Sandefjord overrasket mange i fjor, og var egentlig aldri i nærheten av å rykke ned. Nå har manager Lars Bohinen dratt, og det er Magnus Powell som skal prøve å ¨hoppe etter Wirkola¨ i Hvalfangerbyen denne sesongen.

Selv om Sandefjord til slutt havnet på en 13.plass, plassen over kvalifisering, var aldri laget virkelig truet i nedrykkskampen. Etter 30 kamper hadde de blåkledde fire poeng ned til Sogndal, og kun en dårlig avslutning med fem tap på de seks siste, gjorde at Sandefjord ikke havnet høyere på tabellen.

Lars Bohinen har nå dratt til Aalesund, som rykket ned fra Eliteserien i fjor. Etterfulgeren, Magnus Powell, som sist trente Levanger har en formidabel jobb å gjøre for å fortsette fremgangen i Vestfolds beste klubb.

Pre-season
Notodden – Sandefjord 1-2 (Kastrati, selvmål)
Mjøndalen – Sandefjord 6-1 (Storbæk)
Stabæk – Sandefjord 1-0
Start – Sandefjord 1-2 (Kastrati, Normann Hansen)
Strømsgodset – Sandefjord 6-0
Bodø/Glimt – Sandefjord 2-1 (Grorud)
Odd – Sandefjord 4.mars

Resultatene i oppkjøringen, er ikke noe å skryte av for Sandefjord. Likevel ser man gang på gang at resultatene i pre-season ikke nødvendigvis betyr noe, og det er når serien sparkes i gang 11.mars, at resultatene skal komme.

Formasjon

Bohinen spilte med tre stoppere i fjor, og det kan se ut som om Powell har lyst til å fortsette med den suksessformelen. I de to siste treningskampene, som dog begge har endt med tap, har laget gått ut i en 3-4-3-formasjon. Vi setter et lite spørsmålstegn ved hvilket formasjon laget kommer inn til sesongstart med, og dette får man vel svar på, i lagets siste treningskamp mot Odd.

Sannsynlig lagoppstilling

Vi velger å sette opp en sannsynlig ellever i den formasjonen laget har figurert i de seneste treningskampene. Eirik Holmen Johansen er en spennende nysignering, som vil utfordre islandske Ingvar Jönsson om keeperplassen. Det ser veldig jevnt ut mellom disse to, og det er usikkert hvem som kaprer plassen, noe som taler mot å ha en Sandefjord-keeper fra start på Fantasy i år.

Holmen Johansen
Seck, Grorud, Gana Kane
Demba Bindia, Kurtovic, Palsson, Olsen Solberg
Sødlund, Kastrati, Pau Morer

I tillegg til nevnte keeperplassen er det også spesielt kamp om den ene vingplassen, og om en plass sentralt på midten. Håvard Storbæk kan fort kapre en av disse plassene, i tillegg til at både Pontus Engblom, Erik Mjelde og Enric Vallés neppe er langt unna startplass.

Kampprogram

Molde (B), Ranheim (H), Start (B), Stabæk (H), Kristiansund (H)

Sandefjord har absolutt en overkommelig start på årets Eliteserie. Kampprogrammet er kanskje den største fristelsen til å plukke med seg en Sandefjord-spiller på sitt Fantasy-lag i år, og sett bort fra bortekampen mot Molde, er ikke Sandefjord veldig underlegen i noen av de andre startkampene. Om Sandefjord skal unngå å havne i nedrykkskampen i år, bør det tas en del poeng på de fem første kampene, med tanke på at de møter andre lag som er spådd av mange til å havne lavt på tabellen.

Viktige spillere

Abdelaouye Seck – 5,0 – forsvar
Hadde en periode i fjor, hvor han plukket enormt med poeng på Fantasy. På sitt beste er han blant seriens beste stoppere, og om greier å prestere på et jevnere nivå denne sesongen, kan det være forskjellen på nedrykk og ikke for Sandefjord. Farlig på offensiv dødball, i tillegg til å være et sikkert kort i elleveren.

Joachim Olsen Solberg – 5,0 – forsvar
5,0 kan høres ut som en stiv pris for en forsvarsspiller på et lag som er antatt å kjempe i bunnen, men kampprogrammet til Sandefjord gjør at Olsen Solberg bør være en spiller de fleste vurderer å sette inn fra start i år. Det finnes ikke mange som slår bedre dødballer enn den tidligere Mjøndalen-kapteinen i Norge, og han er også meget sikker på en startplass i Powells lag.

Flamur Kastrati – 6,5 – angrep
10 seriescoringer i fjor, og har også funnet målformen i oppkjøringa, selv om den ikke har vært all verden for laget. Høyst sannsynlig vil han spille spiss også i år, til tross for tøffere konkurranse fra to nyinnkjøpte i Pontus Engblom og Håkon Lorentzen. Kjøpene av disse to kan dog gjøre at Kastrati får en litt annen rolle, kanskje ving i deler av kamper, noe som kan tale i mot å hente han inn på Fantasy. Uansett en ganske god pris, om han fortsetter å score med jevne mellomrom.

Se opp for
Emil Palsson – 5,0 – midtbane

Islendingen ble hentet like etter sesongslutt i fjor, og ser ut til å ha kapret en plass sentralt på midten. Spilte flere sesonger i FH Hafnarfjoerdur i Island, hvor han ved flere anledninger har vært med å spille kvalifisering til Europa. En spennende signering for Sandefjord, som også har fått en fin pris i spillet foran sesongen. Palsson har også debutert på det islandske A-landslaget, som jo ikke akkurat er en walkover i europeisk målestokk.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar