Den mye omdiskuterte blanke runden i gameweek 31 nærmer seg. For mange vil det bli en lettelse å få den unnagjort, da mange sitter med en grå GW31-gjeng som leverer svakt om dagen. Men først skal vi gjennom en helt vanlig runde. Her spiller mange ulike faktorer inn på hvilke spillere som bør prioriteres inn på laget. Utgangspunktene for de med og uten wildcard tilgjengelig blir vidt forskjellige – samme med free hit-chipen. Ha det i bakhodet når elleveren for gameweek 30 presenteres her. 

Keeper:

Jonas Lössl– 4,6 – Huddersfield (Swansea, H)
Et billig alternativ på et lag som har en oppadgående formkurve. I alle fall før de ble satt grundig på plass på Wembley. Motstanden er dog enklere enn forrige helg, og Lössl & co. satser nok på å bygge videre på de to seirene før tapet mot Spurs.

Forsvar:

Kyle Walker– 6,6 – Manchester City (Stoke, B)

Fantasy-alternativene hos ligalederen begynner å snevres inn. Spillere har blitt kjøpt, spillere har kommet tilbake fra skade, og det er nok ikke lange stunden til ligatittelen er i boks. En posisjon som dog virker sikker er høyrebackplassen til Walker. Engelskmannen har startet de tolv siste seriekampene. På de to siste har det blitt to clean sheets og en målgivende. Det mot motstand som Arsenal og Chelsea.

Jan Vertonghen – 6,0 – Tottenham (Bournemouth, B)
«En av verdens beste stoppere» er det flere som melder på Twitter. Mot Juventus kom Tottenhams forsvar til kort, men i ligaen har de vært bunnsolide den siste perioden. Fem rene bur på de syv siste, hvor også Vertonghen har dratt med seg fem bonuspoeng.

Paul Dummet – 4,2 – Newcastle (Southampton, H)

Newcastle på hjemmebane er aldri en lett prøvelse. Sesongen har vært tung for «The Magpies», men innsatsviljen er det aldri noe å si på. Med kaptein Lascelles, ny keeper i Dubravka, samt Dummet tilbake fra skade, så ser det lysere ut for laget fra nordøst i England. I forrige hjemmekamp ble selveste Manchester United stengt ute fra Newcastles mål. Southampton må jobbe hardt her for både scoring og poengene.
Midtbane:


Mohamed Salah – 10,6 – Liverpool (Man Utd, B)
Sesongspiller som vi sier på fagspråket. En spiller som aldri skal byttes ut av laget uansett motstand. Likevel er det kanskje en av få kamper hvor man kanskje ser andre steder for kapteinsalternativer. Mourinho har vært såpass lenge i Premier League, at man ikke kan bli overrasket lenger over hvor defensiv tilnærming lagene hans kan ha i storkamper. Ingenting er mer frustrerende enn å ha en FPL-kaptein som kun stanger mot en bunnsolid vegg. Likevel vet vi at Salah kan finne tid og rom mot ethvert forsvar.

Riyad Mahrez – 8,7 – Leicester (West Brom, B)
For en sen og god utbetaling eiere av Mahrez fikk i forrige runde. Langt over 90 minutter leverte midtbanespilleren en utligning på frispark som ga ti poeng kontra to. De som allerede har hevet seg på Leicester-spilleren sitter nok meget behagelig før møtet med tabelljumbo West Brom. Hele 20 baller har West Brom-keeperen hentet ut fra eget nett på The Hawthorns.

Heung – Min Son – 8,1 – Tottenham (Bournemouth, B)

Sørkoreaneren var frisk mot Juventus i midtuka til tross for at Spurs røyk ut. Midtbanespilleren var også frisk i sist ligarunde med to mål som også ga tre bonuspoeng. Som mange vet liker Son seg best på hjemmebane. Det er absolutt en nyttig statistikk, men vi tror Tottenham-fansens yngling klarer å levere også på bortebane denne runden.

Aaron Ramsey – 6,9 – Arsenal (Watford, H)
Waliseren har tidligere denne sesongen vist hva han er god for. Ikke minst hattricket mot Everton på hjemmebane. Denne helgen venter nok et lag på hjemmebane som slipper inn mye i form av Watford. Arsenal trives mye bedre hjemme enn borte og her må «The Gunners» slå tilbake.

Leroy Sané– 8,5 –Manchester City (Stoke, B)
For en delikat fotballspiller. Med helt enorme forestillinger i det siste virker tyskeren å være fremst i køen når det gjelder vingplassene hos City. Hvis man ser på Stoke sine siste prestasjoner mot topp seks, ser det slik ut:
MUN (A) 3 – 0, CHE (A) 5 – 0, TOT (A) 5 – 1, LIV (H) 0 – 3, MCI (A) 7 – 2, CHE (H) 0 – 4.

Her kan det bli muligheter for de overlegne serielederne.

Angrep:


Harry Kane– 12,9 – Tottenham (Bournemouth, B)
Harry vil nok bli den mest valgte kapteinen denne runden. Salah møter Manchester United på Old Trafford, mens Kane skal ut mot et Bournemouth-lag som er kjent for å spille forholdsvis offensivt uansett motstand. Da kan det bli rom for engelskmannen som fort kan gi jubel i stua for mange FPL-managere. Bournemouth har i tillegg ikke holdt nullen siden gameweek 12 mot Huddersfield.


Jamie Vardy– 8,7 – Leicester (West Brom, B)
Briten har skuffet i de to seneste rundene. Her har han en siste sjanse til å overbevise før mange vil fyre av wildcardet. West Brom burde dog være en motstander hvor Vardy kan åpne målkontoen igjen.

 

Rundens kaptein:
Harry Kane

Rundens billigspiller:
Rajiv van La Parra (4,8)
– To mål på siste tre. Møter Swansea på hjemmebane denne helgen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Marko Arnautovic (5,1%)
–  Eiere av Arnautovic var litt uheldige som ikke fikk poeng forrige helg. Midtbanespilleren står dog med 8-5-5-7 på sine siste fire hjemmekamper. Burnley sliter også med å holde nullen for tiden.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
David de Gea (43,8%) –
  Spanjolen er en fantastisk keeper som har vartet opp med noen eventyrlige redninger i det siste. Laget slipper dog til for mange sjanser og United har ikke holdt nullen på tre kamper. Det mot Newcastle, Chelsea og Palace. Liverpool og Salah blir ingen enklere test.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar