I morgen er det omsider på tide med deilig Eliteseriefotball igjen. Snøen ligger fortsatt flere plasser og varmen lar vente på seg. Men hvem bryr seg om det? Nå skal det kriges og kjempes, det skal takles og heades, skytes og drible, og ikke minst kjempes for verdifulle fantasypoeng. Fotballsonen kommer med de siste tipsene, i form av gode spillere å velge i de forskjellige posisjonene, slik at du kan gjøre siste finpuss og være klar for Eliteserien Fantasy 2018!

Vi deler inn spillerne etter tre kategorier. Man har premium-valgene, som er de spillerne i den høyeste priskategorien. Videre har man mid-range for de som er priset midt på, og til slutt er det de billige alternativene som kan frigjøre litt mer midler til resten av lagene. For angrepspillerne har vi satt premium til 9.0 og oppover, mid-range til 6.5-8.5 og billig til 6.0 og nedover. Valgene er basert på tidligere sesonger og vinterens treningskamper, og skal gi deg en god indikasjon på de beste alternativene i de ulike priskategoriene.

 

Premium:
Lord Nicklas Bendtner 13.0 – Rosenborg
Fjorårets toppscorer hadde flere tilbud om å dra til andre klubber, men heldigvis for hele norsk fotball valgte lorden å bli i Trondheim. Var to poeng unna en oppskriftsmessig seier som årets fantasyspiller i fjor, og det skyldtes at han kom litt sent i gang. Var etter hvert i sesongen en garantist for mål og det opplagte valg som kaptein i de fleste kampene. Har ferdigheter få andre spillere i Norge har. Er svært god til å spille andre gode på sine beste dager, med fine touch og bevegelser. Satte flere perler i nettet i fjor med avslutningsteknikker man ikke er bortskjemt med her i nord. Må for egen del ha en mye bedre start i år ettersom Danmark sin VM tropp skal være klar og dra på treningsleir etter serierunde 11. Bendtner har ambisjoner om å være med der, og da må han spille slik han avsluttet sist sesong. Er han topp motivert kan det være skummelt å ikke sitte med han.

OBS! Om Bendtner spiller godt blir han fort tatt ut i Danmark sin VM tropp, og da forsvinner han etter runde 11. Da blir det ikke nødvendig å se lengre enn til den helt OK reserven Rosenborg har i Alexander Søderlund for 11.5.

Marcus Pedersen 10.5 – Strømsgodset
Har fått en knalltøff konkurrent i Mos denne sesongen, men bør fremdeles være førstevalget på topp. Marcus Pedersen høres veldig motivert ut i media for tiden, med klare ambisjoner om å imponere utenlandske klubber. Mener selv han hører hjemme der, og en ambisiøs og motivert Marcus Pedersen kan være viktig for Strømsgodset og også Norge. Få spillere er verre å møte når de er påskrudd. Strømsgodset har bygget videre på den positive avslutningen fra sist sesong hvor det virket som de ikke kunne slutte å produsere målsjanser og mål. Mange spennende med offensive kvaliteter vil nok bidra til mange sjanser for Marcus Pedersen som må sette disse sjansene for å holde giftige Mos bak seg.

Ohi Omoijuanfo 9.0 – Stabæk
Fjorårets store overraskelse for de som ikke hadde fulgt med på Stabæk. Hadde selv varslet at han skulle skåre mange mål, og det gjorde han jammen også. Leverte fra start av og hadde en vanvittig prisøkning tidlig i spillet. Er i år priset til premium og litt vanskeligere å få plass til på laget. Ohi takket nei til et lukrativt tilbud fra Kina, noe som kan tyde på at han vil vise at han er god nok for større ligaer. Går inn i sesongen med selvtillit etter å nesten ha blitt toppscorer i fjor og debutert på landslaget. Stabæk er ustabile og det samme er Ohi, men et lag som aldri slutter å overraske gjør at vår mann kan eksplodere når som helst. Spiller med mye spennende offensivt ellers i laget, så sjanser skal det blir uansett.

 

 

Mid-Range:
Patrick Mortensen 8.5 – Sarpsborg

Dansken endte opp på ganske mange lag i fjor etter periodevis glimrende spill. Er en høyreist spiller som er en solid trussel med kraft og fysikk. Sarpsborg spiller et spill som fører til mange innlegg, noe som passer Mortensen svært godt. Endte på 12 mål i fjor etter å ha stoppet litt opp i perioder, noe som var frustrerende for flere som hadde han på sine fantasylag. Med Diatta borte blir det enda mer ansvar på Mortensen som også har fått to utfordrere i Schwarz og Agger som er klar om han ikke presterer.

Benjamin Stokke 7.0 – Kristiansund
Kom fra intet i fjor og leverte en forrykende sesong på topp for Kristiansund. 10 mål og fire målgivende var det få som ventet seg av han, og mot slutten av sesongen var han plutselig blant de mest populære spissene på spillet. Spissen på 1,91 er en trussel både langs bakken og i lufta, og han har alt som skal til for å kjempe om en toppscorertittel om Kristiansund fortsetter å score mål. 7.0 er en god del mer enn de 5.5 han koster ved spillets start i fjor, men om han leverer opp mot de 130 poengene han endte opp med i fjor kan det fortsatt være mye verdi for pengene.

Thomas Amang 6.5 – Molde
Noe usikkert om han starter, men når han har spilt så bra som han har gjort i vinter bør han være høyaktuell for å starte for Solskjærs lag. Har nå blitt 20 år og er klar for å få sitt store gjennombrudd i Eliteserien. Er en veldig fysisk sterk spiss som med fart og styrke et litt av et uromoment. Er veldig vanskelig å få tak i når han setter fart, noe flere skal få kjenne på kroppen denne sesongen. Har tøff konkurranse i Molde, og vil nok ikke få selve spiss-plassen. Blir nok plassert litt ut på vingen med muligheter for å skjære innover. Molde virker å være klar for å kjempe med Rosenborg i år med en veldig spennende stall, og vi tror Molde vil blant lagene som scorer flest mål denne sesongen. Amang er i hvert fall klar etter å ha levert mål i i generalprøven mot Ålesund og hattrick i treningskampen mot Dinamo Brest før dette igjen.

 

Billig:
Michael Karlsen 6.0 – Ranheim
Vinterens suverene toppscorer blant lagene i eliteserien. Har scoret solide åtte mål i treningskampene og ser sylskarp ut til sesongstart. Klarer Ranheim å ta nivået og få i gang spillet sitt bør det bli mange muligheter for opprykkshelten. Er soleklart førstevalg på Ranheim, noe som aldri er negativt i fantasy-sammenheng. Er kanskje den av de billigste spissene de fleste har troen på, og kan kanskje være årets Benjamin Stokke?

Ibrahima Kone 5.0 – Haugesund
Ungguten fra Mali kom til Haugesund og har visst seg frem umiddelbart. Er en veldig uredd type som har glidd fint inn i Hornelands mannskap. Spillerne som har spilt med han i vinter hat uttalt at han gjør alle bedre med gode bevegelser og som trussel i bakrom. Kan være den brikken Haugesund har manglet i det offensive spillet, og kanskje de endelig har en ny spiss som kan levere over 10 mål i en sesong. Ser ut til å være inne på laget til serieåpningen. Klarer han p beholde den plassen og danne et godt samarbeid med Stølås, Grindheim og resten av de som skal fore han med baller kan han være et kupp til 5.0.

Kristjan Floki Finnbogason 5.5 – Start
Finnbogason ligger an til å få oppgaven å lede Tor Kristian Karlsens store prosjekt til suksess i Eliteserien. Start har bygget opp et uforutsigbart lag med mange nye spillere og uskrevne blad, noe som gjør at det er litt usikkerhetsmomenter i bildet her. Det som er sikkert er at Finnbogason har et stort ønske om å kjempe seg til plass i VM-troppen til Island. Han er 1,90 høy og vil være den naturlige targetmannen blant de mer kjappe kantspillerne Start ligger an til å starte med i 4-3-3. Klarer Start å fore Floki med sjanser i lufta eller langs bakken i boks kan det blir mye moro med islendingen på Sør Arena.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar