Nedtellingen til Eliteseriestart fortsetter, og vi setter nå midtbanespillerne under lupen.

Som vanlig deler vi inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på skalaen, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av laget. På midtbanen har vi satt premium fra 8,5 og oppover, mid-range fra 6,0-8,0, og billig fra 4,5-5,5.

 

Premium:

I Premium-skiktet er det flere av de mest åpenbare poengplukkerne som befinner seg. Det er ikke så mange midtbanespillere som er prissatt i dette sjiktet, men vi skal ta for oss de over 8,5 vi mener har størst sannsynlighet for å hente bra med poeng.

Pål Andre Helland – 12,0 – Rosenborg (Samuel Adegbenro – 11,0) 

Det er få spillere i Eliteserien som er mer målfarlige enn Pål Andre Helland når han er på banen. Skadefri er han blant seriens aller beste spillere, og en av de som kan levere over ti poeng i mange kamper. Han er også en spiller som er mye involvert, tar dødballer og som ofte legges merke til av ekspertene. Det kan gi flere bonuspoeng, og med den venstrefoten Helland har er han sannsynligvis en av spillets fremste poengplukkere om han går gjennom sesongen skadefri. Har man behov for å gå litt ned i pris er Adegbenro et nesten like godt alternativ.

Gilbert Koomson – 8,5 – Brann

I fjor ble det 11 målpoeng på Koomson, selv om han den gang spilte for nedrykkslaget Sogndal. Nå har han kommet til Brann, og i oppkjøringen har det sett ut til at han vil fortsette å levere. I treningskampene har han levert målpoeng i kamper mot god motstand, og over en fjerdedel av alle som spiller Eliteserien Fantasy har så langt satt opp Koomson på laget. Han tar neppe dødballer denne sesongen, men basert på fjorårets prestasjoner og rollen i Brann-laget tror vi han vil ta bra med poeng også i år.

Bassel Jradi – 9,5 – Strømsgodset (Eirik Ulland Andersen – 9,5)

Mange ser på valget mellom Jradi og Ulland Andersen som sammenlignbart med valget mellom Alli og Eriksen i Tottenham på den engelske utgaven av spillet. Den sammenligningen er ikke dårlig, med Jradis rolle er kanskje i enda større grad en utpreget offensiv enn hva tilfellet er for Ulland Andersen. Fortsetter Godset i 4-4-1-1 er Jradis hengende spissrolle nesten en garanti for poeng, men dødballfoten til Ulland Andersen skal heller ikke undervurderes.

 

Mid-range:

Eirik Hestad – 7,0 – Molde

Det er vanskelig å finne de som spiller alt på laget hos Solskjær, men Hestad virker å stå høyt i kurs. Forrige sesong var han ingen åpenbaring, men det ble likevel åtte målgivende. I vinter har han også levert en del målgivende, og prøvd seg i kantposisjon ved et par anledninger. Dersom han blir prioritert som kant er han et svært spennende alternativ.

Ulrik Saltnes – 6,5 – Bodø/Glimt (Jens Petter Hauge – 6,5)

Saltnes leverte intet mindre enn 22 målpoeng forrige sesong fra sin indreløperposisjon! Han har også scoret mål i oppkjøringen og virker å beholde plassen på laget til tross for tøff konkurranse, og fortsetter han målshowet kan han bli et must på årets fantasy. Hauge ble på sin side assistkonge i OBOS-ligaen forrige sesong, med sine 12 målgivende pasninger. Han virker å fortsette på kanten og er også et interessant valg til en fin pris.

Tokmac Nguen – 7,0 – Strømsgodset

Dersom Strømsgodset klarer å levere opp mot det nivået de avsluttet på forrige sesong blir de å regne med denne sesongen, og Tokmac er virkelig et av de mest interessante navnene i så måte. Varierer voldsomt i prestasjonene, men har et skyhøyt tak og endte på ti målpoeng forrige sesong.

 

Andre det er verdt å følge med på: Gjertsen (KBK, 7.5), Kabran (Start, 6.5), Trondsen (RBK, 7,5)

 

Billige:

Morten Gamst Pedersen – 5,5 – Tromsø

Hadde flest assist i Eliteserien i fjor, og er fortsatt dødballkonge i Nordens Paris. Vil sannsynligvis spille alt så lenge han er frisk og skadefri, og Tromsø så langt bedre ut under Valakari i fjor høst. Nå har de fått en vinter til å sette laget og vi tror Gamst går mot en ny solid sesong på fantasy.

Tobias Christensen – 5,5 – Start (Isaac Twum – 5,5)

Er bare 17 år, men kobles til store klubber og har vist et voldsomt potensial. Var involvert i åtte scoringer forrige sesong og har vist lovende takter i vinter. Dersom det blir fast plass på laget og en indreløperrolle er Christensen svært interessant, og kampprogrammet er fint fra start. I samme klubb kan også nysignerte Twum være et spennende valg, i tvilsvarende rolle.

Hugo Vetlesen – 4,5 – Stabæk

Den unge midtbanespilleren er først og fremst plukket ut fordi han virker å være et av de mest gunstige valgene med tanke på pris. Det er få andre til 4,5 som er forventet å spille regelmessig og det gjør ham til en fin spiller om man vil frigjøre midler. Kan levere målpoeng, men det ble bare tre assist på knappe 2000 minutter forrige sesong.

 

Andre det er verdt å følge med på: Pau Morer (Sandefjord, 5.5), Melgalvis (LSK, 5.5), Sæter (Stabæk, 5.0)
Dersom det kommer en skade på en Stabæk-spiss kan Brynhildsen til 5.0 være et strålende alternativ.

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar