Gameweek 31 er endelig over, kun åtte lag i aksjon. God planlegging fram mot denne runden kunne gitt et godt byks på rankingen. Flere brant nok free hit, med varierende suksess. De offensive spillerne som ble spådd gode runder, leverte bra med poeng. Og med en Salah i monsterform, så ble snittet for de som fortsatt er aktive overraskende høyt.

 

Fotballsonen skal denne sesongen ta et tilbakeblikk på hver gameweek, for å gi våre lesere en best mulig oversikt over hva man kan hente ut av runden i et fantasy-perspektiv.

 

Flest poeng:

  1. Salah (Liverpool) – 29
  2. Tomkins (Crystal Palace) – 15
  3. Tosun (Everton) – 13

 

Rundens overraskelse:

Ingen store resultatmessige overraskelser. Noe overraskende at WBA faktisk leverte en brukbar kamp. Men når Foster ikke gjør jobben sin på et skudd fra Ibe, så ender det selvfølgelig med et nytt tap for WBA til slutt. Var det ikke sikkert før denne kampen så er det avgjort nå, WBA rykker ned.

 

Rundens skuffelse:

Huddersfields fine form, gjorde at flere lastet på med Huddersfield-spillere. Forsvarer og Mounié var populære valg. Knapt avslutninger og mye rot i de bakre rekker var ikke det vi hadde sett for oss.

 

Prisøkning (Utvalgte):

Aubameyang – 10.5 → 10.7 (har økt)

Lukaku – 11.3 → 11.5 (har økt)

Son – 8.2 → 8.3

Vardy –  8.7 → 8.8

Mahrez – 8.8 → 8.9

 

Prisnedgang (Utvalgte):

Kane – 12.8 → 12.6 (har falt)

Agüero – 11.8 → 11.7

J. Ayew – 5.4 → 5.3 (har falt)

Shaqiri – 6.4 → 6.3

Walcott – 7.1 → 7.0

 

Underliggende stats (Utvalgte):

– Tosun, Salah og Tomkins(!) kom til tre store sjanser hver.

– Salah (13), Firmino (11) og Rondon (10) med fleste berøringer i motstanders 16-meter.

– Everton kom til åtte store sjanser, desidert mest av alle denne runden.

– Stoke har sluppet til 71 skudd siste fire kampene, og tolv store sjanser.

– Milivojevic scoret på enda en straffe, nok en gang er det Townsend som ordner straffen. Nå er Zaha tilbake for fullt også. Kan fort få flere muligheter fra straffemerket kapteinen til Crystal Palace.

– Salah leverer sesongens høyeste poengsum, og har nå passert 60% eierandel. Styrer mot en av tidenes høyeste poengsummer i FPL noen gang. Allerede passert fjorårets poengkonge, og det med sju kamper igjen.

 

Lærdom fra helga:

– Liverpool fortsetter å imponere både offensivt og defensivt. Fire clean sheet siden van Dijk kom inn i januar.

– Everton vant endelig på bortebane. De skapte mye mot Stoke, mye grunnet Adams rødkort i første omgang. Ingen grunn til å stresse på Everton-spillere basert på denne kampen. I tillegg har de tøff motstand neste to.

– Bournemouth makter ikke holde nullen, holdt nullen en gang siden gw14.

– Stoke ikke vunnet på de siste sju kampene. Lambert ledet Stoke til seier i sin første kamp, men ikke vunnet siden. Kun WBA har plukket færre poeng i samme periode. Møter nå Arsenal og Tottenham.

– Bortsett fra Liverpool og Crystal Palace, så imponerte ingen av de andre lagene i gw31. Og mtp at de kun har sju kamper igjen, mens resten har åtte, så kan det være smart å se til de andre lagene fremover.

– Crystal Palace ser sterke ut, levert solide kamper mot Chelsea, Tottenham og Man United, selv om det endte med 0 poeng. Store skadeproblemer, flere var tilbake denne runden. Møter Liverpool i neste, men fra gw33 og utover kan det meldes om grønne kamper.

– Runde 35 blir nok en redusert runde, grunnet semifinalene i FA-cupen. Lagene som ikke har kamp er: Brighton, Tottenham, Bournemouth, Man United, Leicester, Southampton, Chelsea og Huddersfield.

– For de uten free hit kan det være verdt å merke seg at lagene med to kamper i runde 34, som også har kamp i runde 35 er Arsenal, Burnley, Man City, Newcastle, Swansea og West Ham. Det er ikke 100% bekreftet hvem som får dobbeltrunde i gw34. Følg med de neste dagene.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar