Strømsgodset gjennomførte en solid høstsesong i fjor, og kan med den samme formen og flyten i spillet, komme til å bli Rosenborgs argeste utfordrere til gullet denne sesongen.

Drammensklubben endte til slutt nummer fire, etter et skuffende tap for Aalesund i siste serierunde. Tor Ole Skullerurds gutter vant faktisk hele åtte av sine ti siste kamper, og tok med det flest poeng av samtlige lag i denne perioden. Rosenborg hadde til sammenlikning seks seire på de ti siste.

To spillere skilte seg ut på Fantasy for Strømsgodset i fjor. Bassel Jradi plukket enormt med målpoeng, og endte opp med ti scoringer og åtte målgivende pasninger i Eliteserien 2017. Dette ga han tilsammen 155 poeng i spillet, en sum som faktisk var høyest av samtlige spillere. Nicklas Bendtner var nærmest, med sine 153 poeng.

På fjerdeplass over antall poeng på Fantasy i fjor, finner vi en annen midtbanespiller som spiller sine hjemmekamper på Marienlyst. Eirik Ulland Andersen slet litt med skader i starten av fjorårets sesong, men kom som et skudd utover sesongen, og endte med 147 poeng i spillet, med hele elleve scoringer og åtte målgivende. I tillegg til disse to, har Strømsgodset hentet Mos Abdellaoue fra Aalesund. Han ble nummer fem på lista over spillerne med flest poeng i Fantasy 2017, med sine 146 poeng.

Pre-season
Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-1 (Nguen, Lindquist)
Krasnodar – Strømsgodset 2-1 (Ulland Andersen)
Lokomotiv Moskva – Strømsgdoset 2-2 (Jradi, Mos)
Strømsgodset – Sandefjord 6-0 (Tokstad 2, Pedersen, Ulland Andersen, Mos 2)
Strømsgodset – Sarpsborg 08 2-3 (Nguen, Ulland Andersen)
Strømsgodset – Mjøndalen 3.mars

Drammenserne har i alle fall scoret mange mål i oppkjøringa, samtidig som de har sluppet inn for mye. Får man skikk på det defensive til seriestart, ser dette meget bra ut. Det er verdt å merke seg at måltyven Mos har scoret godt med mål i oppkjøringa for sin nye klubb. En treningskamp gjenstår, mot nabo og erkerival Mjøndalen, før Stabæk kommer til Marienlyst 11.mars for serieåpning.

Formasjon
I starten av sin periode i Strømsgodset, betrodde Skullerud seg til 4-4-2. Utover sesongen i fjor, la man om til 4-2-3-1 med stort hell i Drammen, og man skulle ikke tro det var noen grunn til å legge om fra denne til sesongen 2018 heller. Kjøpet av Mos kan dog gjøre at Skullerud velger å gå for et spisspar oftere denne sesongen, i og med at også Marcus Pedersen er i troppen fra før. Vi velger dog likevel å tro at Godset fortsetter i sin suksess-formasjon fra høstsesongen i fjor, noe de også gjorde i seneste treningskamp mot Sarpsborg 08.

Sannsynlig lagoppstilling
Troppen begynner å se meget solid og sterk ut, noe som naturlig nok også gjør det vanskelig å plukke ut en første-ellever. Nysigneringene Amahl Pellegrino, Herman Stengel, Mos og Lars Sætra vil alle være med å kjempe om en plass i startrekka til Skullerud, og man har absolutt mulighet til å rullere på troppen gjennom en tøff sesong. En sannsynlig ellever kan likevel bli følgende, med forbehold om flere endringer og rulleringer underveis:

Bugge
Vilsvik, Glesnes, Sætra, Parr
Stengel, Tokstad
Pellegrino, Jradi, Ulland Andersen
Mos

Som sagt er det veldig vanskelig å ta ut en ellever her, og spillere som også fort kan komme til å starte er Marius Høibråten, Kim Andre Madsen og Marcus Pedersen.

Kampprogram

Stabæk (H), Tromsø (B), Brann (H), Vålerenga (B), Odd (H)

Ingen enkel start for Strømsgodset, men man bør nok ta minst ni poeng på de fem første, om man skal være med helt der oppe utover sesongen. Stabæk hjemme i første serierunde skal være tre poeng, men det er alltid usikkerhet rundt en serieåpning, så bli ikke overrasket om Godset snubler allerede her. Man plukker ikke ut Godsetspillere på bakgrunn av kampoppsett fra start i år, men det kan likevel være godt betalt å velge noen herfra på grunn av lagets kvaliteter.

Viktige spillere

Jakob Glesnes – 5,5 – forsvar
Kaptein med stor K. En solid midtsopper, og et sikkerstikk i førsteelleveren. Hvem som blir hans makker er nokså usikkert, og han kan både få Madsen, Høibråten, samt den hjemvendte sønn Lars Sætra ved sin side når serien sparkes i gang. Glesnes skal i alle fall spille alle kamper han greier, og kan jevnt og trutt sanke poeng utover sesongen om Godset får en god sesong.

Eirik Ulland Andersen – 9,5 – midtbane
Strålende i fjor, og i år starter han sesongen med en full oppkjøring i beina. Alt ligger til rette for at rogalendingen skal ta ytterlige steg, og han er en strålende Fantasy-spiller med sin fantastiske skuddfot. Har gjort savnet av Øyvind Storflor betydelige mindre, selv om dette savnet aldri blir helt visket ut i Drammen.

Mos – 10,5 – angrep
Tre mål bak toppscoreren i serien i fjor. Da spilte han på et lag som rykket ned, så dette er en spiller som potensielt melder seg på i toppscorerkampen i år. Får sterk konkurranse fra Pedersen om spissplassen, men vi føler oss trygge på at Mos spiller det meste, og alt tyder på at målsniken fortsetter å danke inn mål i Eliteserien, denne gangen i Drammen.

Se opp for

Tokmac Nguen – 7,0 – midtbane
Kan fort komme til å spille mye på høyrekanten denne sesongen. Er en sjanseskaper i toppklasse når han er i form, og om han spiller seg inn, samt at klubben gjør det godt, er 7 millioner billig for en offensiv spiller, som er så sjanseskapende som Tokmac.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar