Det spisser seg til i bunnen og toppen av Premier League nå(minus Manchester City), og flere lag har mye å spille for. Flere lag satser mer fremover nå, og det har blitt veldig vanskelig å treffe med forsvarspillere som holder nullen. Forspillerne fortsetter å levere, og plutselig har en egypter seilt frem som klar kaptein til hver runde. Et lite OBS fremover nå er at topplagene har mye kamper med CL og andre cuper, og det kan være lurt å velge spillere som ikke er i fare for å bli rullert for mye.

Keeper:


Lukasz Fabianski– 4,7 – Swansea (West Ham, H)

Swansea gikk på en liten smell sist kamp mot Brighton. De har fremstått som et veldig solid lag i det siste, og det blir spennende å se om det var et lite arbeidsuhell eller om de skal havne i en like håpløs periode som tidligere i sesongen. Swansea er uansett et lag som slipper til mye skudd, og for en skuddstopper som polakken Fabianski er vil det alltid være muligheter for han å dra hjem mye poeng med redninger. Vi tror Swansea vil konsetrere seg om sikkerhet defensivt, og da kan Fabianski få en solid poengsum.
 

Forsvar:


Andrew Robertson– 4,8 – Liverpool (Newcastle, H)
Wow for en spiller Robertson fremstår som for tiden. Energi og angrepsvilje har den unge backen i massevis, og han har virkelig imponert etter å ha blitt hyllet av Klopp i media. Han har tatt full kontroll over backplassen i Liverpool og fremstår som sikker i laget for tiden. En spiller som er glad i ballen og vil være med i angrep hele tiden er alltid spennende å ha på sitt FPL lag. Robertson har også en svært god venstrefot, og mot et Newcastle som ligger lavt kan det bli mye muligheter for å komme i gode innleggs-posisjoner.

Stephen Ward – 4,7 – Burnley (Everton, H)
Ward var tidligere i sesongen en favoritt fra solide Burnley. Han figurerte ofte høyt på bonuspoeng-skalaen og var den som skulle slå innleggene de store gutta på topp skulle heade inn. Etter å ha økt i popularitet og gått fra prisen 4,5 til 5,1 ble han stygt skadet og mistet flere måneder av sesongen. Sist kamp var han tilbake og lå an til tre bonuspoeng til Gabbiadini satte utligningen. Burnley spiller igjen på hjemmebane, og da er det som alltid muligheter for en ny CS.

Alfie Mawson – 5,1 – Swansea (West Ham, H)
Mawson er den dyreste forsvarspilleren på Swansea, men den som også fremstår som den beste å ha på sitt lag. Han er en av de farligste på dødball i PL, og mot et West Ham som nok ønsker å fremstå mer solid defensivt etter den rotete kampen mot Liverpool, kan det fort åpne seg for at Swansea må vinne kampen med et hjørnespark vår mann header inn. Mawson spiller på en måte bonussystemet elsker med mye klareringer og solid duellspill, noe som gjør at han ofte får mer enn seks poeng med en CS.
 

Midtbane:


Mohamed Salah – 10,4 – Liverpool (Newcastle, H)
Undertegnede kan ikke huske sist den egyptiske magikeren ikke var på laget vårt. Er den første de fleste setter opp på sitt lag, og det virker som om han ikke klarer å slutte å levere varene. Har kun blanket 5 runder hele sesongen, og levert over tosifra 12 ganger, noe som er vanvittig sterkt. Ligger an til å få over 300 poeng denne sesongen, og rekorden til Luis Suarez på 295 kan fort ryke. Salah ser virkelig ut til å kose seg på Anfield mot dårligere motstand, og slik laget til klopp fremstår for tiden blir det ingen overraskelse om han leverer varene igjen.

Riyad Mahrez – 8,7 – Leicester (Bournemouth, H)
Var formspiller nummer en like før overgangssagaen på siste dag i Januar satte en lite stopper for det. Om motivasjonen er til stede for fullt er det vanskelig å vite, men fotballspilleren Mahrez visste i hvert fall nok forrige runde til å både imponere alle som så han spille og frustrere alle som hadde han på sitt FPL lag. Et under at han ikke leverte noen målpoeng er det, men han så i hvert fall sugen ut på å vise seg frem. En Mahrez som ønsker å imponere alle sammen er gull verdt når Leicester møter dårligere motstand, og vi vil nok se mye offensive involveringer og skudd fra denne karen her til helga.

Heung – Min Son – 8,1 – Tottenham (Huddersfield, H)
Verdens mest populære fotballspiller i eget hjemland er tilbake på vårt lag til denne runden. Så svært frisk ut mot Rochdale i uka og var veldig mye involvert offensivt. Han ble byttet ut like etter 60 min, noe som kan tyde på at han er tiltenkt å spille en rolle i kampen mot Huddersfield. Huddersfield er et vanskelig lag å skjønne seg på, men når de møter topplag som setter press på det blir det fort mange mål bak dansken Lössl bakerst i målet. Tottenham vil nok dominere banespillet på Wembley mot et Huddersfield som nok starter litt defensivt. Blir det et tidlig mål mot Huddersfield frem, og med sin Klopp-inspirerte spillestil kan dermed Huddersfield slippe til mye rom i banen for Son å løpe i.


Aaron Ramsey – 6,9 – Arsenal (Brighton, B)
Arsenal har ikke vært et lag som har gitt mye FPl poeng til nå i sesongen, men Ramsey som bare koster 6,9 har levert mest av alle de offensive spillerne på 104 poeng. Når arsenal styrer spillet er han veldig glad i å dukke opp i boks for å avslutte angrepene. Spiller en veldig viktig rolle i laget til Wenger når han ikke er skadet, og da er han et kupp for 6,9. For å holde følge med topp fire og drømmen om CL neste år må Arsenal levere varene, og da er dette en kamp de bør levere varene i. Vi krysser fingrene for at de sprudler slik vi vet Arsenal kan.

 

Angrep:


Harry Kane– 12,8 – Tottenham (Huddersfield, H)
Blir pustet i nakken av Salah på toppscorerlisten nå, og da er det på tide for Ser Harold Kane og sette noen baller i kassa igjen. Kane leverer kontinuerlig mest skudd i boks og på mål i kampene sine, og selv om han har 24 mål i år har han i flere kamper bommet på sjanser han bør sette. Er alltid et kapteinsalternativ, og på hjemmebane mot dårligere motstand er det få som gir mer poeng. Satte to mål bak Lössl sist oppgjør mellom lagene, og vi håper han tar meg seg de gode minnene fra den kampen. Ble hvilt i midtuka, så alt skal ligge til rette for å straffe alle som ikke har kane på laget sitt.


Roberto Firmino– 9,3 – Liverpool (Tottenham, H)
Har vokst til å bli den perfekte midtspiss for Liverpool. Spiller andre personer gode samtidig som han selv har begynt å få målpoeng kontinuerlig. Mye av spillet til Klopp skal gå via Bobby, noe som gjør at han ofte får mye bonuspoeng istedenfor en Salag eller en Mane som ikke er like mye involvert i oppbygningen og som bommer en del i tillegg. Selvtillit spiller en stor rolle i fotball, og slik han har spilt i det siste virker det som om han virkelig er i en solid flytsone for tiden. Skårer Liverpool mange mål slik de har en tendens til å gjøre er det nok ganske sikkert på at Firmino stikker av med en god poengsum.

Pierre-Emerick Aubameyang– 10,5 –Arsenal (Brighton, B)
Vi tror at Arsenal skal ha mye ball mot Brighton. De kan dermed fort komme til mange sjanser, og da er det Auba som skal avslutte angrepene, og forhåpentligvis sette ballen i mål. Har visst tidligere at han  vet hvor målet står, og han trenger ikke mange sjanser. Er vanskelig for motstanderne å møte, og han kan nok være en spiller Dunk og Duffy kan slite mye mot med bevegelser og fart. I likhet med resten av Arsenal føler vi det er litt usikkerhetsmomenter, men om dette er en kamp der Wengers menn virkelig spiller ball slik bare de kan igjen kan det bli moro.

Benk:
Coleman(3,9, Huddersfield), Hunemeier (3,9, Brighton), Mbemba (3,9, Newcastle), King (4,2, Swansea)

 

Rundens kaptein:
Harry Kane – 
Som mange ganger i det siste står det igjen litt mellom Salah og Kane. De som virkelig er tøffe har valgt Salah og endt med mye mer poeng enn de som bare har lekt litt med tanken. Denne gangen tror vi derimot det er den Engelske storscoreren som gjerne poserer uten sokker som skal trekke det lengste strået. Vi tror han vil komme i farlige situasjoner ganske så ofte i denne kampen, og etter å ha bommet uvanlig mye i det siste er nok han også ute etter å vise hva han kan igjen.

Rundens billigspiller:
Andrew Robertson (4,8)
– Slik som han spiller for tiden er han virkelig et kupp for den prisen. Ser ut til å være soleklart førstevalg, og på et lag som skaper så mye kan det være gull å ha en offensiv back med en god fot. Liverpool har også denne sesongen fremstått litt mer solid defensivt i kamper mot svakere lag på hjemmebane. Rafa Fenitez er nok ikke den som skal angripe med alt han har, og vi tror Liverpool fint skal klare å holde nullen her.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Anthony Martial (3,7%)
–  Tony Martial ligger foreløpig på solide 118 poeng, og for en spiller som er så rotasjonsusikker er det veldig sterkt. Har formet et effektivt partnerskap med Lukaku på topp, og er en spiller som alltid ser ut til å ville få ting til å skje. Vil Manchester United vise selvtillit etter den sterke seieren mot Chelsea sist helg, og motbevise kritikerne som mener de vil lite offensivt på banen er denne kampen mot et skadeutsatt Crystal Palace en god anledning. Martial har alt å spille for ettersom han vil bevise at han er god nok til å være fast både for Man Utd og for å sikre seg en plass i den franske VM troppen.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Sergio Aguero(29,2%) –
  Den magiske argentineren er i storslag for tiden og det føles som litt risky business å donke han. Det som derimot er tilfelle nå er at City har et tett kampprogram, Jesus er tilbake, og Aguero har startet mye i det siste. Dette er fort en kamp Jesus kan starte i, og uansett kanskje bli byttet tidlig inn i. Chelsea visste mot Barcelona at de kan spille gjerrig mot ballsikre offensive lag, og om de bruker samme oppskrift mot Guardiolas menn kan dette være en kamp der City vil slite litt. MEN denne karen har jo motbevist oss før, og det føles alltid skummelt å ikke ha han i laget.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar