Fotballsonen: En håndfull kamper for Manchester City og to suksessfulle utlån til Twente og Ipswich de seneste årene. Hva slags tanker gjør du deg om fremtiden?

Bersant Celina: Det har gått bra til nå og jeg lærer for hver dag som går. Jeg er i en alder der jeg trenger å spille mange kamper og fortsette utviklingen, så først og fremst så er det viktig for meg å være i en klubb som trenger meg, men samtidig spiller på et høyest mulig nivå.

Jeg startet i Eresdivisie med Twente og fikk kjenne på førstelagsfotball i Nederland. Jeg fikk masse tillit og fikk de kampene og den utviklingen jeg trengte. Det var verdifullt. Deretter valgte jeg å gå til Championship og Ipswich ettersom jeg er nødt til å utvikle den defensive delen av spillet mitt for å kunne ta steget til det aller høyeste nivået. Det synes jeg at jeg har fått gjort i år. Jeg har også fått utviklet kontringsspillet mitt og blitt mer direkte. Nå er det fortsatt to måneder igjen av sesongen i Championship med Ipswich så får vi se hva fremtiden vil bringe.

FS: Flere mål og mye spilletid i en fysisk tøff liga – hvordan har tiden i Ipswich vært så langt?

BC: Det har gått ganske bra, fått spilt mye og scoret noen mål. Jeg liker meg veldig godt her, vi spiller en litt annerledes fotball enn det jeg er vant med fra Manchester city, men det er en del av gamet det også som jeg lærer meg her.

Har du hatt noe kontakt med Pep Guardiola og Manchester City i løpet av din tid i Ipswich?
Ja, de følger med!

Du lever et liv mange unge fotballspillere drømmer om. Du valgte som kjent å dra ut og smake på profflivet i en ung alder. Hva vil du si er de største forskjellene mellom fotballhverdagen i England, Nederland og Norge?

I England er alt mye tøffere. Det er en mye mer fysisk liga enn den nederlandske og norske ligaen er. Uten tvil. Jeg tror den nederlandske ligaen kan være en veldig bra arena for unge spillere siden det er mange unge spillere der, og det er ikke en veldig fysisk liga.

Har treningshverdagen blitt påvirket av bråket og diskusjonene i norske medier rundt valget ditt av Kosovo? Har det vært en motivasjonsfaktor?

Nei, egentlig ikke. Det har nok ikke vært en motivasjonsfaktor. Hverdagen er fortsatt helt lik som den var før alt oppstyret. Jeg føler jeg har gjort et riktig valg, og jeg har fått vært med i EM-kvalifiseringen og spilt nesten alt. Det er jeg veldig glad for.

Hvordan har du opplevd tiden så langt i Kosovo-drakt?

Vi er et helt nytt lag, med veldig mange unge spillere. Jeg har prøvd å lære så mye som mulig på hver eneste samling. Og resultatmessig er jeg helt sikker på at det kommer til å bli bedre og bedre over tid. Vi har spilt ganske bra i mange av kampene, men har manglet litt rutine egentlig gjennom hele rekka. Det kommer nok med tiden.

Hvordan var det å score sitt første internasjonale mål for Kosovo?

Det første målet kom i en treningskamp mot Albania på en fullsatt stadion. Det er alltid deilig å score mål, men det var eventyrlig å score foran et så stort albansk publikum. To forskjellige landslag som spilte mot hverandre, men samme folkeslag. Det gjorde det ekstra spesielt.

Beste medspiller?

Kevin de Bruyne

Beste motspiller?

Eden Hazard

Din største opplevelse på fotballbanen så langt?

Den største opplevelsen er utvilsomt å debutere i Premier League mot Leicester. Det var stort. Å få en assist til Aguero i den samme kampen glemmer jeg heller aldri.

PORTMAN ROAD: Bersant Celinas hjemmebane denne sesongen. Foto: Wikicommons

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar