Mange er på wildcard om dagen, men det må ikke glemmes at det er to viktige runder før de doble og blanke rundene kommer på løpende bånd. Fotballsonen har satt sammen en ellever som forhåpentligvis vil levere varene i den 32. runden av Fantasy Premier League.

Keeper:

David de Gea– 5,9 – Manchester United (Swansea, H)
Et populært valg ifølge wildcard-drafts som virrer rundt på Twitter. Det er noe som skriker mot det å bruke 5.9m på keeperplassen, men tanken på mulighetene for mye sikre poeng frem til sesongslutt er meget fristende. Spanjolen er også sikret spilletid bakerst hos et gjerrig lag med pent kampprogram. Swansea på hjemmebane taler for å sette inn de Gea allerede til helgen.

Forsvar:

Kyle Walker– 6,6 – Manchester City (Everton, B)

De lyseblå fra Manchester kan bli en hard nøtt i tiden fremover, hvis et ligagull skulle sikres tidlig og faren for rotasjon kommer frem i lyset. Forsvarsrekka til City er dog også vanskelig å bli klok på per dags dato. Med rullering på venstreback og fire gode midtstoppere er Walker det tryggeste valget bakerst hos Pep sitt mannskap. 6-6-10 på Walkers tre siste seriekamper er et godt tegn på at laget er på stø kurs mot ligagullet. Everton borte blir fort nok et enkelt hinder på veien mot gullet. Spørsmålet er om man har 6.6m liggende til overs.

Shkodran Mustafi – 5,4 – Arsenal (Stoke, H)
Arsenal har seilet opp som et godt fantasy-prospekt etter at «The Gunners» spilte seg ut av kampen om topp fire. Kampprogrammet er veldig grønt i de fire neste. Stoke, Southampton, Newcastle og West Ham venter. Kun Newcastle på bortebane. Det skal sies at en bortetur til St. James´ Park, på dette tidspunktet av sesongen, nødvendigvis ikke er en lett prøvelse. Stoke har kun scoret tre mål på sine syv siste bortekamper.

Paul Dummet – 4,2 – Newcastle (Huddersfield, H)

Newcastle er inne i en god stim på hjemmebane. Trioen Dubravka, Lascelles og Dummet er kanskje hovedgrunnen til at «The Magpies» har klart å stenge igjen bakover- i alle fall mer enn tidligere i sesongen. Tre clean sheets og kun to baklengs på de siste fem foran egne fans. Prisen til Dummet skremmer heller ingen.

Midtbane:

Mohamed Salah – 10,7 – Liverpool (Crystal Palace, B)
Kongen av Egypt ga de aller fleste FPL-managere en vanvittig god opplevelse i forrige FPL-runde. Leder soleklart i konkurransen om toppscorertittelen og blir denne rundens kaptein for Fotballsonens ellever.

Junior Stanislas – 6,0 – Bournemouth (Watford, B)
Midtbanespilleren ga også en god opplevelse til mange FPL-managere. Et sent frispark satt i nettet og det ble delt ut ti poeng til de som hadde gitt Stanislas tillit. Når 28-åringen er i form og skadefri er han et veldig godt alternativ på FPL-midtbanen. 2-7-12-4 har Junior på sine fire siste bortekamper, og Watford må jobbe hardt for å tette igjen bakover etter åtte (!) baklengs på sine to siste kamper mot Arsenal og Liverpool.

Henrikh Mkhitaryan – 7,7 – Arsenal (Stoke, H)
13-2-13 er statistikken for Mkhitaryan på de tre siste på Emirates. Armeneren virker og trives mot lag lenger ned på tabellen, samtidig som Stoke virkelig ikke trives mot lagene som ligger på de seks øverste plassene.

Etter de ovennevnte kampene til Stoke mot topp seks, har også Manchester City vært på besøk i Stoke hvor David Silva nettet to ganger i 2-0 seieren. Her kan det bli muligheter for Mkhitaryan.

David Silva– 8,1 –Manchester City (Everton, B)
På de tre siste står Silva med tre mål og en målgivende som gir 16-9-8 poeng på Fantasy. Spanjolen virker å ha truffet toppformen – i alle fall når det gjelder FPL-formen. Everton på sin side har holdt nullen én gang på sine siste elleve kamper.

Angrep:

Roberto Firmino– 9,7 – Liverpool (Crystal Palace, B)
Liverpool-angriperen sanker jevnt og godt med poeng. 12-8-5-2-7 på de siste fem er et godt tegn på akkurat det. I de seks av syv siste seriekampene har Liverpool scoret 2+ mål. Ikke rart det drypper poeng også på mannen i skyggen av Salah.

Romelu Lukaku– 11,4 – Manchester United (Swansea, H)
Til tross for at belgieren spiller på topp hos et av de største lagene i ligaen og leverer målpoeng, så kan vi likevel si at angriperen faktisk har gått litt under FPL-radaren i det siste. Med en imporende fantasy-form over en god periode nå, så ligger Lukaku på 14 mål og syv målgivende. Det er kun én målgivende bak for eksempel Firmino. 6-2-12-8-5 på siste fem lover godt før serieinnspurten med grønt kampprogram og doble runder.

Pierre-Emerick Aubameyang – 10,6 – Arsenal (Stoke, H)
Flere fristes nok til å gi kapteinsbindet til Arsenals nye angriper. To mål og en målgivende på de to siste viser at Aubameyang har formen inntakt. Både Arsenals kampprogram fremover og Stokes historie mot topp seks-lagene som nevnt over, taler til fordel for at dette er tiden for å svi av 10,6m.

Rundens kaptein:
Mohamed Salah

Rundens billigspiller:
Robert Kenedy (4,7)

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Mesut Özil (2,3%)

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Ben Davies (23,1%) Møter Chelsea denne runden på Stamford Bridge. Rose lusker også i buskene med ønske om spilletid.

Ekstra påskespesial:

Riyad Mahrez – 8,9 – Leicester (Brighton, B)

Vanskelig å forsvare en ellever om dagen uten denne mannen. Balansen i laget gjorde det dog vanskelig. 10 og 11 poeng på de to siste. Formen er god, kampprogrammet er grønt og dobbel gameweek venter i 34.

Send gjerne inn ditt lag eller dine FPL-tanker til @FantasyPLNorge på Twitter.

Lykke til!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar