Denne helgen har kun fire Premier League-kamper å by på ettersom det også spilles kvartfinalekamper i FA-Cupen. Og denne lørdagen er nedrykkslagenes dag, da samtlige tre bunnlag skal i aksjon lørdag ettermiddag. Samtidig kan Liverpool korte luken opp til Manchester United med seier hjemme på Anfield mot Watford. Fotballsonen har tatt en titt på helgens oppgjør i Premier League.

Bournemouth v West Bromwich 

Joshua Kings Bournemouth tar imot tabelljumbo West Bromwich. Gjestene står med seks strake tap og virket fullstendig fortapte i bånn. Etter 1-4-tapet mot Leicester sist er det nå åtte poeng opp til trygg plass, og det stinker nedrykk av Alan Pardews menn. Deres borteform gir ikke særlig med håp før turen sørover til Bournemouth, all den tid de kun har vunnet én kamp på reisefot. I tillegg til det står de med kun fire uavgjort på femten bortekamper.

Etter en rekke med syv kamper uten tap (4-3-0) har det begynt å lugge litt for Bournemouth. Dagens vert står uten seier på fire kamper, og er i ferd med å rote seg inn i nedrykkskampen. Oppgjøret mot West Brom er derfor særdeles viktig. Laget fra sør-England har ikke vært fantastiske på hjemmebane i år, med 5-4-6, men fem poenggivende kamper på rad foran egne fans (hvis man ser bort fra kampen mot Tottenham sist) er lovende.

Fotballsonens tips: Begge slag sliter med form og har mye å bevise. Dette kan fort bli en målløs og tam affære, og 10,25 hos 10bet på et 0-0-resultat frister. 

Huddersfield v Crystal Palace

Forrige helgs kamp mot Swansea var en skuffende affære fra Huddersfields side, som selv med en mann mer gjennom store deler av kampen slet med å få til det helt store. Nå befinner de seg kun fire poeng over streken, så dagens oppgjør er av den viktige sorten. En seier her mot Crystal Palace vil være et enormt steg i riktig retning, til tross for at man kan argumentere for at det er vel så viktig å unngå nederlag. På de siste fem kampene har man tatt brukbare syv poeng, og i Yorkshire har man vært brukbare denne sesongen, med 5-5-5, hvorav fire av tapene har kommet mot lag som kjemper om spill i Europa.

Crystal Palace og Alexander Sørloth står uten seier i Premier League siden 13. januar da Burnley ble slått 1-0. Fasiten for Roy Hodgsons mannskap siden er to uavgjort og fem tap. Nå befinner de seg under streken med fire tap på rad, og London-laget kjemper med ryggen mot veggen fremover. Skadesituasjonen har ikke gjort situasjonen noe bedre, med Puncheon, Sako, Speroni, Loftus-Cheek, Sakho, Dann, Cabaye og Ward ute.

Fotballsonens tips: Mye står på spill for begge lag, men vi aner et uavgjortresultat her. Vi slår til på U til 4,50 hos 10bet.

Stoke v Everton

Et annet lag som sliter med formen er Stoke, som kun har vunnet én gang på de siste elleve kampene. Etter tre uavgjortkamper på rad gikk man på et tap sist mot Manchester City. Og det begynner å haste for The Potters nå. Det er jevnt og tett i bunnstriden, så alle poeng er viktige. Skal de ha Premier League-spill på Britannia Stadium neste år er det på hjemmebane grunnlaget må legges.

Everton vant sist mot Brighton, og nå som de befinner seg ti poeng over streken er man nok trygg på Premier League-spill neste år også. Men lørdag venter en liten nøtt for Liverpool-klubben. Stoke er en motstander i desperat poengnød og Everton har vist seg svake på bortebane i år. Fem strake tap har det blitt på reise den seneste tiden. Samtidig har de vist positive takter de siste kampene. Kan de få en sjelden borteseier her?

Fotballsonens tips: Vi tror Everton vinner og holder nullen. Den står til 4,30 hos 10bet. 

Liverpool v Watford

Liverpools rekke uten tap røk mot Manchester United sist helg, og man ramlet ned på fjerdeplass igjen. Fire poeng bak jager Chelsea. Av dagens topp fem lag er det kun Liverpool og Manchester City som fortsatt spiller i Champions League. Det gir de andre lagene friskere ben og en liten fordel, så det er kun seier som gjelder mot Watford lørdag.

Watford har imponert denne sesongen, og er inne i en god stim, med tre trepoengere på sine fem siste i Premier League. Vi må tilbake til desember 2015 for å finne siste Watford-seier mot dagens motstander. Den kampen vant de 3-0, og motsatt oppgjør i sesongåpningen endte 3-3.

Fotballsonens tips: Watford har vært positive i det siste, men får det tøft på Anfield lørdag. Hva med en 2-0-seier til hjemmelaget? Få 7,50 på resultatet hos 10bet.com.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Erik Olsson

Skriveglad fotballromantiker. Utdannet i Aberystwyth (Wales) og Maastricht (Nederland). Elsker enklubbsspillere, mener 6er-rollen (Busquets) er undervurdert, begeistret for lag med offensive backer, misliker kort hjørnespark, svak for Diego Simeones 'Cholismo', skeptisk til tredjepartseierskap og FIFA, lidenskapelig interessert i fotball.

Legg igjen en kommentar