Etter to sesonger utenfor medaljeplassene slo Molde tilbake med en 2.plass i fjorårets sesong, 7 poeng bak suverene Rosenborg.

 For selv om vi i fjor så et Moldelag som varierte i prestasjonene, viste de samtidig at de er et lag å regne med helt i toppen av norsk fotball.  Etter en fin start, gikk det tyngre fra slutten av April og frem til sommeren. Etter pausen våknet laget fra Rosenes by virkelig til live, og avsluttet sesongen med et tap på sine siste 10 kamper.

Før årets sesong har storscorer Björn Bergmann Sigurdarson forlatt rosenes by, og det er knyttet store forventninger til hvordan Molde kommer til å fremstå uten den store islendingen på topp. Det er ingen enkel oppgave å skulle erstatte 18 målpoeng, men den gamle kjenningen Daniel Chima Chukwu skal  gjøre sitt for å dempe savnet etter islendingen. Lovende Erling Braut Håland og Thomas Amang er to spillere det knyttes store forventninger til, og om Fredrik Brustad kan følge opp fjorårets 8 mål, ser det lovende ut før årets sesong.

 

Treningskamper

Molde – Seleccion AFC 3-2 (Brustad, Hestad, Brustad)

Molde – Bodo/Glimt 1-2 (Strand)

Lillestrøm – Molde 2-1 (Hussain)

Molde – Kristiansund 1-0 (Amang)

Molde – Krasnodar 1-2 (Aursnes)

Vålerenga – Molde 1-1 (Hussain)

Molde – Dinamo Brest 4-1  (Amang x3, Brustad)

Molde – Aafk 4. Mars

Molde har stort sett matchet seg mot god motstand, og resultatene har vært jevnt over bra. Fremover i banen er det mange som melder seg på i kampen om en startplass, og Solskjær vil få en vanskelig oppgave med å sette opp laget til kampen mot Sandefjord.

 

Formasjon

I løpet av fjorårets sesong ble både 4-4-2 og 4-3-3 forsøkt, før ulike varianter av 3-5-2 ble foretrukket med stort hell.  Før denne sesongen ser det allikevel ut til at Molde går tilbake til en 4-3-3 formasjon.

 

 Sannsynlig lagoppstilling

Molde har en tropp som ser veldig lovende ut før årets sesong, med god dekning i de fleste lagdelene. Med dobbel og trippel dekning i enkelte posisjoner, har Solskjær litt av en oppgave å holde alle fornøyd. Om man greier dette, ligger alt til rette for en god sesong for Romsdalingene. I angrep skal Chukwu ta opp arven etter Siguroarson, og i bakhånd har Molde i tillegg ungguttene  Håland og Amang som begge kan ta store steg i årets sesong. En sannsynlig ellever kan se slik ut, med forbehold om en god del rulleringer fra kamp til kamp.

Andreas Linde

Christoffer Remmer, Babacar Sarr, Vegard Forren, Kristoffer Haugen

Eirik Hestad, Mathias Normann, Fredrik Aursnes

Fredrik Brustad, Daniel Chima Chukwu, Thomas Amang

Solskjær har en tropp med mange gode spillere til disposisjon, og man vil nok derfor se en del rullering utover sesongen. Spillere som Gabrielsen, Strand, Hussain og Mostrøm er alle aktuelle for en startplass når sesongen sparkes i gang. Og da har man ikke en gang nevnt Isak Ssewankambo, Christopher Telo, Stian Gregersen som alle kan ses på som direkte erstattere ved eventuelle skader i sitt ledd. Og når man i tillegg vet at unge Tobias Svendsen lurer i kulissene, skjønner man at poengene vil fordeles utover flere spillere i Molde.

 

Kampprogram

Sandefjord (H), Haugesund (B), Tromsø (H), RBK (B), Lillestrøm (H)

En relativ overkommelig start for Molde, med tre spennende hjemmekamper og to tøffe bortekamper på de første fem. Møter Rosenborg allerede i runde 4, en nøkkelkamp som kan bli definerende for hvordan sesongen ender. Man bør nok vurdere å kjøre to Moldespillere fra start, gjerne en offensiv og defensiv.

 

Viktige spillere

Linde – 5,5 – Keeper

Leverte en sterk sesong i moldeburet, og endte til slutt på førsteplass over antall poeng blant keeperne. I fjorårets utgave av eliteserien, vartet svensken om med 102 redninger, desidert flest i ligaen. Spiller i år for en potensiell plass i Sveriges VM tropp, så vi vil nok se en ekstra motivert Linde i årets utgave.

Kristoffer Haugen – 6,0 – Forsvarer

Den offensive venstrebacken var et av få lyspunkt i et Vikinglag som til slutt rykket ned. Blir et spennende tilskudd, og er forventet å være fast på venstrebacken til Molde. Med sin presise venstrefot produserte han i fjor tre mål og to assist, en uttelling man kan se for seg også under årets sesong. Om man er ute etter et billigere alternativ, kan man se til Christoffer Remmer på motsatt back. Med fem assist forrige sesong, kan han være et fullverdig alternativ til 0,5 billigere en Haugen.

Daniel Chima Chukwu  – 9,0 – Angrep

Etter et par år i utlandet er Chima igjen klar til å sette sitt preg på Eliteserien. I sin forrige sesong for Molde leverte han 11 mål og 6 målgivende pasninger, før han ble solgt til Kina. Har ikke hatt al verdens med treningskamper denne vinteren, så stiller et lite spørsmålstegn til formen på nåværende tidspunkt, selv om han definitivt blir en mann og regne med i kommende sesong.

 

Se opp for

Eirik Hestad – 7,0 – Midtbane

Leverte sakene svært bra på høsten i fjor, før en ankelskade satte den elegante midtbanespilleren ut av spill. På sitt beste har han et overblikk og en pasningsfot som svært få kan matche. Fire av fjorårets seks målgivende ble levert til Brustad, så dette er en spennende duo og se opp for. Ellers mener vi også Amang kan være et potensielt godt kjøp, til en pen pris på 6,5.

 

Dødballtakere:

Straffer: Aursnes, Hestad

Frispark: Fredrik Aursnes, Kristoffer Haugen

Corner og indirekte frispark: Aursnes, Ellingsen, Norman, Hestad

Bjørn Bergman Sigurdarson satte tre av tre straffer i fjor, og det er noe usikkert hvem som vil få straffeansvaret i årets sesong. Fredrik Aursnes kan være en kandidat.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Jonas Tangen Hoff

Ålesunder bosatt i Tigerstaden. Norsk ball og fantasy.

Legg igjen en kommentar