Vi er på vei mot de avsluttende runden i årets Champions League. Denne uka skal det avgjøres hvem som slår følge med Real Madrid, Manchester City, Juventus og Liverpool.

Åttedelsfinalene i årets utgave av Mesterligaen ga oss flere spennende oppgjør, men det var også enkelte kamper som understreket den enorme kvalitetsforskjellen mellom de 16 lagene som gjenstår i turneringen. Store og rike klubber som Bayern Munchen, Manchester City og Liverpool har vært overlegne mot mindre klubber, mens de resterende fem oppgjørene visste seg å være mer spennende. Fire oppgjør gjenstår denne runden, og de to største kampene er vidåpne.

Skremmer Tottenham bort Wembley-spøkelset?

Det første oppgjøret i Torino mellom Juventus og Tottenham endte 2–2, men de fleste eksperter var helt enige om at engelskmennene dominerte oppgjøret fra start til slutt. De beste norske casino, som også tilbyr oddstipping, er derfor samstemte i at det blir en fin bonus for Juventus hvis de mot alle odds klarer å gå videre. Italienerne får garantert ingen gratis bonuser på Wembley, hvor det ser ut som Tottenham har funnet seg stadig mer til rette i løpet av sesongen.

PSG på etterskudd

De største forventningene i forkant av åttedelsfinalene var knyttet til oppgjøret mellom PSG og Real Madrid, og Ronaldo og gjengen snudde den første kampen til en komfortabel 3–1-seier. Bortemålet kan vise seg å bli gull verdt for franskmennene, men vi føler oss allikevel ganske sikre på at Reals rutine fører til at tittelforsvareren går videre til kvartfinalen. PSG har en del svakheter defensivt, og vi er derfor ganske sikre på at Real kommer til å score et par mål i den franske hovedstaden.

Formsvikt for Barcelona

Barcelona er som vanlig medienes kjæledegger, men det virker som katalanerne har gått på en liten formsvikt på det verste tidspunktet. Messi og gutta har slitt i La Liga den siste tiden og de kan takke en dansk gavepakke for at de fikk med seg 1-1 fra Stamford Bridge. De virker ikke like målfarlige som de er på sitt beste, og ting flyter ikke like godt mellom de offensive spillerne. Fikk selvtillit etter en sterk seier mot gullrival Atletico Madrid, og det blir viktig for dem å bygge videre på dette. Man skal derfor vokte seg vel for å avskrive Chelsea før returoppgjøret på Camp Nou. Antonio Contes menn hadde fortjent å vinne i London, og Chelsea kan fort kontre inn et mål eller to på bortebane. Resultatet fra den første kampen betyr at Barcelona går videre med 0–0, men det ligger ikke i katalanernes natur å spille på dette resultatet. Vi føler oss derfor sikre på at det blir scoringer i returoppgjøret.

Foto: Wikicommons

Ringreven Mourinho

Det kom sikkert ikke som noen overraskelse på de fleste fotballinteresserte at José Mourinho fikk med seg et målløst resultat fra Sevilla. United kan allikevel takke David De Gea for at de holdt Sevilla unna målprotokollen, og «De røde djevlene» kan ikke på noen måte være sikre på å gå videre på Old Trafford. Spanjolene har bred erfaring med europeiske turneringer, og scorer de én gang i Manchester må et tungtgående United-lag lage minst to mål på hjemmebane. Mourinho har i de siste ukene bekjempet både Chelsea og Liverpool på hjemmebane, og vil nok være selvsikker på at hans disipler skal dra i land seieren mot et bortesvakt Sevilla. Det vil være flaut for Mourinho om han ryker på hjemmebane mot spanjolene etter å ha satset på en 0-0 kamp borte, så det er viktig for portugiseren at de innfrir. Vi føler oss trygge på at Sevilla skal kunne skape problemer på drømmenes teater med den selvtilliten de må ha opparbeidet seg etter sist oppgjør mot dem, men dette skal Manchester United klare å ri i land.

Foto: Wikicommons

Garantert én outsider i kvarten

En turnering som Mesterligaen har godt av en overraskelse eller to for at den ikke skal bli for forutsigbar. I årets turnering går den æren enten til ukrainske Shakhtar Donetsk eller italienske Roma. Shakhtar vant hjemmekampen mot italienerne med 2–1, og de bør ha en god mulighet til å gå videre i returoppgjøret. Shakthars prestasjon må uansett ses i lys av at klubben står uten hjemmebane grunnet den politiske situasjonen i Øst-Ukraina, noe som betyr at det ukrainske mesterlaget kanskje er det som har imponert mest i årets turnering. De er ikke et lag man er altfor oppdatert på her i Norge, men er lag bestående av mange spennende offensive spillere som kan skape problemer mot de fleste. Dette blir et jevnt oppgjør hvor alt kan skje, og det bør være helt åpent hvem som går videre til slutt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar