Gameweek 28 er ikke ferdigspilt, Arsenal møter Man City førstkommende torsdag. Vi ser uansett tilbake på runden som gikk og hva som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek. Tottenham og Swansea har cupkamper før neste runde, ha det i bakhodet at det kan dukke opp skader før gameweek 29.

 

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv.

 

Flest poeng:

 1. Gayle (Newcastle), Can (Liverpool) – 13
 2. Murray (Brighton), Lukaku (Man Utd) – 12
 3. Salah (Liverpool), van La Parra (Huddersfield) – 10

 

Rundens overraskelse:

Ingen resultatmessige store bomber denne runden egentlig. Det at Brighton puttet fire mot Swansea som har sett solide ut defensivt etter nyttår var nok det mest overraskende. Det at kun to lag holdt nullen denne helgen må sies å være overraskende. Brighton og Newcastle var bare 10 minutter unna clean sheet, mens Burnley slapp inn mål på overtid mot Southampton.

 

Rundens skuffelse:

Vanskelig å plukke ut skuffelser, når de mest populære kapteinene leverer målpoeng og når de største favorittene vinner. Skuffelsen var nok stor for nesten 100.000 av de som lastet på med van Dijk. Mahrez og Vardy også populære kjøp før runde 28, det endte med laber poengfangst.

 

Prisøkning (Utvalgte):

Mané – 9.3 → 9.4 (har økt)

Can – 4.8 → 4.9 (har økt)

Davies –  5.7 → 5.8

Shaqiri – 6.2 → 6.3

Willian – 6.8 → 6.9

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Son – 8.1 → 8.0

Jones – 5.6 → 5.7

Gomez – 4.7 → 4.6

Azpilicueta – 7.0 → 6.9

Sterling – 8.9 → 8.8

 

Underliggende stats (Utvalgte):

 • Kane (6), Gayle (5) og Lukaku (5) hadde flest skuddforsøk denne runden. Gayle kom til tre store sjanser, omsatte to til scoring.
 • Mané kom til fire store sjanser, omsatte kun en i scoring. I tillegg til Mané, var også Mahrez (6), Eriksen (5) og Salah (5) som vanlig skuddvillig.
 • Dawson viser seg igjen som en av Premier Leagues mest målfarlige forsvarere. Scoret sitt andre for sesongen mot Huddersfield, men kom til totalt to store sjanser.
 • Robertson og B. Davies veldig aktiv offensivt denne runden, flest pasninger på motstanders banehalvdel av forsvarerne. Robertson skapte to store sjanser, og noterte seg for en målgivende.

 

Lærdom fra helga:

 • Clean sheet er fortsatt vanskelig å forutse. Nå holdt riktignok Tottenham og Watford nullen, men ellers var det lite poeng å hente på forsvarerne og keeper denne runden.
 • Shaqiri ser ut som et must-have. Spesielt med tanke på den gameweek 31 som er redusert grunnet flere utsatte kamper.
 • Jesus er tilbake for Man City, forvent rotasjon for Aguero fremover. Kan fort skje at Aguero får hvile for å stille uthvilt i Champions League.
 • Lukaku KAN levere mot topp 6.
 • WBA ser ut til å være ferdig, men hvis de skal makte å holde seg så må de snu trenden. Watford, Leicester, Bournemouth, Burnley og Swansea er motstanderne neste fem.
 • Liverpool fortsetter å herje, det er kanskje tid for tre offensive fra Liverpool. Flere er nok ute etter en forsvarer i tillegg til to offensive, det er kun van Dijk som er bankers i det forsvaret.
 • Burnley ser ut til å ha tatt ferie, ikke vunnet siden desember. Elleve kamper uten seier i Premier League.

 

Send gjerne inn dine tanker på Twitter til @FantasyPLNorge

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar