Nedtellingen til Eliteseriestart fortsetter, og i dag er det forsvarsspillerne som er under lupen.

 Som på keeperplassen deler vi inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på skalaen, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre mitt mer midler til resten av laget. I forsvar har vi satt premium fra 5,5 og oppover, mid-range til 5,0, og billig fra 4,0-4,5.

Eliteserien har vist seg som en vanskelig liga å forutse rene bur, noe som også kan gjøre det vanskelig å velge rett i Fantasy. En viktig strategi blir derfor å jakte spillere som også kan bidra offensivt, slik at spilleren kan score bra, på tross av et innsluppet mål.

 

Premium:

I Premium-skiktet befinner selvsagt spillerne fra de antatt gode lagene seg, her er en rekke gode alternativer, så her gjelder det å velge den poengplukkeren du har mest troen på.

Vegar Eggen Hedenstad – 7,0 – Rosenborg ( Birger Meling – 7,0, Jacob Rasmussen – 6,0) 

Det er vanskelig å komme utenom en offensiv back på eliteseriens største gullfavoritt. Kom til Rosenborg før fjorårets sesong, og gjorde sakene sine akseptabelt, med 2 mål og 5 målgivende pasninger. Denne innsatsen holdt til andreplass blant forsvarerne, et fattig poeng bak Wangberg i Tromsø. Før årets sesong stiller Hedenstad med bedre forutsetninger en på samme tid i fjor. Han er blitt vant til systemet, og vil nok kunne bidra enda mer offensivt i år, sammenlignet med fjoråret.

Lars Christoffer Vilsvik – 6,5 – Strømsgodset ( Jonatan Parr – 6,5 ) 

Strømsgodset sine backer har vært aktuelle på Fantasy i en årrekke, på grunn av sin offensive spillestil, der backene er glad i å komme på overlapp. Vilsvik var et populært valg ved sesongstart i fjor, men slet med å innfri både prislapp og forventninger innledningsvis i sesongen. Etterhvert som Strømsgodset fikk tilbake formen, ble han igjen en mann å se til.  Endte til slutt på fem målgivende pasninger i fjor, og om Strømsgodset viser bedre form fra start av i år, kan dette tallet bli enda høyere.

Vito Wormgor – 5,5 – Brann ( Taijo Tenieste – 5,5) 

Ble hentet fra Aalesund før fjorårets sesong, og fikk umidelbart kapteinsbindet fra trener Lars Arne Nilsen. Var blant eliteseriens beste midtstoppere i fjorårets utgave av eliteserien, noe også ekspertene med ansvar for bonuspoengene fikk med seg. Leverte godt på offensiv dødball og ente på 4 målpoeng og 16 bonuspoeng. Kan få et større ansvar på et par frispark, selv om Haugen i utgangspunktet har fus på alt. Vær oppmerksom på at han har slitt med en liten skade den siste uken, og kan derfor risikere å miste seriestarten.

 

Mid-price:

Vegard Skjerve – 5,0 – Haugesund

Har man troen på Haugesund i årets sesong, kan man få kjøpt spilleren som i fjor kom på 6.plass blant forsvarerne, til rimelige 5,0. Med 12 rene bur i fjor, samt 4 målpoeng var Skjerve en god mann å regne med, og gikk nok litt under radaren i forhold til klubbkamerat Stølås.

Simon Larsen – 5,0 – Start 

En forsvarsspiller fra Start til 5,0 millioner ser ved første øyekast noe høyt ut. Men når det er sakt, så har laget fra Kristiansand satset stort, bygget opp en ny stall og satser nok på en plassering blant de åtte beste. Når Larsen da er offensiv og god på dødball, har fint kampprogram i starten, samt ser ut til å ha straffeansvaret, er det en man som bør vurderes på ditt Fantasylag.

Lasse Nilsen – 5,0 – Tromsø 

Kommer til å spille Wingback eller kant, litt avhengig av hvilken formasjon Tromsø stiller opp i. Selv om det er en mann som historisk sett ikke har vært involvert i all verdens offensivt, så han virkelig lovende ut mot slutten av fjoråret, og fulgte opp med to mål i en og samme treningskamp tidligere i vinter.

 

Billige:

John Kitalano – 4,5 – ODD 

Stortalentet fra Skien har høstet varme ord fra Dag Eilef Fagermo, og leverte i tillegg svært godt i de få innhåpene han fikk i fjorårets sesong. En offensiv og uredd back som er forventet å snappe venstrebacken som Grøgaard har figurert på de siste sesongene. ODDS BK har for vane og få frem unge lovende spillere, og Kitolano ser altså ut til å bli nok en lokal unggutt som slår gjennom for Skienslaget. For bare 4,5 millioner kan dette bli et av årets kjøp i et Odd-lag som historisk sett er gjerrige.

Erik Tønne – 4,5 – Ranheim

Ser ut til å spille ving i 4-3-3, men er oppsatt som forsvarsspiller. En offensiv spiller som får poeng ved cleen sheet er noe alle managere bør benytte seg av. Selv som nyopprykket lag har Ranheim et godt program i starten, og da kan det lønne seg å gi Tønne en sjanse til bare 4,5 million.

Mats Haakenstad – 4,5 – Lillestrøm

Høyreback i et Lillestrøm-lag som man forventer skal ligge kompakt og slippe motstanderlagene til få sjanser. Vikarierte lenger frem ved enkelte anledninger i fjor, men er i år altså tiltenkt en plass på backen. Uansett, prisen og den defensive stilen til LSK gjør at Haakenstad er en man man bør vurdere på sitt lag.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Jonas Tangen Hoff

Ålesunder bosatt i Tigerstaden. Norsk ball og fantasy.

Legg igjen en kommentar