Jo, at både spilleautomater og fotball er i stand til å skape mer spenning enn det menneskelige hjertet er i stand til å tåle. Vi nordmenn er glade i fotball, og akkurat nå så er det mye god fotball å se. Eliteserien er endelig i gang her hjemme og kontinentale turneringer ruller og går i Europa. I verken Champions League eller Europe League kommer ikke norske lag spesielt langt dessverre, så da er det jammen godt at det finnes spill og spilleautomater hvor vi kan holde oss på høyden, og til og med kanskje få litt ekstra inn på kontoen.

Antallet fotballinteresserte og deres lidenskap tatt i betraktning så er det merkelig at det ikke har blitt utviklet flere fotball-inspirerte spilleautomater. Vi har imidlertid plukket fram to de som vi setter mest pris på.

Den ene er Football: Champions Cup fra spillutvikleren NetEnt som kom på markedet i forkant av UEFA i 2016. Den har gitt mange timers god underholdning for mang en fotballfan. En annen skandinavisk utvikler som også har lansert en spilleautomat med fotball som tema er Yggdrasil Gaming. Yggdrasil lanserte nemlig sin Bicicleta i juni samme året. Navnet Bicleta spiller litt på det engelske navnet for brassespark. At Yggdrasil har valgt det spanske ordet for sykkel kommer antageligvis av at det først oppstod i Latin-Amerika.

La oss ta en nærmere kikk på disse to spilleautomatene.

I Bicicleta har vi fire fotballspillere. Spillerne er selvsagt ikke identifiserbare, til det hadde nok rettighetene blitt alt for dyre. Men vi aner at Yggdrasil Gaming har tatt seg noen friheter, all tid den ene spilleren minner om brasilianske Ronaldinho. Ganske enkelt fordi drakten er gull med grønt og har den hårstilen som Ronaldinho hadde i store deler av sin karriere. Det aner oss at den spilleren med hanekam er inspirert av Wayne Rooney, skjønt denne forbindelsen er ikke like åpenbar og klar i våre øyne. Hva tror du? Hvem ser du i bildene i spilleautomaten? Høyeste gevinst i spilleautomaten Bicicleta er på 190.000€ eller like under to millioner kroner.

NetEnt har i sin Football: Champions Cup unngått å bruke ansikter. På den annen side klarer de med denne spilleautomaten å fange oss umiddelbart med musikken og ikke minst med det at du får velge ditt favorittland sitt flagg før spillet starter. Flagget legger seg så nede til høyre på spilleplanene og følger deg gjennom sesjonen. Symbolene NetEnt har valgt å bruke er mer nøytrale. Her går det på dommerfløyter, fotballsko, t-skjorter og klubbemblemer (dog uten at noen klubb blir identifisert). Wild-symbol og scatter er henholdsvis gullball og pokal som jo er det enhver stor fotballspiller higer etter. Høyeste gevinst i Football: Champions Cup er på hele 1000 myter eller oversatt til kroner og øre, ville lande på rundt en million kroner.

Så hva skal du gjøre i spillepausene eller i mellom kampene? Det finnes mange gode spilleautomater med fotballtematikk som kan underholde deg i ventetiden. Vi har bare nevnt to stykker, men det finnes mange, som for eksempel Football Star fra Microgaming. Disse er ypperlige å benytte seg av for å holde på stemningen og korte ned ventetiden mellom kamper.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar