Etter landslagspausen og påska er det igjen duket for Eliteseriekamper mandag. Denne gangen blir nok alle kampene spilt, og det er bare å lene seg tilbake i godstolen og nyte den fulle runden som spilles. Hovedkampen som avslutter denne runden er Odd-Rosenborg, og går klokken 20:00. Resten av kampene har avspark 18:00. Dette betyr at man også må sette opp sitt Fantasy-lag innen 17:00 mandag, og vi gir deg her våre tips for runden:

 

Keeper:
Håkon Opdal – 4,5 – Start (Sandefjord, H)
Både Start og Sandefjord fikk sine kamper utsatt i runde 2, og dermed har de bare spilt en kamp i årets sesong. Start gjorde et meget lovende comeback i Eliteserien, da de slo Tromsø i første serierunde. Sandefjord på sin side, tapte hele 0-5 på Aker Stadion og så tafatte ut. Vi tror Start tar med seg en god følelse fra serieåpningen, og slår Sandefjord på eget gress. Et langskudd av Gamsten gjorde at Start ikke holdt nullen mot Tromsø, men vi ser på det som enda mer sannsynlig at sørlendingene holder nullen denne gangen. Til 4,5 er Opdal et godt valg denne runden.

Forsvar:
Kristoffer Haugen – 6,0 – Molde (Tromsø, H)
Molde er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål enda i årets sesong. De har også full pott, etter å ha slått Sandefjord (5-0) og Haugesund (1-0). Tromsø på sin side tapte klart for Start i den første serierunden, før hjemmekampen mot Strømsgodset ble utsatt forrige runde. Vi tror den gode formen til Molde fortsetter mandag, og at laget vil stå med full pott og null innslupne også etter tre kamper. Se heller ikke bort fra at Kristoffer Haugen bidrar med målpoeng fra sin venstreback-posisjon.

Erik Tønne – 4,5 – Ranheim (Stabæk, H)
Tønne har vært snakket mye om foran årets Fantasysesong. Er satt opp som forsvarsspiller på spillet, men er ventet å spille kant i Ranheim. Han tar også en del dødballer, og kan fort plukke målpoeng i Ranheims debut på øverste nivå i Norge. Stabæk er ventet å være involvert i målrike kamper i år, og vi tror begge lag scorer på EXTRA Arena mandag. I tillegg kan Tønne være en mann å ha med seg også fremover i spillet, da Ranheim har dobbeltrunder både i runde 4 og 6.

Vegar Eggen Hedenstad – 7,0 – Rosenborg (Odd, B)
En elendig sesongstart for Rosenborg, og heller ingen enkel kamp denne runden. Odd i Skien har de siste sesongene vært en vanskelig arena for Rosenborg, og de har faktisk tapt denne kampen i de to seneste sesongene. Vi tror Rosenborg er så motiverte for å både snu den statistikken, samt ta årets første trepoenger, at vi vinner denne kampen. Dog tror vi på en målfattig kamp i Skien, derfor kan en Rosenborgforsvarer være bra å ha med seg. Hedenstad tar i tillegg dødballer, og er ellers veldig offensivt anlagt.

Midtbane:
Pål Andre Helland – 12,0 – Rosenborg (Odd, B)
Som sagt tror vi på en målfattig forestilling i Skien. Det taler kanskje mot å ta med dyre offensive spillere fra Rosenborg, men vi tror også at Rosenborg vinner kampen. Helland har sett frisk ut i de første kampene, og står bak mye av det Rosenborg skaper. Før eller siden kommer det første målpoenget til hemnværingen, og det kan fort bli Helland som blir matchvinner i en jevn kampe på Skagerak Arena denne runden.

Fredrik Aursnes – 6,3 – Molde (Tromsø, H)
Har åpnet sesongen fantastisk, og har scoret i begge de to første kampene. Fortsetter Aursnes i dette tempoet er han et absolutt ¨must have¨ i årets Fantasyspill. Tar også straffer, noe som er gull verdt i dette spillet. Vi tror som sagt på Moldeseier igjen, og da kan fort nummer 17 igjen tegne seg på scoringslista.

Eirik Hestad – 7,0 – Molde (Tromsø, H)
Ja, vi har så stor tro på Molde denne runden at vi tripler med Moldespillere. Hestad scoret et mål i nedsablingen av Sandefjord, og spiller indreløper sammen med nevnte Aursnes. Også Hestad kommer til å plukke mange målpoeng i år, og sannsynligheten må også kunne sies å vær stor for at han enten serverer eller scorer selv hjemme mot Tromsø. På grunn av usikkerhet rundt spissplassen (Amang, Chima, Håland) velger vi heller å gå for to midtbanespillere fra Molde denne runden. Brustad ser dog ut til å være det sikreste kortet i e startellever av de som står oppført som angrepsspillere fra Molde, men han spiller ute til høyre og ikke som midtspiss. Han kan likevel være et godt alternativ med sin enorme hurtighet.

Kevin Kabran – 6,6 – Start (Sandefjord, H)
For en debut i Eliteserien! Kabran storspilte for Start hjemme mot Tromsø i sin første kamp i norsk fotball. Mange snakket varmt om Kabran før sesongen, og han fikk vist hvorfor allerede i første kamp. Spørsmålet er hvor stabil denne spilleren og Start generelt kommer til å være i år, men vi tror hans gode prestasjoner fortsetter hjemme mot det som ser ut som et meget svakt Sandefjord.

 

Angrep:
Marcus Pedersen – 10,2 – Strømsgodset (Brann, H)
To mål i serieåpningen for Marcus Pedersen. Etter den kampen begynte folk å snakke om at her har vi en ny kandidat til å bli toppscorer denne sesongen. Det er liten tvil om at Pedersen kan blande seg inn i den kampen om han holder formen, og vi går for lysluggen også denne runden, selv om de har en vanskelig hjemmekamp mot Brann. En faktor å nevne er også at Brann er Pedersens tidligere klubb, og han får neppe noen varm applaus fra tilreisende supportere. Spissen har tidligere vist at slikt trigger han, og derfor tror vi på nok et Marcus-mål denne runden, i det som kan bli en meget spennende og morsom fotballkamp på Marienlyst.

Ohi Omoijuanfo – 9,1 – Stabæk (Ranheim, B)
Vi tror som sagt på en kamp hvor begge lag scorer, når Ranheim og Stabæk møtes til dyst i Trondheim. Ohi trenger ikke å presenteres, og han kan score i alle kamper. Stabæk scoret to ganger borte mot Godset i første serierunde, og da er de kapable til å score minst like mye mot nyopprykkede Ranheim på mandag. Franck Boli er også et billigere alternativ her, og han koster 7,0. Disse to ser meget friske ut, og kan skape trøbbel for ethvert Eliteserielag denne sesongen.

Daouda Bamba – 6,5 – Kristiansund (Lillestrøm, H)
En strålende kamp på Lerkendal av ivorianeren, som også burde ha avgjort på overtid. Bakromssterk spiller, som ofte kommer i scoringsposisjon. Vi tror han også gjør dette på mandag, hjemme mot Lillestrøm. Marko Maric i Lillestrøm-målet har også sett alt annet enn trygg ut så langt, og dette taler heller ikke imot å gå for en måltyv fra Kristiansund. Prisen på 6,5 er også veldig fristende, og gjør rom for å kjøpe dyrere spillere i andre posisjoner.

Rundens kaptein:
Kristoffer Haugen – Vi velger å gå for en forsvarsspiller som kaptein denne runden. Molde har sett veldig solide ut bakover så langt, og kan fort holde nullen hjemme mot Tromsø. I tillegg er Haugen en meget solid og offensiv back, som kan slå gode innlegg. Dette gjør han også til en mulig målpoeng-sanker, og vi velger derfor å gå for han som kaptein.

Rundens billigspiller:
Kevin Kabran – Kabran kunne også vært vurdert som kaptein denne runden, da Sandefjord ser usedvanlig svake ut for tiden. Koster 6,6, noe som er en fin pris for en så god og målfarlig spiller. Prisen kan også øke om han fortsetter å prestere, og flere og flere ser seg nødt til å kjøpe Startspilleren.

Rundens differensial (valgt av maks 7,5%):
Daouda Bamba – Kun 3,2% har i skrivende stund spissen fra Elfensbenskysten på sitt lag. Kan fort score både en og to ganger mot Lillestrøm, og han kan derfor være en spiller å sette inn om man har noen poeng å ta igjen på kompisene.

Rundens donk (valgt av minst 15%):
Simen Wangberg – Hele 29,5 prosent av de som spiller har valgt Wangberg på sitt lag. Han er absolutt en meget god fotballspiller, men her har folk sett seg blinde på fjorårets poengfangst. Man velger ikke en forsvarsspiller fra Tromsø til en så vanskelig bortekamp som de har til helga, så her gjelder det å om ikke annet, plassere trønderen på benken. Han kan også komme til å synke i verdi, om mange etter hvert bytter han ut igjen. Er også dyr (5,5), så her er heller ikke budsjettet et argument for å ha han inne på laget sitt.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar