Én Brann-spiller mister dagens kamp mot Ranheim, men hele seks andre lagkamerater er usikre til åpningskampen.

 

Hodebry for Nilsen

Årets Eliteserie-sesong har premiere i dag, og Brann-trener Lars Arne Nilsen har mye å tenke på før han skal ta ut sesongens første startellever. Deyver Vega er allerede bekreftet utilgjengelig til dagens kamp, etter å ha vært skadet i store deler av sesongoppkjøringen. Han ble tatt ut til landslagssamling med Costa Rica i januar, men måtte tidlig melde forfall. Vega er derimot ikke den eneste spilleren i Brann-leiren som sliter med skader. Hele seks av Nilsens menn beskrives å være usikre til oppgjøret i Trondheim. Lagets kaptein, Vito Wormgoor, sliter med en strekk i leggen, og det er aktuelt å hvile den rutinerte midtstopperen mot det nyopprykkede trønderlaget. Det er usikkert om Nilsen vil risikere nederlenderens helse på den dårlige kunstgressmatten på Extra Arena.

 

Kristoffer Barmen også kan bli hvilt til dagens kamp. Indreløperen var Branns toppscorer i fjor med åtte mål, men de siste ukene har han vært plaget av en skade. Avslutningen på fjorårssesongen var preget en stiv nakke, en skade som har plaget bergenseren siden det dramatiske fallet borte mot Haugesund i siste serierunde i nedrykkssesongen. Tidligere i vinter har han fått «forbud» mot å gå i hodedueller, men det er altså skade som potensielt kan sette Barmen ut av spil. En annen hardhaus som kan måtte bivåne dagens kamp fra sidelinjen er Azar Karadas. Branns superinnbytter fikk seg en vridning kneet i vårens siste treningskamp mot Åsane, og til tross for at han er tilbake i full trening det er høyst usikkert om den rutinerte eidaren rekker serieåpningen.

 

Braaten på vei tilbake

En annen som etter alt å dømme ikke får spilletid mot Ranheim er Daniel Braaten. Den anvendelige veteranen mistet store deler av fjorårets høstsesong med en leggskade, men denne uken har han vært tilbake i full trening. Nilsen uttalte derimot at Braaten ikke er klar for et comeback etter skaden tidligere denne uken. Det kan imidlertid Ludcinio Marengo være, etter å ha vært ute med en akillesskade de siste ukene. Den kvikke vingen har mistet Branns siste treningskamper på grunn av den nevnte skaden, men hvorvidt han vil bli klar til dagens kamp vil det bli tatt an avgjørelse på i timene før kampstart. Skadeproblemene på kant kan føre til at Kasper Skaanes får en sjelden mulighet fra start, denne gang som venstrekant i Nilsens 4-3-3-formasjon.

 

Skylder på underlaget

Branns toppscorer i 2016-sesongen, Steffen Lie Skålevik, var i fjor utlånt til Start i OBOS-ligaen. Der gjorde han sakene sine meget bra, og endte sesongen med 10 mål på 11 kamper for sørlendingene. I vinterens treningskamp mot Sogndal pådro han seg en «kjenning» i hamstringen. Også han har de siste dagene trent for fullt, men vil etter alt å dømme være med i kamptroppen til Ranheim-kampen. Dersom han ikke blir spilleklar vil nyinnkjøpte Henrik Kjelsrud Johansen få sin Eliteserie-debut for Brann.

 

Brann har i vinter vekslet mellom å trene på kunstgress i Bergen og på gress i mer solfylte strøk på deres to treningsleirer i Spania. Skålevik gretter skyts mot kunstgresset i Sognahallen, hvor Branns treningskamp mot Sogndal ble avholdt, når han utdyper om skaden sin. Nettopp de hyppige byttene mellom naturgress og kunstgress får skylden for flere Brann-spillernes skader i sesongoppkjøringen. Skifte av underlag, kombinert med dårlig og umoderne kunstgress, sliter på kroppen og kan ha medvirket sterkt til at hele syv Brann-spillere enten er utilgjengelige eller usikre til dagens kamp. Det er tvilsomt at alle de seks usikre spillerne vil bli holdt på sidelinjen i seriepremieren all den tid flere av dem er tilbake i full trening og kan returnere allerede til dagens kamp. Likevel kan Nilsen risikere å måtte stille med redusert mannskap i mot et Ranheim-lag som nå debuterer på toppnivå.

(Photo by David Madison/Getty Images)

Vega ikke registrert hos NFF

Vegas skade gjør at han for øyeblikket er utelatt fra Branns tropp til Eliteserien. Dette vil etter alt å dømme endre seg i løpet av de neste ukene. Klubbene i Eliteserien kan ifølge NFFs reglement registrere inntil 25 spillere i troppene sine, hvorav ni av disse er såkalte «frie» spillere, vanligvis utlendinger. Brann har for tiden ti utenlandske spillere i troppen, noe som gjør at én av dem må tilbringe vårsesongen på sidelinjen eller forlate klubben før overgangs- og registreringsvinduet stenget ved midnatt 4. april.

 

Det er imidlertid ingenting som tyder på at denne spilleren er Vega, til tross for at han ikke er registrert til dagens kamp. Spilleren som etter alt å dømme ikke spiller for Brann i år er Gilli Rólantsson. Færøyingen kobles sterkt til en overgang til Odd, og dersom han forsvinner ut portene betyr det at  Marengo blir å se i Brann-drakt minst frem til sommerens overgangsvindu åpner. Nederlenderen har også vært nevnt som en av spillerne som kan komme til å forlate klubben før overgangsvinduet stenger.

 

Denne artikkelen er ført i pennen av

Sean Røskeland (@Seanrosk på Twitter)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar