Vi ser tilbake på gameweek 29 og prøver å se nærmere på det som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek.

Flest poeng:
1. Son (Tottenham) – 16
2. Ki (Swansea) – 13
3. Butland (Stoke)/Bernardo Silva (Man City) – 11

 

Rundens overraskelse:
Brighton har vært i forholdsvis god form den siste tiden, men at de skulle videreføre den og slå Arsenal var det nok få som hadde ventet seg for en stund tilbake. Det stod 2-0 før halvtimen var spilt, og selv om Arsenal overtok etter det fikk de aldri satt inn mer ett mål. Dermed klatret Brighton opp på tiendeplass, mens Arsenal er fullstendig hektet av i kampen om CL-plass.

 

Rundens skuffelse:
I en runde hvor det meste gikk som forventet var det ikke så mange som skuffet. Manchester United holdt riktignok på å rote det til mot Palace, men fikk snudd det helt på tampen. En gjeng som virkelig har skuffet over tid er Everton-forsvaret, og mot Burnley nådde de nesten et nytt bunnpunkt. Williams & co leverte grusomt svakt forsvarsspill og dermed vant Burnley sin første kamp på en liten evighet.

 

Prisøkning (Utvalgte):
David Silva – 7.9→8.0 (Har økt)
Son – 8.0→8.1 (Har økt)
Salah – 10-6→10.7 (Har økt)
Bernardo Silva – 7.4→7.5
Mahrez – 8.7→8.8

 

Prisnedgang(Utvalgte):
Ibe – 4.9→4.8 (Har falt)
Stones – 5.3→5.2 (Har falt)
Sterling – 8.7→8.6
Mkhitaryan – 7.8→7.7
Alonso – 7.2→7.1

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Få lag skapte veldig mange store sjanser denne runden, men Leicesters uttelling var langt unna det man kan forvente med 1 mål på 2.98 expected goals.
– Ingen lag slipper til flere store sjanser enn Bournemouth for tiden. Sørkystlaget har sluppet til flest store i alle de tre siste rundene.
– Leroy Sane er tilbake i storform. Mot Chelsea kom han til fem avslutninger, hadde flest vellykkede take-ons i Premier League og var involvert i forkant av scoringen. Forrige runde ble det både scoring og assist, og det kan være på tide å vurdere Sane igjen.
– Harry Maguire hadde flest avslutninger denne runden, med sine syv! Stopperen var svært offensiv i oppgjøret mot Bournemout og ruver i luftrommet. En annen Harry hadde nest flest, men Kane fikk ikke uttelling på sine seks avslutninger.
– Xherdan Shaqiri og Marc Albrighton var de to som slo flest nøkkelpasninger i runden som gikk (5).

Lærdom fra helga:
– Swansea er fortsatt i svært god form, selv om de fikk juling av Brighton sist. Det er flere av bunnlagene som er i ferd med å hente frem det nødvendige for å komme seg unna nedrykkssumpa.

– Liverpool og Tottenham er i strålende flyt om dagen, og Mohamed Salah stopper aldri å score. Egypteren har nå 55 poeng mer enn nestemann på fantasy! Det finnes ikke et tryggere kapteinsvalg, selv om man kanskje vil gå for noen andre kommende runde.

– Tenk på gameweek 31 når du gjør bytter fremover. Mest sannsynlig vil det ikke lønne seg å ta free hit til denne runden, kontra i GW35 og dermed må man planlegge lik at man har noen som spiller i 31.

– Chelsea og Arsenal ser ut til å ha gitt opp sesongen. Begge lag har et fint kampprogram, men her må man vurdere form opp mot fixtures.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar