Etter en skuffende fjorårssesong er det stor spenning i Skien knyttet til om Odd klarer å kjempe om medaljer, eller om årets sesong kun blir nok en mellomsesong uten det helt store. 

Etter flere gode sesonger på rad var Odd en av de store skuffelsene i fjor. Det ble kun en sjette plass på de hvitkledde og skapte knapt farligheter for motstanderen. Odd var faktisk det laget som scoret færrest mål. Det ble kun 27 nettkjenninger og det er ett av punktene som må forbedres foran årets sesong om de skal hevde seg.

Noe av kjennetegnet til Odd er en god defensivt ramme og spesielt hjemme på Skagerak Arena er de solide. I fjor var Odd nok en sterke på eget gress og tapte kun tre hjemmekamper, og minimalt med baklengs gjennom hele sesongen. Dette blir viktig å opprettholde i årets sesong også, og hvis angriperne treffer på innsiden av stengene flere ganger i år er det fullt mulig Odd tar steget inn i medaljekampen igjen.

Sesongoppkjøring

Odds – Shanghai Shenxin 3-1 (Lauritsen x2, Nordkvelle)

Odds – Horsnes 1-1 (Delaveris)

OB – Odds 1-3 (Njie, Haugen, Kitolano)

Odds – Haugesund 0-0

Odds – Stabæk 4-0 (Agdestein x4)

Odds – Jerv 2-1 (Broberg, Rashani)

Odds – Sandefjord 3-0 (Nordkvelle, Rashani, selvmål)

Formasjon 

Odd er ett av flere lag i Eliteserien som spiller 4-3-3 og Fagermo har vært trofast til dette systemet i flere år, og det er tvilsomt om de møter i noe annet i første serierunde.

Sannsynlig lagoppstilling

Etter at Sondre Rossbach signerte ny kontrakt, blir trolig Viljar Myhra henvist til benken igjen og Rossbach tar plass mellom stengene mot Haugesund til helgen. Foran han er det ganske sikkert at Ruud, Semb Berge og Hagen utgjør tre av fire plasser i forsvarsrekken, mens Thomas Grøgaard og Josh Kitolano kjemper om venstrebackplassen.

I treeren på midten virker Nordkvelle og Samuelsen sikre, mens Markus Kaasa har startet flere av vinterens treningskamper og imponert og ser ut til å kapre den siste plassen på midtbanen til Odd. På topp har Torgeir Børven kommet inn, Torbjørn Agdestein og Sigurd Haugen er solgt til henholdsvis Aalesund og Sogndal så Børven får med seg Rashani og Njie på hver sin kant. Det gir en slik ellever, og det var også slik Odd startet i generalprøven hjemme mot Sandefjord.

Rossbach

Ruud – Semb Berge – Hagen – Kitolano/Grøgaard

Nordkvelle – Samuelsen – Kaasa

Rashani – Børven – Njie

Kampprogramm

Haugesund (H), Vålerenga (b), Rosenborg (H), Bodø/Glimt (H), Strømsgodset (b)

Odd har på ingen måte noen fint åpningsprogram, da både Rosenborg og Bodø/Glimt – lagene som scoret klart flest i henholdvis Eliteserien og OBOS-ligaen gjester Skagerak. Kampene mot Rosenborg og Godset kan bli vanskelige, ellers virker de tre andre kampene åpne. Felles for alle oppgjørene er at de kan bli målfattige dersom Odd fortsetter i samme spor som i fjor.

Viktige spillere

Sondre Rossbach – 5.5 – keeper

Har signert ny kontrakt med Odd ut sesongen og vil være et trygt og sikkert valg for Fagermo da han har vært førstekeeper i en årrekke til tross for sin unge alder. Har noen tabber av og til, men varter også opp med vanvittige reaksjonsredninger noen ganger og leverer stort sett gode kamper på det jevne.

Steffen Hagen – 5.5 – forsvar

Stopperkjempen som styrer ett av ligaens beste forsvar er utvilsomt en viktig spiller for Fagermo. En kaptein som stor K som alltid blør for drakten og går foran i krigen. Hagen er dog ikke spesielt målfarlig på dødballer og kunne med fordel tegnet seg på scoringslisten flere ganger. Har nemlig kun to scoringer de siste to sesongene, men en interessant spiller på Fantasy da han sjelden pådrar seg gule kort og spiller fast for Odd som ofte holder nullen.

Torgeir Børven – 8.0 – angrep

Den hjemvendte sønn er tilbake i Odd hvor karrieren skjøt fart i 2010 etter et mislykket utenlandsopphold og ingen suksess i verken Brann eller Vålerenga. Nå er han tilbake i Skien og blir satset på av Fagermo som vil gi han spilletid. Da gjenstår det å se om Børven finner tilbake til scoringsformen som han viste sist han var i Odd, for da er det er ingen tvil om at blir en særdeles avgjørende og viktig spiller for Odd.

Se opp for

John Kitolano – 4.5 – forsvar

Unggutten har imponert i sesongoppkjøringen og dyttet Thomas Grøgaard ut fra fra venstrebacken. 18-åringen fikk tre kamper fra start på tampen i fjor, og det blir spennende å se om han har tatt ytterlige steg i vinter. Uansett blir det spennende å se hva Kitolano kan bidra med denne sesongen, kanskje får han det store gjennombruddet?

Dødballtakere 

Straffer: Ruud, Nordkvelle

Frispark: Ruud, Rashani

Corner og indirekte frispark: Ruud, Nordkvelle, Rashani

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar