! Etter en veldig svak periode slår de fryktelig tilbake mot det som de fleste så på som formlaget for tiden. 4-1 mot Bournemouth legger man merke til! Steve Mounie var en kjapp favoritt for mange etter en fin start i England, og i helgen så vi igjen hva han er god for! En spiller som skaper mye med kraft og fysikk, men med litt dårlig uttelling i en lang periode nå. Denne runden så vi hva han var god for, og da er han svært så sentral. En annen man la godt merke til denne kampen var januarkjøpet deres, Alex Pritchard. Han virket svært offensiv og tok nummer 10 rollen veldig godt denne kampen. Om han og Mounie fortsetter å spille så bra på et slikt lag som mange ganger angriper uten å tenke seg om, er de kanskje spillere å vurdere på lagene sine.

Rundens skuffelse:
Manchester United skuffet stort borte mot Newcastle. Sanchez, Lukaku, Martial og Pogba er dyre spillere som flere har på lagene sine. Man skal kunne spille disse spillerne mot et Newcastle, som ikke har imponert i det siste, uten å være redd for at alle skal blanke. Forsvarspillerne Jones og Valencia, samt keeperen de Gea er også mye valgt av FPL managere, og før Ritchie fikk målet sitt lå de alle sammen an til å stikke av med bonuspoeng. Da er det skuffende at Newcastle, uten altfor mange sjanser, setter ballen bak spanjolen. Når man ser hvor god poengsummer spillere fra Liverpool og Manchester City for eksempel stikker av med uten at de er spesielt dyrere, er det ekstra kjipt når man har valgt de røde djevlene sine istedenfor. Det er også verdt å nevne Marcos Alonso som en skuffelse. Flere rapportere at han skulle være klar, og det var mange som valgte å stole på dette og kanskje vente med et planlagt bytte til etter denne «enkle» hjemmekampen mot WBA. Når han koster 7.3 og ikke spiller er det lite som er mer irriterende.

Prisøkning (utvalgte): 
Aguero– 11.9→12.0(kan fort øke mer)
Shaqiri – 6.1→6.2 (har allerede økt)
Niasse – 4.8→4.9
Arnaoutovic – 6.8→6.9
Robertson– 4.7→4.8

Prisnedgang (utvalgte):
Otamendi – 6.5→6.4
Alonso – 7.3→7.2(Kan synke mye, og fort)
Lingard – 6.2→6.1
Gomez– 4.7→4.6

Underliggende stats (utvalgte):
– Pritchard ble nevnt lengre oppe, og hans underliggende stats er svært imponerende også. Kom til hele 5 skudd, og kun slått av Aguero her. Svært offensiv posisjon på heat maps, og spiller nesten i tospann med nevnte Mounie. Og når vi er inne på Huddersfield, kan også Mooy nevnes, med hele 5 sjanser skapt.

–Sadio Mane fikk ikke så mye poeng på FPL, men var den som kom til flest skudd. Hele fire skudd i boks og fem totalt ble registrert, og dette kan være tegn som tyder på en spiller som ønsker å komme på mållista og litt ut av Salah sin skygge?

– Sørloth skapte hele fire sjanser! Spilte på venstrekanten, men om han blir flyttet opp til sine vante posisjon viser han seg som en spiller som ønsker å skape ting. Vinner også mange dueller, og det er kun hans konkurrent, Benteke, som vinner flere i kampen.

– Kevin de Bruyne har som alltid mange sjanser, og står i denne kampen bak hele seks sjanser. Virker å være farlig i hver eneste kamp, og slik det ser ut vil det overraske stort om han ikke fortsetter å levere når han fortsetter å levere slike underliggende stats.

Lærdom fra helga:
– Heat map viser mye spennende. Ser man på disse viser det seg at folk spiller på helt andre plasser enn posisjonen skulle tilsi, og noen utvalgte spennende er:

  • Wilson er populær blant mange for tiden på FPL, men har både Stanislas og Ibe foran seg på heat maps som viser gjennomsnittsposisjon. Spesielt Ibe ligger veldig spennende til rette som en ren spiss..
  • Pascal Gross og Jose Izquierdo ligger som de virkelige spissene når Brighton angriper og Murray kommer dypere i banen som en veldig møtende spiss. Spennende alternativer på midten?
  • Ndiaye på Stoke kommer mye offensivt og ligger i en rolle som gjør at han får mye ball offensivt. Vil fort være den som serverer Choupo-Moting og Shaqiri?
  • Aubameyang ble veldig møtende denne kampen, og den spilleren som har fikk høyest posisjonssnitt på Arsenal var faktisk Jack Wilshere. Er det han og Ramsey som har fått rolle på midten til Arsenal med ansvar for å avslutte angrep?
  • Tottenham sine backer er elsket for sine solide summer og hatet for sin rotasjon, men de ligger så høyt i banen at det er gull når man treffer på de.

– Nevnte backer fra Tottenham på heat maps-oversikten. De blir mye rotert, men herre min hatt så deilig det er når de treffer. Når Tottenham og spesielt Harry Kane er i form er det skummelt å se sine rivaler sitte med backer fra Spurs.

– Jamie Vardy fortsetter å levere jevne poeng. Viser seg nesten som fixture proof. Når skal han slåre mer enn et mål i en kamp igjen?

– Salah leverer alltid! Denne runden ble han endelig valgt som kaptein av flest spillere, og som vanlig gir den magiske egypteren tilbake. Always captain Salah? (når ikke Aguero er i form da).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar