Eliteseriestart nærmer seg med stormskritt og vi fortsetter nedtellingen med å se på fjorårets overraskelseslag Kristiansund.

Historien om laget fra Nordmøre er et eventyr som aldri stopper opp. Siden 2004 har laget gått steg på steg i seriesystemet, fra 3 divisjon til Eliteserien uten å se seg tilbake en eneste gang. Det hele toppet seg med en overraskende 7.plass i debutsesongen i Eliteserien, en prestasjon som blir vanskelig å gjenskape i 2018.

Selv om vinteren har vært preget av rykteflom rundt fjorårets storscorer Benjamin Stokke, ser det ut til at denne overgang sagen ender med at han blir værene på Nordmøre. Med sine 130 poeng forrige sesong, blir han en mann mange fantasy managere ser mot også under årets sesong. Alassane Mendy har tatt turen til Lokern, men som erstatter har KBK hentet inn Stokkes tidligere lagkamerat Bendik Bye. Radarparet leverte bra i tospann for Levanger i 1.divisjon, og trener Christian Michelsen håper nok at disse finner tonen også i Eliteserien.

Treningskamper:

VIF – KBK 2-1 (Bamba)

Aalesund – KBK 1-1 (Bye)

Molde – KBK 1-0

KBK – Krasnodar 3-0 (Stokke x2)(Diop )

KBK – Haugesund 0-1

KBK – Ranheim 4. Mars

Kristiansund har hengt bra med i treningskampene og fått matchet seg mot god motstand. Selv med et par knepne tap, har de vist at de henger godt med i kampene, og at de er godt forberedt før en ny sesong på øverste nivå. I kampen mot Krasnodar viste KBK seg fra sin beste side, og det er godt å se at både Stokke og Bamba fortsetter å score mål også denne sesongen.

 

Formasjon

Etter å ha prøvd seg litt frem på øverste nivå, fikk trener Christian Michelsen etterhvert drillet inn et vellfungerende 4-3-3 system. Etter at Gjertsen kom inn i sommervinduet, fikk den offensive trioen virkelig fart på sakene, og vi vil nok se et Kristiansund lag som kjører den samme formasjonen også under årets sesong.

 

Sannsynlig lagoppstilling

Med et par nye ansikt inn, blir det spennende å se hvem Christian Michelsen prioriterer når sesongen sparkes i gang. Kristiansund har en tropp med mange jevne spillere som kjemper om de samme plassene, så litt rotasjon kan vi forvente. Bakover ser det ut til at nyinnkjøpte Bent Sørmo tar høyrebacken, mens vi på venstre vil se noe mer konkurranse mellom Aasbak og Sivertsen. I midtbaneleddet har Diop sett bra ut i vinter, og vil nok kjempe mot Kalludra om en startplass. Trioen på topp ser veldig lovende ut, og vi kan nok forvente at målene blir scoret av disse tre, selv om også Bendik Bye banker på døren for en startplass.

McDermott

Sørmo – Coly – DP Ulvestad – Aasbak/Sivertsen

Hopmark – Aasmundsen – Kalludra

Bamba – Stokke – Gjertsen

 

Kampprogram:

Vif (H), RBK (B), Lillestrøm (H), Brann (B), Sandefjord (H)

Kristiansund åpner sesongen med et relativt tøft og litt blandet program. I de tre hjemmekampene kan laget fra Nordmøre bite godt fra seg, mens de to bortekampene kan regnes som vanskelige kamper. Det skal riktignok nevnes at KBK overrasket i Bergen og vann hele 4-0 i fjorårssesongen. En offensiv spiller i Stokke/Gjertsen kan vurderes fra start.

 

Viktige spillere

Sean McDermott – 4,5 – Keeper

En keeper som har variert voldsomt i prestasjonene de siste årene, fra det geniale, til det håpløse.  Det var vanskelig å stole på den unge målvakten i fjorårssesongen, for man viste aldri når man kunne regne med poengene. Til 4,0 i fjor var det nok mang en 15 poenger som ble på benken til managere rundt om i vårt langstrakte land. Når det er sagt så er han en aktuell 2.keeper til årets sesong.

Torgil Gjertsen – 7,5 – Midtbane

På samme tid i fjor var det nok få som hadde hørt om den hurtige kantspilleren. Ble hentet fra Ranheim i sommervinduet, og leverte varene resten av sesongen. Endte på hele 93 poeng på bare 963 spilte minutter. Leverte et poengsnitt på hele 7,8 og klart mest i hele ligaen. Til 4,5 var det få som trodde det kunne fortsette, men det endte til slutt på 8 mål og 4 assist på 963 minutt. Om Gjertsen kan fortsette i den samme formen, er han absolutt aktuell selv med en prislapp på 7,5 million.

Benjamin Stokke -7,0 – Angrep

Har vært ryktet bort til både Molde og Brann, men har uttalt selv at han blir i KBK og at han fortsatt skal gi sitt beste for klubben. Etter å ha gjort sine saker bra i 1.divisjonsklubben Levanger viste han at gjennom fjoråret at han er en mann og regne med også på det øverste nivået i Norge. 10 mål og 4 assist er sterkt levert for et nyopprykket lag der målpoengene ble jevnt fordelt mellom Gjertsen, Bamba, Mendy og nevnte Stokke.

 

Se opp for:

Daouda Bamba – 6,5 – Angrep

En virkelig spennende spiller, som i fjor slet med skader og sterk konkurranse på topp. Har variert en del i prestasjonene, men med tillit over en lengre periode kan Bamba få ut sitt store potensialet, og dermed bli en spennende spiller å se opp for.

 

Dødballtakere: 

Straffer: Stokke, Bamba,

Frispark: Aasbak, Gjertsen, Økland

Cornere og indirekte frispark: Aasbak, Sivertsen, Økland

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Jonas Tangen Hoff

Ålesunder bosatt i Tigerstaden. Norsk ball og fantasy.

Legg igjen en kommentar