Vi nærmer oss Elitseriestart med stormskritt og fortsetter å se nærmere på lagene i fantasy-øyemed. Denne gang er det Ranheim som står for tur!

Svært få hadde trodd at Ranheim skulle spille i Eliteserien i 2018, men etter en god avslutning på sesongen tok de seg til kvalifiseringskampene. Der slo de først ut Sandnes/Ulf, før Mjøndalen ble beseiret og til slutt vant de play-offen mot Stabæk på straffer. Ingen har lavere budsjett enn Ranheim i Eliteserien, og de fleste tipper dem rett ned igjen, så får man se om det trønderske kollektivet kan bite bedre fra seg enn det som forventes.

Det har kommet en del nye spillere inn dørene i Ranheimsfjæra. De fleste er tidligere RBK-unggutter, og lokale spillere. Man har også beholdt stammen fra fjorårets lag, og det vil neppe gjøres store forandringer på laget som tok seg opp forrige sesong. Kun innlånte Helmersen tok poeng i Eliteserien Fantasy forrige sesong, med sitt ene innhopp for Rosenborg. Det er med andre ord en del ubeskrevne blad i Ranheims tropp, men vi skal komme nærmere inn på hvem du bør se litt ekstra på foran denne sesongen.

 

Pre-season:

Ranheim – Kolstad 5-0 (Sørløkk, Tønne, Løkberg, Karlsen, Furu)
Ranheim – Stjørdals/Blink 2-0 (Witry, Karlsen)
Ranheim – Orkla 6-0 (Solli, Andreassen, Furu)
Ranheim – Nardo 6-0 (Tønne, Løkberg, Karlsen – 4)
Ranheim – Levanger 3-2 (Witry, Løkberg, Karlsen)
Ranheim – Rosenborg 3-1
Ranheim – FH 1-2 (Helmersen)
Ranheim – Kristiansund – Spilles 04.03

Det har stort sett blitt lokal motstand i oppkjøringen, men Ranheim har jevnt over levert gode resultater. Michael Karlsen, som ble toppscorer forrige sesong, har scoret i de fleste kampene han har vært involvert i og ellers har også Løkberg, Tønne og Witry vært aktive på målfronten. Seieren mot Rosenborg skal man ikke se for mye på, da det var en svært reservepreget kamp, men mot FH var Ranheim det klart beste laget og skapte langt mer til tross for at det endte med tap.

Formasjon:

Om Rosenborg er fastsatt i 4-3-3, så er det iallfall ingen tvil om at Ranheim er det. Der Ingebrigtsen eksperimenterer litt er Maalen sikker i sin sak. Det blir 4-3-3 i Fjæra også denne sesongen, selv om man kan finne på å bytte inn en ekstra spiss på slutten av kamper om man jager mål.

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Med en del endringer i troppen er det ikke et 100% fastsatt lag i Ranheim, men det mest tyder på at årets ellever vil ligne mye på fjorårets. Det er dog noen endringer, og denne sesongen har man også flere utfordrere i en del posisjoner

Barli
Witry – Kvande – Eggen Rismark – Foosnæs
Løkberg – Valla Dønnem – Reginiussen
Storflor – Karlsen – Tønne

I mål er Even Barli et soleklart førstevalg. Keeperen har tidligere vært nær en Molde-overgang, men får nå oppleve Eliteserien med Ranheim og kommer til å stå det som er av kamper. Den bakre fireren virker også å være ganske spikret, mens Løkberg og Reginiussen vil spille i indreløperposisjonene. Sentralt på midten har Valla Dønnem, nysignert fra Byåsen, spilt mest i oppkjøringen og han virker å være førstevalg der så lenge Blakstad er ute med skade. I den offensive trioen har det vært rotert noe mer, men Karlsen har scoret bra med mål i oppkjøringen og blir nok førstevalg på topp. Han måtte dog vike for Lillebo i perioder forrige sesong, og nå er også lovende Helmersen lånt inn fra Rosenborg. Verdt å merke seg er det også at Tønne har spilt kant i oppkjøringen, men er oppført som forsvarsspiller og koster pene 4,5!

Storflors plass i laget er forøvrig ikke spikret, og han vil antagelig få tøff kamp av Ola Solbakken og Sivert Solli. Det er mange jevngode alternativer i kantposisjonene, og Riksvold kan også blande seg inn om han finner formen. Tønne virker forøvrig å ha tatt den ene kantplassen foreløpig.

Kampprogram:

Brann (H), Sandefjord (B), Stabæk (H), Tromsø (B), Haugesund (H)

Ranheim åpner med en tøff kamp hjemme mot Brann, men totalt sett ser sesongstarten overkommelig ut for det nyopprykkede laget. Det kommer en tøffere periode litt ute i sesongen med VIF, RBK, Odd og Molde i løpet av fem kamper, men lagene mot topplagene er stort sett fordelt relativt jevnt utover.

 

Viktige spillere:

Mads Reginiussen – 6,0 – Midtbane
Der hans bror, Tore Reginiussen, hevder han kunne levert bra med mål som spiss så gjør faktisk Mads det fra sin midtbaneposisjon. Med 11 mål totalt forrige sesong ble han nummer to på toppscorerlista for Ranheim, og det ble også fire assist på Reginiussen. Han er blant straffetakerne til Ranheim, men brant en i siste treningskamp mot FH og er antagelig ikke førstevalg på straffer.

Michael Karlsen – 6,0 – Angrep
Det er ikke lenge siden Michael Karlsen var avskrevet, og på vei ut av toppfotballen, men Tiller-gutten har våknet til liv og i oppkjøringen har han sett sylskarp ut. Med åtte mål så langt i oppkjøringen er han blant de Eliteserie-spillerne som har scoret mest, dog mot en del svak motstand. Forrige sesong endte han totalt på 12 scoringer, og ble også den store helten i playoffen mot Sogndal. Er sannsynligvis straffeskytter.

Even Barli – 4,5 – Keeper
Barli er blant Ranheims beste spillere, og har levert solid i flere år. Under Maalens ledelse har Ranheim vært forholdsvis solide bakover, og slapp inn bare 39 på 30 kamper i OBOS-ligaen forrige sesong. Skal Ranheim overleve må Barli levere, og her kan det også bli en del poeng for redninger. Vi tror også han kan bli en bonusspiller, og som billigkeeper kan Barli være et alternativ.

 

Se opp for:

Erik Tønne – 4,5 – Det er flere potensielt spennende alternativer i Ranheim, med mange spillere som har potensial for å score mål. Den vi kanskje har merket oss mest er Erik Tønne, som står oppført som forsvarsspiller, men spiller på kanten. Har levert mål i oppkjøringen, har en god venstrefot og kan også ta noen dødballer. Det kan forøvrig være en del mål i flere av forsvarsspillerne hos Ranheim og prisene gjør at de kan være aktuelle alternativer.

 

Dødballtakere:

Straffer: Karlsen, Reginiussen

Frispark: Storflor, Tønne, Kvande, Witry

Cornere og indirekte frispark: Storflor, Kvande, Tønne, Foosnæs

Det er mange som har gode dødballføtter i Ranheim denne sesongen, og spesielt på frispark og cornere vil det variere en del hvem som tar. Dødballeksperten Storflor vil være inn og ut av laget og da åpnes det for andre. Kvande har en voldsom fot og slo svært gode dødballer forrige sesong, men stopperen er også god i lufta og blir muligens prioritert inne foran mål.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar