Til helga sparkes endelig Eliteserien i gang igjen! Her får du våre tips for å få en god start i spillet. Vi har tatt ut 11 spillere, i en 3-4-3-formasjon. Det er viktig å tenke på at dette laget er tatt ut basert på runde 1, og at vi ikke har tenkt langsiktig i dette uttaket. Det er blant annet kun en Rosenborgspiller med, et antall man nok bør øke utover i sesongen for å henge med.  

Keeper:

Andreas Linde – 5,5 – Molde (Sandefjord, H)
Svensken hadde en god sesong for Molde i fjor, og ingenting tyder på at han skal bli noe dårligere i år. Molde åpner hjemme mot Sandefjord, og vi tror dette er en kamp Molde holder nullen i. Linde er også en keeper man kan velge å stå med gjennom hele sesongen, om man velger å gå for en premium-keeper.

Forsvar:

Kristoffer Haugen – 6,0 – Molde (Sandefjord, H)
Vi er faktisk så trygge på en god serieåpning på Røkkeløkka, at vi dobler med defensive spillere fra Molde. Nyervervelsen fra Viking går etter alle solemerker rett inn på venstre back, og er i tillegg til god sjanse for å holde nullen, en god kandidat til målpoeng med sine mange offensive bidrag. Ser ut som et godt kjøp av Molde, og et godt kjøp av de som velger han på Fantasy.

Erik Tønne – 4,5 – Ranheim (Brann, H)
Det ser kanskje rart ut å gå for en forsvarsspiller på et nyopprykket lag, hjemme mot Brann, men Erik Tønne ser ut til å bli fast inventar på en av kantene i Ranheim denne sesongen. I tillegg tror vi fort Brann kan få trøbbel i Ranheimsfjæra på lørdag, og Tønne har en venstrefot som kan skape trøbbel for gjestene fra Bergen. Tar også en del dødballer, noe som også er et stort pluss i dette spillet.

John Kitolano – 4,5 – Odd (FK Haugesund, H)
En av billigspillerne det har blitt snakket mest om foran årets Fantasy-sesong, og det er ikke uten grunn. God i de kampene han fikk på tampen av forrige sesong, og 18-åringen ser ut til å ha tatt venstrebacken i Odd fra Thomas Grøgaard. Om Kitolano spiller fast på backen til gjerrige Odd, som i tillegg er kjent for å bruke offensive backer, kan dette være at av de beste kjøpene på årets Fantasy-spill. I tillegg ser vi på det som sannsynlig at Odd starter årets sesong med en smultring til helga. Bli ikke overrasket om den kampen ender 0-0.

 

Midtbane:

Eirik Ulland Andersen – 9,5 – Strømsgodset (Stabæk, H)
For en sesong rogalendingen hadde for Godset i fjor! Ingenting tyder på at årets sesong skal bli noe dårligere, tvert i mot. I fjor fikk han starten av sesongen ødelagt av skader, men i år har han en hel oppkjøring i beina når vi skriver seriestart. Få, om noen i Eliteserien kan matche hans skuddfot, og det kombinert med at vi ser Godsets hjemmekamp mot Stabæk som kanskje det sikreste kortet denne runden, gjør at han omtrent er en ¨must have¨ spiller her. Også en man kan kjøre hele sesongen, med jevn poengfangst.

Bassel Jradi – 9,5 – Strømsgodset (Stabæk, H)
Som sagt ser vi det som svært sannsynlig at Stabæk får det tøft i Drammen, og velger derfor å doble fra midtbanen til drammenserne. Jradi hadde en fantastisk høstsesong i fjor, og kan fortsette i det sporet i år. Da er han også en spiller man ikke vil gå glipp av i Fantasy, og vi velger derfor å gå for begge de to stjernespillerne på Godsets midtbane til den første runden.

Gilbert Koomson – 8,5 – Brann (Ranheim, B)
Signert fra Sogndal til årets sesong, og kan vise seg å bli en av de beste signeringene denne sesongen. Innehar stor fart, og plukker jevnt og trutt målpoeng. Assistkonge i Eliteserien for to år siden, for et Sogndal-lag som kjempet i bunnen den sesongen. Det blir spennende å se hva ghaneseren får til i Bergen, og hans første test er nyopprykkede Ranheim på EXTRA Arena lørdag.

Ulrik Saltnes – 6,5 – Bodø/Glimt (Lillestrøm, H)
For en sesong Bodø/Glimt leverte i fjor! Ulrik Saltnes slo virkelig gjennom på A-laget forrige sesong, og hadde hele 20 målpoeng i OBOS-ligaen. Det er meget imponerende tall, men så spørs det hvor mange målpoeng han greier å prestere på det øverste nivået. Vi tror han slår til også her, samt at Bodø/Glimt gjør et strålende comeback i Eliteserien, og slår regjerende cupmester Lillestrøm.

 

Angrep:

Nicklas Bendtner – 13,0 – Rosenborg (Sarpsborg 08, B)
Tørr man gå uten Bendtner? Vi gjør ikke det. Bortekamp mot Sarpsborg er vanskelig, noe som er grunnen til at vi kun har gått for en spiller fra Rosenborg, men dansken kan score i alle kamper i Eliteserien, og kan fort bli mannen som avgjør slike toppkamper. Lav odds på at han blir toppscorer i år også, og det snakkes om at han er i enda bedre form denne sesongen!

Thomas Amang – 6,5 – Molde (Sandefjord, H)
Vi har så stor tro på en god serieåpning for Molde, at vi går for tre spillere fra de blåkledde. Thomas Amang er en spiss med enorme fysiske kvaliteter, som fort kan bøtte inn mål denne sesongen. Ser også ut til å ha kapret en av spiss-plassene i laget som kanskje er Rosenborgs største utfordrer, og da er 6,5 ufattelig billig.

Benjamin Stokke – 7,0 – Kristiansund (Vålerenga, H)
Strålende sesong i fjor, og vi tror den gamle Levanger-spissen fortsetter å levere varene denne sesongen. Hjemmekamp mot Vålerenga trenger ikke å være en dum start for Kristiansund, og om hjemmelaget scorer noen mål her, er det stor sannsynlighet for at Stokke er involvert.

Rundens kaptein: Eirik Ulland Andersen

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Tonny Brochmann. Nesten 20% av spillerne har tatt ut Brochmann på sitt lag. Hadde en strålende vårsesong i fjor, men dabbet av på høsten. Han har også slitt med skader i oppkjøringa, og det i tillegg til at Stabæk har en meget tøff bortekamp, gjør at vi anbefaler alle å holde seg langt unna dansken til årets Fantasy-start.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Ulrik Saltnes. Indreløperen fra Bodø/Glimt er valgt av kun 4,1% av de som spiller spillet. Dette er et meget lavt tall, for en spiller som er så billig og så god. Vi tror Saltnes leverer målpoeng fra første stund denne sesongen, og derfor kan han være en spiller å ha om man vil rykke fra allerede etter runde 1.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar