Forventningene til Brann er alltid store før sesongstart. Med 2. og 5. plass de to siste sesongene er det stor grunn til å tro at Brann ender i toppen av årets Eliteserie.

Brann startet meget bra forrige sesong og kjempet helt der oppe med Rosenborg frem til sommeren. Det sprudlet offensivt og ingen scoret flere mål. Sensommeren dabbet det litt av og Brann scoret færre og slapp inn mer. På Fantasy var på Gilli Rolantsson og Fredrik Haugen blant de som plukket flest poeng og i perioder var det spillere man måtte ha.

Det har vært flere spillere både inn og ut dørene på Brann Stadion. Piotr Leciejewski, Armin Nouri, Jakob Orlov, Torgeir Børven og Alex Horwath har alle forlatt Staddaen. Inn har Gilbert Komsoon, Taijo Teniste, Sahin-Radlinger, Ordagic, Kjelsrud Johansen og Kalsaas kommet, i tillegg til at Skålevik er tilbake fra låneopphold i Start.

Pre-season

Elfsborg 2-0 Brann
Brann 3-2 Viking (Skålevik, Komsoon, Børven)
Brann 1-0 Puskás Akadémia (Grønner)
Sarpsborg 08 2 – 3 Brann (Heltne Nilsen, Komsoon, Skålevik)
Brann 2-0 Åsane (Skålevik, Rolantsson)
Sogndal 0-1 Brann (Skålevik)

Formasjon

4-3-3

Brann har siden Lars Arne Nilsen tok over spilt i en 4-3-3 formasjon. Denne har blitt brukt i hele oppkjøringen og blir nok å se til sesongstart også.

Sannsynlig lagoppstilling

Sahin-Radlinger
Teniste-Wormgoor-Acosta-Kristiansen
Haugen-Heltne Nilsen-Barmen
Komsoon-Skålevik-Skaanes

Keeperplassen er det lite tvil om. Brann hadde muligheten til å satse på ungtalentet Markus Pettersen, men valgte å hente inn Sahin-Radlinger på lån fra Hannover 96. Radlinger er en spennende moderne keeper som er meget god med ballen i beina.

I backfireren er kaptein Wormgoor usikker til første kamp, så det fort kan ende med at Jonas Grønner starter. Ruben Kristiansen har rullert mye med Vidar Jonsson i oppkjøringen, så den plassen er også usikker.

Sentralt i banen ligger på mange måter kjernen i Brann-laget. Spennende å se om nysigneringen Ordagic kan utfordre en plass der, men foreløpig er det lite som tyder på at trioen splittes.

Av angrepsspillerne er det mer usikkerhet. Med Orlov og Børven ut så det lenge ut til at Skålevik endelig skulle bli satset på, med Karadas som reserve. Forrige uke signerte Henrik Kjelsrud Johansen for Brann som gjør den posisjonen noe usikker. Likevel er det forventet at Skålevik starter. Gilbert Komsoon kom fra Sogndal i vinter og har allerede rukket å herje i treningskamper. Venstrekanten er noe usikker da Rolantsson spilte der oftest i fjor, men har nå en mer usikker rolle i klubben. Han er inne i sin siste sesong har ikke forlenget kontrakten enda. Samtidig har han heller ikke imponert stort i treningskamper. Blir spennende å se hvem som starter på venstrekant.

Viktige spillere

Fredrik Haugen – 10,0 – Midtbane

Ingen hadde flere målgivende pasninger enn Fredrik Haugen forrige sesong. Til slutt endte han på 11 målgivende og 5 mål. Kun Jradi og Bendtner leverte flere poeng i fjorårets Fantasy. Haugen har en presis dødballfot og et godt blikk, i tillegg til at han hamrer inn mål fra distanse. Tar det som er av dødballer. Prisen er ganske høy, men på sikt kommer han nok til å levere jevnt mål og assits.

Vito Wormgoor – 5,5 – Forsvar

Brann-kapteinen styrer backrekken til Brann og er en beintøff mann å møte. Wormgoor er en duellsterk spiller som fint scorer noen mål i løpet av sesongen. Utgjør sammen med Acosta et av Eliteseriens beste stopperpar.

Gilbert Komsoon – 8,5 – Midtbane

Lynvingen ble henta fra Sogndal i vinter og har allerede vist hva han kan i treningskampene. To mål er det blitt i pre-season, og det kunne fint vært flere. I kampen mot Sogndal brente han en stor sjanse og sa dette til brann.no med en lattermild tone: «Jeg sparer scoringene til serien begynner». Komsoon kan fort bli en av årets profiler i Eliteserien.

Se opp for

Vanskelig å velge noen man bør se opp for. Kan være verdt å følge med på kontraktsituasjonene med Deyver Vega (6,5) og Gilli Rolantsson (6,5). Vega er utelatt fra troppen mot Ranheim grunnet skade, men har også vært rykta vekk fra Brann. En spiller som leverte bra med poeng mot slutten av 2017-sesongen. Bare Barmen scoret flere mål for Brann enn Vegas 6 mål. Rolantsson er i troppen, men har ikke signert ny kontrakt og derfor ryktes han også vekk. Mye mulig han spiller sesongåpningen og da kan han være veldig aktuell. Er oppsatt som forsvarsspiller, men spiller for det meste på venstrekant. 4 mål og 4 målgivende hadde Færøyingen i fjor.

Dødballer

Straffer: Wormgoor, Barmen, Skålevik

Frispark: Haugen, Komsoon, Rolantsson,

Indirekte frispark/cornere: Haugen, Komsoon

 

Annonse

Kommentarer

Legg igjen en kommentar