Bodø/Glimt var det suverent beste laget i fjorårets OBOS-liga. Ingen lag fra de tre øverste ligaene i Norge scoret flere mål, noe som gjør de svært interessant i Fantasy.

Etter nedrykket fra tippeligaen i 2016 hadde Bodø/Glimt hadde de ikke store planer om å ta mer enn et år på nest høyeste nivå. Bodø/Glimt var det suverent beste laget i fjorårets OBOS-liga og hadde 16 poeng ned til Start på 2. plass. Målforskjellen var på hele 83-33 noe som gjør Bodø/Glimt til et meget spennende lag i årets Fantasy Eliteserie.

Før sesongen 2017 henta Bodø-klubben Kristian Fardal Opseth på lån fra Sogndal. Kraftspissen har tidligere bøtta inn mål i OBOS-ligaen, 2. divisjon og 3. divisjon. 28-åringen starta fjorårssesongen med 10 mål på første 13 kampene, det resulterte i at Opseth gikk permanent til Bodø/Glimt i fjor sommer. Til slutt endte han som toppscorer i OBOS-ligaen med 28 mål på 30 kamper.

Bodø/Glimt bør ha ambisjoner om å etablere seg som et eliteserielag og har i vinter signert ytterligere 4 spillere.
José Isidoro, 31 år gammel spansk høyreback med erfaring fra spansk fotball og klubbene Real Betis, Elche og Almeria.
Zoran Popovic, 29 år gammel serbisk keeper fra Voždovac. Endre Kupen 24 år gammel spiss som spilte for Florø i fjor og leverte 14 mål. I tillegg trener Kjetil Knudsen signert sin tidligere elev fra Åsane, Eirik Wollen Steen som er en lovende midtstopper. Ut har Erlend Dahl Reitan (Rosenborg, lån avsluttet) og Daniel Edvardsen (Sandnes Ulf) gått.

Pre-season

Bodø/Glimt 3-0 Mjølner (Angel, Hanssen x2)
Strømsgodset 2-1 Bodø/Glimt (Bjørnbak)
Molde 1-2 Bodø/Glimt (Saltnes, Hauge)
Djurgården 3-1 Bodø/Glimt (Evjen)
Bodø/Glimt 2-1 Sandefjord (Saltnes, Kupen)
Start 0-1 Bodø/Glimt (Opseth)
Bodø/Glimt 4- 1 Tromsø (Opseth x2, Bjørnbak, Selvmål)

 

I vinterens treningskamper har Bodø/Glimt levert solide kamper. Spesielt seierene over Molde og Tromsø er imponerende.

 

Formasjon

Gjennom hele fjorårssesongen spilte Glimt i en 4-3-3 formasjon, denne har de holdt på og kommer til å spille kommende sesong også.

 

Sannsynlig lagoppstilling

Popovic
Jacobsen– Bjørnbak – Moe – Jonassen
Leikvoll Moberg – Angel – Saltnes
Hauge – Opseth – Olsen

Keeperplassen blir sannsynligvis Popovic som er henta til denne sesongen. Bak pusher Ricardo Friedrich som var førstekeeper forrige sesong. I forsvaret er den nye spanske backen Isodoro tiltenkt førstevalg, men han har slitt med skader i oppkjøringen og er usikker, derfor kan det fort bli Thomas Jacobsen. Martin Bjørnbak og Brede Moe er et solid stopperpar. Venstrebacken blir nok Emil Jonassen, men Fredrik Andre Bjørkan er et godt alternativ. Midtbanetrioen er meget solid og er nok kanskje den mest klare, Angel som midtbane anker med Moberg og Saltnes som indreløpere. I angrepet blir det nok stortalentet Jens Petter Hauge, Kristian Fardal Opseth og Trond Olsen. Hauge og Olsen de minst sikre i den rekken, bak pusher Thomas Drage og Amor Layouni.

 

Kampprogram

Lillestrøm (H), Brann (B), FK Haugesund (H), Odd (B), Rosenborg (H)

Ikke de letteste kampene innledningsvis, men Lillestrøm og Haugesund hjemme har de gode muligheter til å ta med seg poeng. Brann og Odd borte blir nok litt vanskeligere, samme med Rosenborg hjemme.

 

Viktige spillere

Kristian Fardahl Opseth – 7,5 – Angrep

Lagets soleklare toppscorer som endte med 28 mål på 30 seriekamper i fjor. Har tidligere spilt i eliteserien for Sogndal, men står bare med 2 mål på 28 kamper. Denne gang er han et mye klarere førstevalg og er mannen som scorer klart mest i Bodø/Glimt. Prisen er muligens litt stiv med tanke på at Glimt er nyopprykket. Etter fjorårssesongen måtte han operere begge lyskene og har derfor ikke vært med for fullt i oppkjøringen. Han er heller ikke spesielt rotasjonsutsatt ettersom nysigneringen Endre Kupen nylig har skadet kneet og kan være ute resten av sesongen.

Trond Olsen – 6,5 – Midtbane

Kapteinen med en nydelig venstrefot kan fort bli en mann til årets Fantasy. Forrige sesong leverte han 15 målpoeng i et sprudlende Bodø/Glimt-lag. Spiller som regel ute på venstrevingen og slår presise innlegg. Linken Olsen-Opseth kan bli farlig. Begynner å bli gammel og er ikke like fast på laget som han har vært tidligere. Tar det som er av dødballer.

Martin Bjørnbak – 5,0 – Forsvar

Det er først og fremst offensivt at Bodø/Glimt vil være mest aktuelle med tanke på Fantasy. Likevel kommer de nok til å holde nullen noen ganger, men Bjørnbak velger du ikke av den grunn. Med sine 193cm er han en farlig mann på dødballer og scoret 4 mål i OBOS-ligaen forrige sesong. Han har i tillegg en bra skuddfot og kan fort ende opp med å ta frispark. Scoret to mål i pre-season.

 

Se opp for

Jens Petter Hauge – 6,5 – Midtbane

De dyreste på midtbanen til Glimt ligger på 6,5, Jens Petter Hauge er en av de. Stortalentet fylte 18 i fjor høst og fikk sitt virkelige gjennombrudd forrige sesong. Ble assistkonge i OBOS-ligaen med 12 målgivende pasninger. Er nok en del rotasjonsutsatt grunnet alder og flere andre gode alternativer. Likevel kan man ikke se bort fra at Hauge blir en viktig spiller og at han slår til i eliteserien også.

 

Dødballtakere

Straffer: Saltnes, Opseth, Bjørnbak

Frispark: Olsen, Bjørnbak, Drage

Hjørnespark og indirekte frispark: Olsen, Bjørkan, Jonassen, Drage, Hauge

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar