Runde 30 sparker i gang med en ekte klassiker. Etter et tiår utenfor flomlyset har Manchester United – Liverpool derbyet blitt antent på ny med en uforventet, intens kamp om andreplassen. De to lagene møtes på Old Trafford i morgen med mye mer enn stolthet på spill. Imens drar Spurs til Bournemouth og Chelsea tar imot Palace. I den andre enden av tabellen sitter Stoke og de ønsker velkommen til stormakten som er Manchester City, mens West Brom vil være desperate etter seier over Leicester hjemme.

Fotballsonen gir deg tips til denne runden med odds fra 10bet. Nå kan du få 100% bonus på ditt første innskudd opp til 2000kr hos 10bet! 

Storkampene kan du også se på tv2Sumo.

Lørdag

Man United – Liverpool (Avspark 13:30)

Mandagens comebackseier over Crystal Palace fikk mange Premier League eksperter til å vurdere om Jose Mourinho fortsatt har det som skal til. «The Special One» trenger å ha det som skal til når hans lag tar imot et Liverpool-lag som er i fyr og flamme. Ikke la 0-0 resultatet mot Porto lure deg, Liverpool var allerede videre. De røde fra Anfield står i 2.75 i odds hos 10bet for å vinne dette derbyet, og du kan få 5.50 på at Mohammed Salah skal score først.

Everton – Brighton (16:00)

Av og til forteller statistikken sannheten: Tre tap på de siste fire kampene ser ikke bra ut for Everton. Sist helg tapte the Toffees etter å ha ledet 2-1 mot Burnley og de vil nok ikke se veldig lyst på ting mot et solid Brighton lag som har vunnet tre av de fire siste, inkludert over Arsenal sist uke. Brighton ligger en plass over Everton på målforskjell og begge lag er kun syv poeng over nedrykksstreken, så dette kan være en meget viktig kamp. Få 3.50 på hjemmeseier med et mål.

Huddersfield – Swansea (16:00)

Hverken Huddersfield eller Swansea er under streken, men med begge lag kun tre poeng unna kan du fortsatt kalle dette en klassisk sekspoenger. Swansea, en gang ansett som en av de som kom til å rykke ned, er formlaget i denne kampen etter å ha plukket opp tre seiere på fem kamper. Huddersfield er på langt mer utrygg grunn etter to seiere og tre tap på de siste fem. «The Terriers» hjemmeform har ikke vært imponerende så en Swansea seier til 3.15 ligger i kortene.

Newcastle – Southampton (16:00)

Dette er to lag som er ute av form og tydeligvis helt tom for ideer. Nesten på nedrykk, men ikke helt, hvis et lag taper kan de fort finne seg selv nede i sumpa etter denne runden. Det eneste Newcastle kan stole på er glød, særlig hjemme. Inspirert av Rafa Benitez’ erfaring og det høylytte hjemmepublikummet bør de sorte og hvite være fyret opp til denne kampen. Se opp for Dwight Gayle som kan score når som helst, det er verdt et skudd til 2.65.

West Brom – Leicester (16:00)

Tiden er i ferd med å løpe fra West Bromwich og Alan Pardew. Den tidligere Crystal Palace sjefen ble hentet inn i november for å rette opp skipet, men dessverre for fansen har han sendt «the Baggies» rett inn i dypt farvann og en 20. plass. Med få kamper igjen ser det usannsynlig ut at de klarer å klore seg opp til 16. plass. Og de får det ikke enklere mot Leicester, et lag som fortsatt har kvalitetsspilleren Riyad Mahrez, som scoret i det 97. minutt og reddet et uavgjort mot Bournemouth sist uke. En Leicester seier til 3.74 høres riktig ut.

West Ham – Burnley (16:00)

De deler kanskje draktfarger, men dette er meget forskjellige tider for de to lagene. West Ham er kun tre poeng fra streken etter kapitulasjonen mot Swansea sist uke, mens Burnleys comebackseier mot Everton har gitt de masse selvtillit og sikre på sin 7. plass. Ser man på måten «the Hammers» ofte har sett ut som de mister alt håp under kamper på deres nye hjemmebane, kan en Burnley seier være et mulig resultat. En seier for gjestene hvor begge lagt scorer gir en pen 6.50 i odds.

Chelsea – Crystal Palace (18:30)

Fire tap og en enslig seier over West Brom er alt Chelsea-trener Antonio Conte har å vise til i de siste fem Premier League kampene. Kan Crystal Palace dra fordel av det når de drar til Stamford Bridge i den sene kampen? Seriemesterne ser ikke bra ut, men så har Palace tapt alle sine siste tre kamper. Så det må da være tid for Chelsea til å omgruppere og gi et stort tap til Palace, som kan sende de enda lenger ned på tabellen. Du får 6.60 på en komfortabel 2-0 seier for vertene.

Søndag

Arsenal – Watford (14:30)

For en nitrist situasjon det er på Emirates. Tapet mot Brighton sist uke gjorde at det ble fire bortetap på rad for Arsene Wengers triste Arsenal lag, som fortsatt har til gode å bli inspirert av Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang. Det så bedre ut mot Milan i Europa League og selv om de er bedre hjemme enn borte vil ikke Arsenal ta lett på kampen mot Watford. Bortelaget har hatt nok en suksessfull Premier League sesong og vil prøve å kapitalisere på den forferdelige stemningen rundt Arsenal. En uavgjort med mål i kampen kan bli sluttresultatet, det kan du få til 5.25

Bournemouth – Tottenham (17:30)

I et par minutter på onsdag kveld så Tottenham ut som verdensmestere. Men Spurs ble raskt bragt ned på jorden igjen av to Juventus mål som dumpet de ut av Champions League. Spurs spilte fantastisk fotball over de to kampene og du kan forvente å se mer av det samme av Mauricio Pochettinos gutter mot Bournemouth på søndag. Sist sesong spilte nord-londonerne uavgjort 0-0 på sørkysten. Det skjer ikke denne gangen. Få 2.25 på en borteseier med 1-0, 2-0 eller 3-0 og få 3.40 på Harry Kane som første målscorer.

Mandag

Stoke – Man City (21:00)

Etter å ha lidd det flaue nederlaget mot Basel på onsdag vil Pep Guardiola kreve en bedre forestilling på en kald mandagskveld i Stoke. Spanjolen vil sikre ligatittelen så tidlig som mulig så han kan fokusere på større ting, som Champions League. Sittende på 19. plass er Stoke og de har spilt uavgjort i de siste fire, men du kan være nesten helt sikker på at den rekken stopper nå. En 3-0 seier til Manchester City gir 7.75 i odds.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar