Vi nærmer oss Elitseriestart med stormskritt og fortsetter å se nærmere på lagene i fantasy-øyemed. Denne gang er det Start som står for tur!

Forrige gang Start var oppe ble det en grusomt tung nedrykkssesong. Sørlendingene gikk et helt år uten å vinne en eneste Eliteserie-kamp og 2016-sesongens første seier kom ikke før i 25. serierunde. Siden den gang har de vært på visitt nede i OBOS-ligaen, blitt kjøpt opp av investorer og tatt seg opp på høyeste nivå igjen.

Med oppkjøpet av klubben har det blitt gjort en hel del investeringer, og det er gjort en god del endringer fra det Start-laget som rykket ned for halvannet år siden. I opprykkssesongen ble Steinar Pedersen sparket og etter hvert kom Mark Dempsey inn som ny trener. Han har fått et klart forsterket lag, og det blir spennende å se hvordan Start kan slå fra seg i årets sesong!

 

Pre-season:

Start – Donn 11-0 (Ugland – 3, Lidberg – 2, Christensen – 2, Børufsen – 2, Madsen, Sigurdsen)
Start – Fløya 1-2 (Floki)
Start – Haugesund 2-1 (Floki, Kabran)
Start – Sandefjord 1-2 (Floki)
Start – Arendal 5-0 (Twum, Kabran, Käck, Salvesen – 2)
Aalesund – Start 0-0
Start – Bodø/Glimt 0-1
Vålerenga – Start 2-1 (Floki)

Start har levert varierende resultater i oppkjøringen, og ikke imponert voldsomt. Seieren mot Haugesund var sterk, og sifrene mot Arendal er overbevisende. Sett bort fra disse har det ikke vært mye å skryte av og det er en jobb å gjøre før sesongstarten mot Tromsø. Verdt å merke seg er det at Kristjan Floki Finnbogason har scoret bra med mål, at nysigneringen Kabran ser spennende ut og at det er noen midtbanealternativer med målpoeng.
Formasjon:

Med Mark Dempsey på plass er det litt vanskelig å vite hva Start vil spille, men det meste tyder på at man vil foretrekke 1-4-3-3 i Kristiansand. Man er nøye på å presisere at keeperen er på plass i buret hos Start, og det var også på plass når det ble lagt om til tre bak i kampen mot Arendal.

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Med en del endringer i troppen er det ikke et 100% fastsatt lag i Start, men man begynner å nærme seg en satt ellever. Det er dog en del klare utfordrere i flere posisjoner, og bredden i Start-stallen ser betydelig bedre ut enn sist de var oppe.

Opdal
Wichne – Lowe – Larsen – Käck
Twum – Aremu – Christensen
Sigurdarson – Floki – Kabran

Håkon Opdal er bankers i mål, og selv om en del har sett på Boujar som et alternativ til 4.0 er det lite sannsynlig at han spiller. Den bakre fireren virker også å være relativt satt, hvor Lowe virker å ha tatt plassen ved siden av kaptein Larsen. Mye tyder på at det offensive trioen også vil nyte bra med tillit, med Lars Jørgen Salvesen som et godt alternativ på topp. På midtbanen vil det være tøff kamp om plassene. Børufsen har spilt en del, Ogungbaro vil kjempe om en plass og flere unggutter har vist lovende takter.

 

Kampprogram:

Tromsø (H), Stabæk (B), Sandefjord (H), Lillestrøm (B), Vålerenga (H)

Start har fått et forholdsvis gunstig program i sesongstarten, og bør få med seg en del poeng der. I etterkant av dette venter nemlig Rosenborg, Haugesund, Odd, Brann og Sarpsborg på løpende bånd, og det er ikke mye pause å få før både Molde og Strømsgodset også venter. Dermed får Start omtrent hele den forventede øvre halvdelen i løpet av to måneder og kommer man dit med dårlig poengfangst kan det bli en tung vårsesong på Sørlandet.

 

Viktige spillere:

Kristjan Floki Finnbogason – 6,0 – Angrep
Mye ansvar hviler på Flokis skuldre denne sesongen. Han leverte fire mål på ti kamper på høsten i fjor, og har sett skarp ut i oppkjøringen. Den 1,90 høye islendingen har kapasitet til å score bra med mål, og har også fått prøve seg på A-landslaget til Island det siste året. Her skal det spilles om VM-plass, og Floki blir en viktig brikke for Start.

Kevin Kabran – 6,5 – Midtbane
Kantspilleren Kabran har høstet mang et lovord etter at han ankom fra Brommapojkarna i januar. I Sverige leverte han solide tall forrige sesong, når han var med på å skyte pojkarna opp i Allsvenskan. 11 mål og 5 assist på 30 kamper ble det for 24-åringen, og mange ble overrasket over at han endte i Start. Det kan bli spennende å se hva han kan levere denne sesongen!

Aron Sigurdarson – 6,0 – Midtbane
Det er offensivt vi har mest tro på at det vil leveres i Start, og når kantspillerne er plassert som midtbanespillere blir de fort aktuelle alternativer. Sigurdarson viste en del lovende for Tromsø i fjor, spesielt tidlig på sesongen. Deretter skal ryktene ha det til at islendingen mislikte seg i det kalde nord, og man håper nå at han skal få en ny vår i Kristiansand.

 

Se opp for:

Tobias Christensen – 5,5 – Midtbane
Som nevnt er det tøff kamp om plassene på Starts midtbane, og det skyldes at det er en del gode spillere som kjemper om plassene her. Børufsen leverte gode tall i fjor, men også Christensen var involvert i en del mål og får han fast plass på laget har 17-åringen potensial til å både score og assistere en del. Her kan også Isaac Twum nevnes, og den ghanesiske landslagsspilleren skal være svært lovende, men har ikke vært involvert i så mange mål i oppkjøringen.

 

Dødballtakere:

Straffer: Larsen (Forsvarsspiller på straffer!), Floki

Frispark: Christensen, Sigurdarson

Cornere og indirekte frispark: Christensen, Sigurdarson

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar