I helgen er det omsider på tide med Eliteseriefotball igjen. Snøen ligger fortsatt flere plasser og varmen lar vente på seg. Men hvem bryr seg om det? Nå skal det kriges og kjempes, det skal takles og heades, skytes og drible, og ikke minst kjempes for verdifulle Fantasypoeng. Fotballsonen kommer med de siste tipsene, i form av gode spillere å velge i de forskjellige posisjonene, slik at du kan gjøre siste finpuss og være klar for Eliteserien Fantasy 2018!

 

 Første lagdel ut er keeperplassen, og vi i Fotballsonen ser på aktuelle kandidater til ditt Fantasylag! Det første man bør tenke på når man skal sette opp et lag, er hvor mye man ønsker å bruke på keeperplassen. Optimalt sett er dette lagdelen man ønsker å investere minst i, slik at man har mere å bruke i de andre lagdelene, men samtidig ønsker man to keepere som spiller.

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på skalaen, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre mitt mer midler til resten av laget. For keeperne har vi satt premium fra 5,5 og oppover, mid-range til 5,0, og billig fra 4,0-4,5.

Det første man altså må ta stilling til, er hvilken strategi man skal gå for. Skal man gå for det trygge, og velge en keeper fra topplagene, eller skal man rotere to billige i et forsøk på å spare mest mulig. Første tanke er prisene er oppjustert også på keeperplassen og at alternativene blant de billigste keeperne ikke er like lokkende som tidligere. Etter en nærmere titt på de ulike lagene er det foreløpig ingen potensielle kandidater i 4.0 klassen som ser ut til å være startende. Man må dermed ut med minimum 9,0 på keeperplassen om man ønsker to spillende målvakter, noe som vi selvsagt anbefal på det sterkeste. Men uavhengig av hvilken taktikk man velger, skal vi nå se på et par gode alternativer.

 

Premium:

Andre Hansen – 6,0 – Rosenborg

Eliteseriens beste målvakt er i år priset til 6.0, dyrest av alle keeperne. Spiller på Norges desidert beste lag, som garantert vil holde nullen mange ganger også denne sesongen. Er man ute etter en trygg og god løsning som skal stå alle kamper for ditt Fantasy lag er dette en mann som alltid vil være med i vurderingen. Argumentet for å velge Hansen er at det er en billige veg inn i Rosenborg forsvaret, men personlig ville jeg fra et Fantasy – perspektiv allikevel ikke prioritert å bruke en av mine 3 RBK plasser på en målvakt.

 

Andreas Linde – 5,5 – Molde

Den unge svensken spiller for laget som var nærmest med å true suverene RBK i fjorårets sesong. Tronet øverst på poengtronen blant keeperne, mye takket være sine 102 redninger, 10 rene bur og 8 bonuspoeng. Alt ligger til rette for at Molde får nok en god sesong og at Linde fortsetter å ta steg, og da blir han virkelig en mann og regne med på Fantasy også denne sesongen. En faktor som gjør Linde ekstra aktuell, er faren for rotasjon i Moldeforsvaret, samt det faktum at han spiller for en potensiell plass i Sveriges VM tropp til Sommeren.

 

Sahin-Radlinger – 5,5 – Brann

Branns nye keeperhelt er hentet inn for å fylle tomrommet etter deres solide sisteskanse Piotr Leciejewski og tendensene så langt er svært lovende. En offensiv og underholde keeper som tidvis har sett ut som en ekstra midtstopper på Brann. Tror denne mannen kommer til å bli en favoritt hos mange, også ekspertene som skal dele ut bonuspoeng. Når man i tillegg spiller på et Brann lag som var svært gode defensivt, spesielt på hjemmebane er dette en spennende man å se opp for.

 

Sondre Rossbach – 5,5 – ODD

Odd har i flere sesonger vist seg som et gjerrig lag bakover i banen. Med to gode, jevnaldrende keepere  i stallen har det i vinter har hersket usikkerhet rundt hvem av de to ungguttene som kommer til å vokte ODD-buret. Etter at Rossbach signerte ny kontakt forrige uke, ser det nå ut til at han igjen er det klare førstevalget i Skien.

 

Mid-range:

Per Kristian Bråtveit –  5,0 – Haugesund

I mid-range siktet finner man Haugesunds Per Kristian Bråtveit, et godt alternativ til bare 5,0. Leverte hele 12 rene bur, flest av Eliteseriekeeperene i fjorårets sesong. Det er knyttet noe usikkerhet til om Haugesund kan gjenskape den gode defensive trenden i årets sesong, og med tøft program i starten er det en typisk vent å se situasjon er min mening.

 

Adam Larsen Kwarasey – 5,0 – Vålerenga 

En annen mann som kommer inn til 5,0, er Vålerengas Kwarasey. Ble hentet til Vålerenga på høsten i fjor, og ble straks et klart førstevalg i laget som utover i sesongen viste seg som et sterkt defensivt lag, og da særlig på hjemmebane med sine 12 innslupne mål.

 

Billig: 

Marko Maric – 4,5 – Lillestrøm

Lillestrøms arvtager etter Origi ser ut til å bli Maric, selv om Matvei Igonen vil gjøre sitt for å overbevise Erlandsen. Om kroaten klarer å forsvare keeperplassen i Lillestrøm, er han absolutt en spennende keeper til 4.5. Lillestrøm varierte voldsomt i prestasjonene, men leverte tidvis den defensive tryggheten som Erlandsen ønsker. Nå har han fått nok en vinter å terpe system, så vi forventer at Lillestrøm leverer flere rene bur i årets sesong, generalprøven mot RBK så vertfall veldig lovende ut defensivt.

 

Sean McDermott – 4,5 – Kristiansund 

Til 4,0 var McDermott et populært valg hos mange under fjorårets sesong, og selv om han i år kommer inn 0,5 dyrere, kan han likevel være et aktuelt alternativ. Kristiansund går inn i den vanskelige 2.sesongen i Eliteserien, og Sean McDermott blir en viktig brikke i kampen for tilværelsen.

 

Gudmund Kongshavn – 4,5 – Tromsø 

Med hjemmekamper mot Ranheim, Sandefjord og Kristiansund, samt bortekamper mot Stabæk og Start i løpet av de første 10 kampene, er Tromsø-keeperen en mann og vurdere. Velger man en duo bestående av  Kongshavn og McDermott, får man en spennende keeper-rotasjon som kan levere varene sterkt på hjemmebane til 9,0 millioner.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Jonas Tangen Hoff

Ålesunder bosatt i Tigerstaden. Norsk ball og fantasy.

Legg igjen en kommentar