Seksten lag fra ti nasjoner skal bli til fire kvartfinaleoppgjør. Fotballsonen har sett på hva vi har i vente i kveldens EL-kamper. 

Lokomotiv Moskva – Atletico Madrid, 0-3 i første kamp

Atletico Madrid gjorde jobben på hjemmebane og sikret seg et fantastisk utgangspunkt. Dagens kamp i kalde Russland er ventet å ikke bli annet enn en transportetappe til en kvartfinaleplass, tatt i betraktning spanjolenes form. 10 seire på de siste 11 i alle turneringer er fryktinngytende. Og kun i tre av disse oppgjørene har man sluppet inn mål. Vertene står dermed overfor en real utfordring her, selvom gjestene mangler sentrale Jan Oblak og Stefan Savic. Kan det tenkes at man som leder i hjemlig liga sparer seg til senere anledninger og viktigere oppgaver?

Fotballsonens tips: Borteseier og spansk avansement 

FC Viktoria Plzen – Sporting CP, 0-2 i første kamp

Det er ventet få om ingen forandringer på tsjekkernes lagoppstilling fra forrige kamp mot dagens motstander. Et lite mirakel må til skal man avansere etter tomålstap på bortebane. At man ikke har vunnet på to hjemmekamper gjør ikke saken noe bedre. Sporting er derfor ventelig favoritter. Skader og suspensjoner har dog preget portugisernes forberedelser. En annen utfordring er Jorge Jesus’ mannskaps svake borteform. Buret har ikke blitt holdt rent på 14 kamper og det har blitt kun 3 seire på de siste 6 i alle turneringer.

Fotballsonens tips: Vi slår til på uavgjort. Ses i kvartfinalen, Jorge. 

Athletic Bilbao – Marseille, 1-3 i første kamp

Dette er fjerde oppgjør mellom disse to lagene i Europa League-sammenheng, siste dobbeltmøte fant sted i utslagsgivende runder i 15/16-sesongen. Den gang trakk baskerne det lengste strået og sikret avansement med 2-1 sammenlagt. I dag har Bilbao en særdeles tøff oppgave etter å ha tapt med to mål i første kamp, i en kamp hvor Marseilles Lucas Ocampos og Dimitri Payet stort sett gjorde som de ville. Bilbaos stjernespiss Aritz Aduriz ble hvilt mot Leganes sist, og det anes at Europa League prioriteres over La Liga ettersom laget befinner seg på stedet hvil midt på tabellen. Deres tette forsvar hjemme på San Mames Barria denne sesongen gir selvtillit. Holder det? Tvilsomt…

Fotballsonens tips: Begge lag har vært ujevne i hjemlig liga i senere tid. Vi tror på uavgjort og avansement for bortelaget.

Zenit St. Petersburg – RB Leipzig, 1-2 i første kamp

Samtlige russiske lag, tre i tallet, gikk på tap i forrige uke og står dermed overfor store utfordringer før kveldens kamper. Zenit, som den eneste med hjemmebanefordel og et potensielt sett viktig bortemål, har den beste muligheten av de tre. Og de går inn i denne kampen med en meget god hjemmestatistikk i årets turnering. Mancinis mannskap står med 4 av 4 på hjemmebane i EL, halvparten av disse med minst to mål. og 11 av 16 hjemmekamper i inneværende sesong har blitt vunnet. På motsatt banehalvdel venter en tysk motstand som har slitt på reisefot. Her har russerne en gyllen mulighet.

Fotballsonens tips: Jevnspilt, men knepen seier og avansement for Zenit.

Dynamo Kiev – SS Lazio, 2-2 i første kamp

Dynamo Kiev imponerte borte mot Lazio sist. Nå må italienerne ta for seg i Ukraina, og der har vertene til gode å tape denne sesongen. Simone Inzaghis rotasjonspolicy har ikke vært en oppskrift på suksess i det siste, og Lazio har ikke vunnet på fire kamper. Lukter ekstraomganger av denne, kanskje til og med straffer.

Fotballsonens tips: Lazio trekker det lengste strået. 

Arsenal – AC Milan, 2-0 i første kamp

Etter en lengre svak periode i hjemlig liga slo Arsenal overraskende tilbake på italiensk jord med en råsterk tomålsseier. Det var viktig for en presset Arsene Wenger – dette er tross alt eneste mulighet til å redde ansikt i årets sesong og sikre neste års Champions League-plass. At man valgte å hvile spillere sist mot Watford underbygger dette. Milan, etter lang tids oppadgående form og imponerende seiersrekke, skuffet sist. Gjestene må ut og jage fra avspark. Det vil by på overgangsmuligheter for Arsenal som stiller uten Lacazette og Aubameyang. Om de tar dem er et annet spørsmål.

Fotballsonens tips: Uavgjort og Arsenal spiller kvartfinale 

RB Salzburg – Borussia Dortmund, 2-1 i første kamp

Dortmund er i trøbbel etter en svak kamp og tap foran egne fans mot Fredrik Guldbrandsen og hans lagkamerater i RB Salzburg. Dortmund må opp og frem for å reise skuta på bortebane i Østerrike. Og det tyske laget møter et hjemmelaget som har vært suverene i hjemlig liga, med 9-4-0 og 31-7 i målforskjell på 13 kamper. Det er intet annet enn imponerende. Dagens oppgjør kan altså bli av den mål- og innholdsrike sorten.

Fotballsonens tips: Dortmund henter seg inn igjen og avanserer til kvartfinale.

Lyon – CSKA Moskva, 1-0 i første kamp

Kan Lyon følge opp en sterk borteseier i Russland? Man scorer ikke mye, men i de siste kampene har man strammet opp i bakre rekker i det minste. Og Lyon har tross alt vært solide på hjemmebane i Ligue 1 denne sesongen, med 7-5-2. CSKA Moskva befinner seg på tredjeplass i hjemlig liga, åtte poeng bak ledende Zenit. De tok en overbevisende seier sist helg, og den prestasjonen må høynes skal man ha sjans til å snu mot Lyon i dag.

Fotballsonens tips: Ny 1-0-seier til de franske vertene.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar