Lillestrøm fikk en etterlenget opptur med cupfinale-triumfen i fjor, men nå gjenstår det å se om Arne Erlandsens menn klarer å ta steget opp på den øvre halvdelen av tabellen igjen når vi skriver november.

De siste sesongene i Eliteserien har vært tunge for Lillestrøm med to strake tolvte plasser, men oppkjøringen i år har vist at kanarifuglene kan bite fra seg i år plasseringsmessig og cupfinale-oppturen har gitt entusiasme og håp for Lillestrøm. Det gjør Lillestrøm også interessante sett med Fantasy-øyne, for laget har til tider hatt offensive poengplukkere, og i sesongoppkjøringen har både Gary Martin og Erling Knudtzon tidvis vist scoringsform.

I tillegg har Thomas Lehne Olsen (8.0) signert for de gulkledde. Den hurtige angriperen kan stelle i stand mye problemer for ethvert forsvar i Eliteserien med både fart og teknikk, og når vi vet at Lillestrøm har nevnte Knudtzon i tillegg til Lehne Olsen kan det gi hurtige kontringer og underholdende fotball.

Pre-season

Lillestrøm – Florø 1-1 (Martin)

Lillestrøm -Strømmen 4-0 ( Moses, Krogstad, Knudtzon, Philip)

Sogndal – Lillestrøm 1-4 (Knudtzon, Bruno, Ezeh, Martin)

Sarspborg – Lillestrøm 3-0

Lillestrøm – Molde 2-1 (Knudtzon, Martin)

Rubin Kazan – Lillestrøm 1-1 (Martin)

Lillestrøm – Rosenborg 5.mars

Formasjon

Så lenge Arne Erlandsen står ved roret på Åråsen er det ikke noe tvil om at vi får se Lillestrøm i 4-4-2 denne sesongen også. De ligger kompakte, er fysisk sterke og klare til å hugge til når muligheten byr seg. Da kommer de på hurtige overganger, og med en god defensiv struktur kan det bli vanskelig å bryne seg på Lillestrøm i år.

Sannsynlig lagoppstilling

Foran årets sesong har det vært enkelte utskiftninger, og mangeårig førstekeeper Arnold Origi er fristilt. Dermed står det mellom Marko Maric og Matvei Igonen og det ser ut til at førstnevnte blir førstekeeper.  I backfireren virker Frode Kippe, Simen Rafn og Simen Kind Mikalsen sikre, mens nysigneringen Lars Ranger – som startet treningskampen mot Rubin Kazan – og Mats Haakenstad kjemper om høyrebacken.

En av fjorårets Fantasy-kometer Aleksander Melgalvis var en av få spillere som spilte ute av posisjon i spillet og var kantspiller i fjor, men i år er han oppstilt som midtbanespiller og vil mest sannsynlig være venstrekant i serieåpningen. I tospann på topp har Gary Martin og Thomas Lehne Olsen mange mål i seg, og det blir spennende å se hvor mange mål de ender opp med til slutt.

4-4-2

Maric

Haakenstad, Kippe, Kind Mikalsen, Rafn

Knudtzon, Krogstad, Mathew, Melgalvis

Lehne Olsen, Martin

Likevel bør man følge med på hvem som spiller mot Rosenborg i generalprøven, da det mest sannsynlig vil gi svar på hvem som starter i seriepremieren borte mot Bodø/Glimt.

Kampprogramm

Bodø/Glimt (b), Sarspborg (H), Kristiansund (b), Start (H), Molde (b)

Dette er en god start for Lillestrøm og bør gi en bedre poengfangst enn fjorårets tre fattige poeng på de fem første kampene. Skal de hevde seg i årets sesong bør de slå nyopprykkede Glimt, Kristiansund og Start, så åpningsprogrammet til Lillestrøm kan gi svar for hvordan sesongen vil utarte seg. Disse kampene vil også være gode muligheter for å holde nullen, så derfor bør man vurdere en LSK-forsvarer fra start.

Viktige spillere

Thomas Lehne Olsen – 8.0 – angrep

Kom til Lillestrøm før årets sesong og den tidligere Tromsø- og Godset-spilleren kan bli en viktig brikke for Arne Erlandsen. Scoret elleve ganger i fjor for Tromsø som endte på ellevte plass og kan putte flere for LSK i år.

Erling Knudtzon – 8.5 – midtbane

Hurtigtoget scoret åtte mål og var nest på ballen fire ganger. Kan spille både back, kant og spiss og Knudtzon blir etter alle solemerker en viktig spiller for Erlandsen i år også.

Ifeanyi Mathew – 6.5 – midtbane

21-åringen fikk sitt store gjennombrudd i fjor, så det blir spennende å se om han har tatt ytterlige steg etter fjoråret. Fortsetter unggutten storspillet i år blir det interessant å følge Mathew og hvor lenge Lillestrøm klarer å holde på han.

Se opp for 

Det er vanskelig å trekke fram noen som man skal se opp for på Lillestrøm i år. Kristoffer Ødemarksbakken var assistkonge i OBOS-ligaen og kan være en å følge med om han får tillit og leverer like godt som i fjor. Videre har Gary Martin scoret mange mål i sesongoppkjøringen, og hvis man finner scoringsformen tidlig kan han kanskje gi noen målpoeng.

Dødballtakere 

Straffer: Lehne Olsen, Melgalvis

Fripark: Melgalvis, Krogstad

Corner og indirekte frispark: Melgalvis, Krogstad, Lehne Olsen

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar