Vi nærmer oss Elitseriestart med stormskritt og fortsetter å se nærmere på lagene i fantasy-øyemed. Vi har nå tatt en nærmere kikk på alle utenom ett lag, og står dermed igjen med Rosenborg.

Rosenborg var totalt overlegne i fjorårets Eliteserie-sesong, og vant med klar margin for tredje år på rad. De scoret flest, og slapp inn bare 20 mål på 30 kamper, hvor Molde hadde nest færrest med sine 35 baklengs. Alt tyder på at Rosenborg vil vinne Eliteserien også i 2018, men spørsmålet er hvor overlegne de blir. Forrige sesong ble avstanden en hel del mindre enn året før, og trøndernes fokus på Europa kan koste noen poeng i Eliteseriesammenheng. Vi tror uansett de blir et viktig lag å følge med på også i fantasy.

Troppen gjennomgikk en del store endringer foran fjorårssesongen, mens man foran denne sesongen har fått mer ro. Skjelvik har forlatt klubben, men der har Rasmussen tatt over hans plass. Ellers er førstelaget mye det samme som det var på høsten i fjor, med Søderlund inn som en klar forsterkning for bredden i angrep.

 

Pre-season:

Rosenborg – Kolstad 4-1 (Botheim, Helmersen – 3, nå i Ranheim)
Rosenborg – Byåsen 2-3 (Jensen, Levi)
Rosenborg – Stjørdals/Blink 3-1 (Søderlund, Jensen, Helland)
Rosenborg – Melhus 4-0 (Botheim, Søderlund – 2, Helland)
Rosenborg – Byåsen 5-0 (Konradsen, Adegbenro, Helland, Levi, Botheim)
Rosenborg – Krasnodar 3-2 (Helland, Meling, Søderlund)
Ranheim – Rosenborg 3-1
Rosenborg – Rubin Kazan 1-4 (Rasmussen)
Dinamo Brest – Rosenborg 1-3 (Bendtner – 2, Lundemo)
Lillestrøm – Rosenborg 0-0

Det har vært en pre-season med tettpakket kampprogram og litt varierende resultater. Det har vært mange forskjellige lagoppstillinger for Rosenborg, og kampene mot de lokale lagene sier oss ikke all verden om hva vi kan forvente i Eliteserien. Tapet mot Ranheim kom i en kamp hvor RBK stilte veldig reservepreget, og kan ikke tillegges veldig mye vekt. Seieren mot Krasnodar og Dinamo brest var solide prestasjoner mot forholdsvis god motstand, mens tapet mor Rubin Kazan til slutt ble småstygt. Det er litt vanskelig å si hvor RBK står til sesongstart, men på Marbella virket de å være greit i rute.

Formasjon:

Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen er omtrent synonymt med 4-3-3, og det blir også utgangspunktet for Rosenborg denne sesongen. Man har dog to så gode spisser at 4-4-2 har blitt prøvd i omkjøringen, 4-2-3-1 har vært prøvd ut og i fjor opptrådte man også i 3-5-2 på slutten av enkelte kamper.

 

Sannsynlig lagoppstilling:

Hansen
Hedenstad – Reginiussen – Rasmussen – Meling
Jensen – Trondsen – Konradsen
Helland – Bendtner – Adegbenro

Det aller meste av Rosenborgs førsteellever er ganske spikret, og det eneste det er knyttet noe usikkerhet til er midtbanekonstellasjonen. Jensen kommer til å spille, mens Trondsen, Konradsen og Lundemo kjemper tett om de to øvrige plassene. Trondsen og Konradsen kan bekle både den sentrale rollen og spille indreløper, mens Lundemo primært anses som sentral midtbane. Offensivt kommer De Lanlay og Søderlund til å få bra med spilletid, men de må anses som andrevalg i sine posisjoner. Ellers er det en del spennende unggutter som vil få spille, men som ikke er i nærheten av å kapre en fast plass på laget.

 

Kampprogram:

Sarpsborg 08(B), Kristiansund(H), Odd(B), Molde(H), Bodø/Glimt(B)

Rosenborg vil antagelig være favoritt i alle kamper denne sesongen, og dermed har ikke kampprogram all verden å si. De starter med et noe tøft borteprogram, hvor de skal møte Sarpsborg, Odd og Godset i løpet av sine fire første bortekamper. Ellers kommer Molde på besøk allerede i fjerde serierunde, men i mellom der kommer det også kamper som anses som svært overkommelige for et lag som RBK.

 

Viktige spillere:

I Rosenborg er det svært mange å velge blant, og en del åpenbare alternativer. Bendtner er valgt av nærmere 50 prosent, og vi velger derfor å ta for oss de som ikke er valgt av så mange, men som likevel er interessante på fantasy. (Ellers kunne vi tatt for oss Hansen, Hedenstad, Adegbenro og Bendtner som de mest åpenbare valgene i hvert ledd, sett at man har råd til det)

Jacob Rasmussen – 6,0 – Forsvar
Den billigste veien inn i RBK-forsvaret og virker å ha tatt en fast plass på laget. Er en svært god pasningsspiller og har vært blant lagets beste i flere kamper i vinter, hvilket kan gjøre at han er aktuell for bonuspoeng. Den unge dansken er også sterk på offensiv dødball og scoret blant annet mot Rubin Kazan, og med full tillit bør han være en stabil poengplukker til en fin pris.

Anders Trondsen – 7,5 – Midtbane
Leverte en solid fjorårssesong, og var spesielt god for Sarpsborg. Spilte seg etter hvert varm også i RBK-trøya og endte på ti målpoeng totalt. Har en strålende venstrefot, som kan bli interessant om han får spille indreløper. Blir han sentral er han for dyr til å ligge såpass dypt i banen, men får Trondsen en mer frigjort rolle for å bli med fremover er han svært interessant.

Pål Andre Helland – 12,0 – Angrep
Av de dyreste spillerne i RBK er det flere åpenbare valg. Bendtner vil plukke mye, Adegbenro viste i fjor at han er et godt valg og backene tar bra med poeng. Blant de dyre er Helland det minst populære valget, men om han er i form er han et must på fantasy. Har slitt mye med skadeproblemer, men har en fantastisk venstrefot og kan både score og assistere på løpende bånd om han klarer å holde seg skadefri. Tar også det meste av dødballer og er blant de spillerne som har potensial til å skaffe flest poeng i enkeltkamper.

 

Se opp for:

Anders Konradsen – 7,0 – Midtbane
Det er vanskelig å plukke ut noen å se opp for i RBK, da alle de som forventes å spille mye og sanke bra med poeng er etablerte spillere. Det er også Konradsen, men i fantasy-sammenheng har han ikke vært så interessant. I vinter har han spilt en del indreløper, og fortsetter det kan han fort bli et interessant valg til 7,0. Har ei bra slegge, timer innløpene i boks godt og er sterk på offensive dødballer. Vi har kanskje ikke voldsom tro på at Konradsen blir mannen å ha i RBK, men blir det indreløperrolle er han verdt å følge med på.

Ellers må man nesten se om det dukker opp noen skader, hvilket kan gi noen interessante valg. Malte Amundsen til 4,5 er andrevalg som venstreback og har en fin innleggsfot. Levi og De Lanlay er fint priset om Hellands skadeproblemer fortsetter, mens unge Botheim til 5,0 har bøttet inn mål i vinter.

Dødballtakere:

Straffer: Bendtner, Helland

Frispark: Helland, Hedenstad, Meling, Trondsen

Cornere og indirekte frispark: Helland, Hedenstad, Meling, Trondsen

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar