Endelig er vi i gang med Eliteserien. Til tross for litt snø problemer sist helg fikk vi sett flere spennende kamper. To kamper ble utsatt, og det er det også denne runden. Viktig å være obs og prøve å navigere seg gjennom denne vanskelige starten på en god måte. De dyre spillerne sviktet forrige helg, spesielt Rosenborg sine, er det nå de virkelig skal starte årets show? Bodø Glimt imponerte mange sist uke og flere har kastet seg på spillerne som «sto på perrongen», skal Saltnes, Opseth og resten av gjengen finne mål igjen mot tøffe Brann? Spørsmålene er mange, vi gleder oss til å få svar!

Keeper:
Marko Maric– 4,5 – Lillestrøm (Sarpsborg 08, H)

Dette ser ut som en runde der nesten bare Rosenborg skal klare å holde nullen. Dermed er det litt vanskelig å velge keeper, noe som gjør at vi velger en liten budsjettløsning her. Av de billigere keeperne ender vi opp med Maric, som egentlig gjorde en god kamp borte mot Bodø Glimt sist. Lillestrøm på hjemmebane er glad i å ligge litt dypt og kontrollere kamper. Mot Sarpsborg vil nok Erlandsen ha enda mer fokus enn normalt på å ha defensiv trygghet, han er nok ikke fornøyd med hvordan de fremsto sist. Sarpsborg imponerte og skapte mye, og her vi Lillestrøm trykke hardt til i duellspillet og stenge rommene Zachariassen og co vil løpe i. Klarer de dette kan det fort bli en smultring på Maric.
 

Forsvar:
Lasse Nilsen – 5,0 – Tromsø (Strømsgodset, H)
Som vi nevnte på keeperplassen er det få lag vi egentlig tror holder nullen. Velger da Lasse Nilsen som OOP og håper han skal sikre litt poeng med offensive involveringer. Strømsgodset så rotete ut bakover, noe Stabæk utnyttet med hell to ganger, og uten hell mange andre ganger. Valakaris menn var veldig svake i seriepremierer og må virkelig opp noen hakk. Hjemme i Tromsø om vinteren er de vanskelige å møte med sin gode organisering. Har de selvtillit så vi i fjor hvordan de kan få spillet til å flyte offensivt. Vi tror det blir en veldig rotete kamp med flere mål begge veier, hvor vår mann ender opp med å spille en rolle for Tromsø

Vegar Eggen Hedenstad – Rosenborg (Kristiansund, H)
Den dyreste forsvarspilleren på spillet er inne på laget vårt til denne runden. Rosenborg skal holde nullen hjemme mot svakere motstand. Dette pleier de å gjøre ved å dominere kampen fullstendig og fokusere på godt angrepsspill. Et Rosenborg i form skaper mye og de har mye ball. Spiller back en Helland som skjærer mye innover, noe som åpner mye rom som Hedenstad er flink å komme opp i. Hedenstad er også på mange dødballer. Mot Sarpsborg slo han veldig gode hjørnespark, fortetter han med det bør det bli poeng og hente her. Hedenstad kan ende opp med tosifra poeng i de fleste kampen, vi tror han gjør det her!

Vito Wormgoor – 5,5 – Brann (Bodø Glimt, H)
Etter at seriepremieren mot Ranheim ble utsatt serieåpner faktisk Brann på hjemmebane nå. De møter offensivt sterke Bodø Glimt til en tøff batalje. En vanskelig kamp å spå, men med entusiastiske bergensere på tribunen i sesongens første kamp kan det bli tøft for Bodø Glimt. Wormgoor er en bonuspoengmagnet på dette spillet her. Midtstoppere blir ofte lagt merke til av ekspertene som deler ut poeng, og Wormgoor fikk mange i fjor. Er i tillegg svært god på dødball, en situasjon Bodø Glimt ikke virker like sikre i. Her er det muligheter for både mål og bonuspoeng, og om Brann legger opp til det blir de vanskelige å bryte ned.
 

Midtbane:
Mike Jensen – 9,5 – Rosenborg (Kristiansund, H)
Jensen er nesten et budsjettvalg på midten om man ser på de andre midtbanespillerne til Rosenborg på spillet. For å frigjøre midler til andre plasser blir han valgt i denne kampen. Så veldig frisk ut mot Sarpsborg og ble også tatt ut i landslagstroppen. Dette bør gi selvtillit, og også motivasjon om å prestere for å fortsatt være med når VM-troppen tas ut. Jensen styrer mye av spillet når det flyter for Rosenborg og han har i tidligere sesonger endt opp med gode målpoeng. Han er en inspirerende kaptein man legger merke til på banen, noe ekspertene som deler ut bonuspoeng også gjør.

Gilbert Koomson – 8,5– Brann (Bodø Glimt, H)
Det er knyttet mye forventinger til Koomson i Brann drakta, vil han leve opp til forventningene? Debuterer nå på hjemmebane mot et Bodø Glimt som har det offensive som sin sterkeste side i spillet. Her kan det bli rom for Gilbert å løpe i. Brann scoret mange mål i fjor, spesielt på hjemmebane. Midtbanen sto da bak mye, noe spesielt Fredrik Haugen. Nå har de en ekstra mann som for Sogndal visste at han kan få mange målpoeng. Spiller nå på et bedre lag og alt bør derfor ligge til rette for at han skal levere enda bedre tall, og da kan prisen på 8,5 være litt av et røverkjøp.

Morten Gamst Pedersen – 5,5 – Tromsø (Strømsgodset, H)
Mannen med den magiske venstrefoten visste at han fortsatt har det i seg med en flott scoring borte mot Start. Riktignok skulle Opdal kanskje gjort bedre der, men godt for selvtilliten er det nok uansett for vår utvalgte mann. Er fus i alt på et Tromsø som er kjent for å være farlige på dødball. Man må ha noen billige spillere på dette spillet her, og da er det få som har like godt potensial som Gamsten. Er en spiller man velger å ha for en hel sesong, kanskje litt lignende Eriksen i FPL. Slår til med noen målgivende her og der, scorer noe mål og har noen kamper hvor han kanskje ikke får poeng. Når Start, Ranheim, Stabæk og Sandefjord ikke har kamper er det få gode billigalternativer å velge i, så det er ingen grunn til å ikke sitte med Tromsø-spilleren her.

Basel Jradi – 9,5 – Strømsgodset (Tromsø, B)
Med Ulland Andersen er ute er det heldigvis en naturlig erstatter i samme lag for akkurat samme pris. Jradi var mannen som virkelig imponerte i fjor. Da så det ut som om han skulle få tosifra poeng hver runde. Trivdes kanskje ikke helt i snøværet i Drammen sist helg, men var fortsatt mye involvert. Han kunne også fort scoret mål. Godset skapte flere sjanser og er et lag mange har tippet til å gjøre det veldig bra i år. I denne kampen vil det nok bli mange muligheter til begge lag ser vi for oss, og om Jradi har dagen vil han styre mye av showet ute på banen.

 

Angrep:
Nicklas Bendtner – 13,0 – Rosenborg (Kristiansund, H)

Lord Bendtner så ut til å drømme om finere vær og bedre baner i serieåpningen til tider. Viser ved noen anledninger touch som få andre i Eliteserien gjør etter han. Rosenborg, som ikke hadde sin beste dag, slet med å sette han opp i gode posisjoner. Dette sammen med veldig bra press og aggressivitet av Sarpsborg nøytraliserte den store dansken. Dette tror vi ikke skjer igjen. Kristiansund er et lag som skal slås med solide sifre på hjemmebane om Rosenborg spiller på sitt vanlige nivå. Da blir det sjanser på Bendtner, og det vil fort resultere i mange poeng.

Thomas Amang– 6,5 – Molde (Haugesund, B)
Molde så veldig skarpe ut hjemme mot Sandefjord i serieåpningen. Hele fem mål ble det, og Amang kunne fort endt opp med flere poeng enn han gjorde. Amang virker å være inne på laget foran Chima, men må fortsette å levere for å holde han bak seg i køen. Haugesund vil nok ha litt mer kontroll enn Sandefjord på det defensive og de vil fort bli vanskeligere å bryte ned. Her blir Molde mer avhengig av at de offensive skal gjøre det når det blir mindre rom til midtbanespillerne til Solskjær. Amang kan skape sjanser ut av ingenting, og til den prisen er han en det kan være fint å sitte med.

Sam Johnson – 8,5 – Vålerenga (Odd, H)
Johnson og Vålerenga startet med en helt grei seier mot Kristiansund. Vår mann ble målscorer her, og fikk seg dermed en god opplevelse i sin første kamp i Eliteserien. Vålerenga vil skape sjanser hjemme mot et Odd som virket veldig slurvete defensivt hjemme mot Haugesund. Vålerenga hadde flere målrike oppgjør i fjor. Med kjappe vinger og backer kommer de ofte til muligheter. Johnson er en spiller som virker å være en aktuell toppscorerkandidat, og vi tror han fortsetter å innfri.

Benk:
Boujar(4,0, Start), Antonijevic (4,0, Lillestrøm), Børkeidet (4,5, Stabæk), Grorud (4,0, Sandefjord)

 

Rundens kaptein:
Nicklas Bendtner – Denne runden er det egentlig ingen tvil om man sitter med Bendtner på laget. En så dyr spiller skal være kaptein i slike kamper. Spiss på det beste laget i Norge og med et ønske om å komme til VM. Det er slike kamper Bendtner skal vise at han skal bli toppscorer i, og vi tror han slår til denne kampen. Kristiansund skal ikke være noen stor utfordring for Rosenborg på Lerkendal, og det bør bli en ganske så grei seier for trønderne.

Rundens billigspiller:
Ivan Näsberg (4,5) –
  Denne runden er det få av lagene med de mest spennende billigspillerne som faktisk spiller. Man må derfor lete litt for å finne gull blant de billige. Hos Vålerenga er Carvalho ute, noe som gjør at det faktisk er en forsvarspiller til kun 4,5 her. Odd imponerte få personer offensivt sist kamp. Det er vanskelig å se hvem som skal gjøre mål på det laget, og det skal derfor være gode muligheter for at Vålerenga kan holde nullen for andre kamp på rad.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Sam Johnson (4,3%) –
Er kanskje litt dyr for en ferskspiller i Eliteserien, lav eierandel kan derfor forsvares. Spiller mot et lag som skal klare å skape sjanser i de fleste kampene og som tradisjonelt sett har hatt spisser som scorer godt med mål. Johnson virker å være et godt kjøp av Deila og hans kolleger, og det virker som om de har den målscoreren de manglet i fjor. Er kjapp, sterk og klinisk i avslutningene. Vi tror han ønsker å virkelig presentere seg på Intility Arena i helga!

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Espen Ruud (21,6%) –
  Eliteseriens Leighton Baines ble han tidligere kalt. For noen sesonger siden var han et must på dette spillet, og leverte helt greit i fjor. Koster hele 6,5, og da bør man forvente mye poeng. Er en god spiller, men når Kitolano virker å være spikra på laget til 4,5 på motsatt side er det vanskelig å forsvare å bruke 2,0 ekstra før Ruud faktisk viser at han fortsatt kan. Det er mange dyre spillere i årets Fantasy Eliteserien, så det kan være lurt å tenke seg om en ekstra gang før man velger denne karen her.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Stian Mæland

26 år, masterstudent ved Norges Idrettshøgskole og fotballtrener på deltid. @StianMaland på Twitter

Legg igjen en kommentar