Vi nærmer oss en jungel av blank- og double gameweeks. Første hinder er en blank gameweek i runde 31. Her er det kun fire kamper som er garantert spilles. Hvis Tottenham vinner mot Rochdale i FA-cupen vil Tottenham-Newcastle også bli blank. Med kun tre runder frem dit, vil det være klokt å ha dette i bakhodet ved kjøp og salg fremover. Se til oversikten under for hvilke lag som står med kamp i gameweek 31. Følg @BenCrellin på Twitter for best mulig oversikt over BGW og DGW. 

PS! Denne artikkelen er skrevet før tirsdagens og onsdagens Champions League-kamper.

BLANK GAMEWEEK 31: Oversikt over hvilke kamper som spilles. (Kilde: @BenCrellin, Twitter)

Keeper

Nick Pope – 4.9 – Burnley (Southampton, H)

Etter en lang og god periode har det dabbet litt av for Burnley. De har ikke holdt nullen på seks kamper, men likevel har Pope klart å hente litt poeng. En strafferedning, bonus- og redningspoeng gjør at keeperen står med 11-5-3 på de siste tre til tross for ingen clean sheets. I tilegg snur nå kampprogrammet til Burnley. Southampton (h), Everton (h) og West Brom (b) venter på de neste tre. Sett bortfra BGW 31 er kampprogrammet grønt helt frem til nest siste runde. Dog verdt å merke seg at Tom Heaton kan nærme seg et comeback, så følg i så fall nøye med på situasjonen der.

Forsvar

Virgil van Dijk – 5.5 – Liverpool (West Ham, H)

Nederlenderen har ikke vært lange stunden på Merseyside, men det er små tendenser til et tryggere Liverpool bakover i banen. I tillegg ser van Dijk også farlig ut på offensive dødballer. Anfield-publikummet har opplevd mange clean sheets denne sesongen, og West Ham må varte opp med noe ekstra for å sette et Liverpool i form på prøve.

Federico Fernandez – 4.5 – Swansea (Brighton, B)

Er vi vitner til en snuoperasjon i Swansea? Seier mot Liverpool, seier mot Arsenal, uavgjort mot Leicester og seier mot Burnley på de siste fire rundene. I samme periode har Fernandez rasket med seg 11, 2, 10 og 6 poeng, som inkluderer ett mål og en målgivende. Brighton (b), West Ham (h) og Huddersfield (h) på neste tre taler også til fordel for Swansea-stopperen.

Jan Vertonghen – 6.0 – Spurs (Palace, B)

Tottenham er inne i en meget god periode til tross for et uavgjortresultat mot Rochdale uten sine største stjerner og formspillere fra start. På siste tre FPL-rundene har Vertonghen & co. stengt ute både Manchester United og Arsenal. Belgieren er også den tryggeste veien inn i Spurs-forsvaret per nå.

Midtbane

Raheem Sterling – 9.0 – Manchester City (Arsenal, B)

Det er sjelden man ser en Premier League-match uten at engelskmannen leverer FPL-poeng. Hittil har Arsenal seksten baklengs mot topp seks-lagene (åtte kamper). Manchester City derimot står med atten mål på seks kamper mot topp seks. Kan fort bli en målrik aften på slutten av FPL-runden.

Christian Eriksen – 9.2 – Spurs (Palace, B)

Med programmet i de tre neste frister det veldig med Spurs-spillere. Med Lucas Moura inn i januar kan det bli mer rullering fremover hos Tottenham. Eriksen virker dog å være spikret i startelleveren. Kan dansken leke seg i Torino, kan han også levere mot Palace, Huddersfield og Bournemouth på neste tre.

Mohamed Salah – 10.4 – Liverpool (West Ham, H)

Det er vanskelig å se for seg at Salah skal blanke mot West Ham på hjemmebane etter å være fullt uthvilt etter et treningsopphold på Marbella. 9-14-11-15 er resultatet av de fire siste hjemmekampene for Salah. Det inkluderer motstand som Manchester City og Tottenham.

Gerard Deulofeu – 6.0 – Watford (Everton, H)

Spanjolen skal opp mot gamle lagkamerater denne helgen. Mot Chelsea var den tidligere Barcelona-spilleren brilijant før det ble en blank runde i tapet mot West Ham. Everton virker dog som to forskjellige lag hjemme og borte. Elleve baklengs har det blitt på de siste tre borteturene. Riktignok har motstanden vært tøff med Tottenham og Arsenal i tillegg til Bournemouth. Her kan Deulofeu skape interesse før gameweek 31.

 

Angrep

Harry Kane – 12.8 – Tottenham (Palace, B)

Briten på topp hos Spurs virker som en av de spillerne som virkelig er bankers ut resten av sesongen. Programmet i de tre neste er allerede nevnt, og toppscoreren i ligaen sikter seg nok inn på å befeste posisjonen som den mestscorende i Premier League.

Roberto Firmino – 9.2 – Liverpool (West Ham, H)

Man hører ofte at brasilianeren er undervurdert, men nå må det nesten være allment kjent at Firmino er en virkelig god fotballspiller. Fantasy-prisen på kun 9.2 kommer nok til å bli skrudd opp en del til neste sesong. Ikke helt på nivå med Mohamed Salah FPL-messig, men angriperen ser likevel ut til å trives litt i skyggen av egypteren. Kampprogrammet fremover og ingen blank i GW 31 kommer til å gjøre Firmino til en svært populær mann fremover.

Jamie Vardy – 8.6 – Leicester (Stoke, H)

Riyad Mahrez virker å ha kommet tilbake i varmen hos Leicester, noe som Vardy trolig setter stor pris på. Begge disse gutta kan levere stort i de tre neste med Stoke (h), Bournemouth (h) og West Brom (b) på plakaten. Engelskmannen har levert stabilt på de fire siste med 9-7-6-5. Fangsten kan bli større i et grønnere kampprogram.

 

Rundens kaptein:

Mohamed Salah – Trygt og sikkert. Leverer uke ut og uke inn.

Rundens billigspiller:

Callum Wilson (6.0) – Ingen blank i gameweek 31 er et stort pluss. Kan også fint levere i rundene frem mot BGW.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5 %):

Sadio Mane (7,4 %) – Mane viste hva han kan mot Porto i Champions League. Håpet er at midtbanespilleren bygger videre på dette og blir en fin diff i Liverpool-laget gjennom det gode kampprogrammet.

Rundens donk (valgt av minst 15 %):

Phil Jones (15,0 %) – Manchester United har sett litt rufsete ut bakover i henholdsvis kampene mot Spurs og Newcastle. I tillegg sliter Jones med en skade som kan sette ham ut av oppgjøret mot Chelsea.

Lykke til!

Send gjerne ditt lag eller dine FPL-tanker til @FantasyPLNorge på Twitter.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar