Vi ser tilbake på gameweek 32 og prøver å se nærmere på det som kan være verdt å merke seg foran neste gameweek.

Flest poeng:
1. Arnautovic (West Ham) – 16
2. Schmeichel (Leicester)/Alli (Tottenham) – 15
3. Sanchez (Man United) – 14

 

Rundens overraskelse:
I en runde hvor så godt som alt endte som forventet var kanskje det mest overraskende at Tottenham sprudlet, selv uten Harry Kane. Det er ikke noe sjokk at Spurs slår Chelsea, men at de vinner 3-1 etter å ha kommet under er noe overraskende. Dette er kanskje mest i mangel på andre kandidater, men at Dele Alli skulle score to og senke Chelsea var ikke noe man hadde forventet.

Rundens skuffelse:
Southampton hadde virkelig kniven på strupen foran denne kampen, men møtte virkelig ikke opp i kampen mot et formsvakt West Ham. Dermed har Soton falt ned på nedrykksplass, og det begynner virkelig å se stygt ut for mønsterbruket, som virket å ha etablert seg som et topp 10 lag.

 

Prisøkning (Utvalgte):
Aubameyang – 10.7→10.8 (Har økt)
Vardy – 8.7→8.9 (Har økt)
Willian – 7.1→7.2
D. Silva – 8.1→8.2
Son – 8.3→8.4

 

Prisnedgang(Utvalgte):
Bernardo Silva – 7.5→7.4 (Har falt)
Walcott – 7.0→6.9 (Har falt)
Aguero – 11.7→11.6
J. Ayew – 5.3→5.2
Firmino – 9.7→9.6

 

Underliggende stats (Utvalgte):
Noe overraskende var det Arsenal som hadde høyest xG denne runden, med 3.55. Mange var av den oppfatning at de ikke skapte all verden, men to straffer og et par store sjanser for øvrig gjør at de var laget med høyest sannsynlighet for scoring.
– Bournemouth og Crystal Palace er de lagene som kan føle seg noe snytt etter denne runden. Nok en gang avga Palace poeng mot et topplag etter et sent mål i mot, mens Bournemouth (2.11 xG) skapte betydelig mer enn Watford (0.77 xG).
– Leroy Sane er tilbake i storform. Mot Chelsea kom han til fem avslutninger, hadde flest vellykkede take-ons i Premier League og var involvert i forkant av scoringen. Forrige runde ble det både scoring og assist, og det kan være på tide å vurdere Sane igjen.
– Firmino, Gayle og Arnautovic var de med flest avslutninger denne runden med 6, men der de to førstnevnte bare traff mål med ett hver var Arnautovic langt mer distinkt. 4 avslutninger på mål var mest denne runden, med Aubameyang, Lukaku og Salah var nærmest med 3 hver.
– Mesut Özil og Eden Hazard sto bak hele 6 nøkkelpasninger hver denne runden. David Silva og Jonjo Shelvey var også i det kreative hjørnet med 5 hver.

Lærdom fra helga:
– Flere av topplagene rullerer for Europa og vil fortsette å gjøre det. Det endte med at flere hadde spillere på benken eller som ble byttet ut tidlig denne runden. Det kan være en idé å velge de som faktisk har en sikker plass på laget fremover.

– Alle topplagene fortsetter å ta poeng (Bortsett fra Chelsea, som møtte et annet topplag), men nå virker kampen om topp 4 å være helt avgjort. Arsenal og Chelsea har lite å spille for, mens City kan avgjøre serien i kommende serierunde.

– Det må en del planlegging til fremover. Man bør ha flest mulig spillere med dobbel gameweek i runde 34, og har man ikke free hit tilgjengelig står man foran noen timer med planlegging.

– Bunnstriden tetner seg til, og som vanlig er det her man må finne noen formlag. En great escape venter sannsynligvis, men det blir neppe West Bromwich.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar